שבלולי פילו במילוי גבינה ותרד
שבלולי פילו במילוי גבינה ותרד – הכי טעימים שאכלתם לחג השבועות. תנסו ותתאהבו

שבלולים הדומים לבורקס אבל בניגוד הבצק מתפצפץ בפה, בכל נגיסה שומעים את הקרנצ'יות.

כשאני רוצה להרשים את האורחים שלי ולחסוך להם התעסקות בחיתוך, אני מכינה שבלולים בגירסה האישית.

בדרך כלל מאפה אישי הוא יותר כייפי ונעים לאכילה – אין התעסקות בפירורים ובבלגן.

לחג אתם צריכים משהו שיראה חגיגי ומגניב, בלי חיתוכים.

המתכון מאוד מאוד קל להכנה. אתם צריכים דפי פילו, גבינות ותרד וזהו!

אני מציעה להכין לשבועות, ההכנה בכלום עבודה והתוצאה סופר טעימה.

קחו בחשבון שבערב החג תקבלו מיליון מחמאות על המתכון.

דרך אגב אם אתם לא אוהבים תרד ישנה אפשרות לקלות פלפלים אדומים ולהכניס למילוי, אפשרי חצילים קלויים.

הכי חשוב שהגבינות תהיינה טובות ואיכותיות.

איך אני אוהבת את חג השבועות! מחכה בכיליון עיניים.

המתכון נעשה בשיתוף תנובה.

קוראי היקרים! לכל שאלה שיש, תכתבו לי בבלוג ואני אענה לכם.

כמו תמיד אוהבת אתכם♥

 

שבלולי פילו במילוי גבינה ותרד

החומרים להכנת השבלולים

בקערה: גבינה בולגרית מגורדת, גבינת קשקבל מגורדת, גבינת פטה מגורדת תרד טרי שטוף וקצוץ

מוסיפים לתערובת את הביצים והתבלינים מערבבים היטב

מפשירים דפי פילו במקרר – פורשים דף אחד על נייר אפייה, מורחים שמן זית על פני כל הדף

מניחים מהתערובת בקצה לאורך כל הדף

לגלגל את הדף על התערובת – מקצה לקצה כמו רולדה

לגלגל את הרולדה לשבלול, להצמיד את הקצה, למרוח טיפת שמן זית

 

 

מתכון להכנת שבלולי פילו במילוי גבינה ותרד

החומרים:

10 דפי פילו מופשרים במקרר

רבע כוס שמן זית

למילוי:

חבילת עלי תרד טרי

150 גרם גבינה בולגרית 5% של פיראוס

150 גרם גבינה פטה עיזים 16% של פיראוס

150 גרם גבינת גלעד קשקבל של תנובה

50 גרם גבינה צהובה עמק של תנובה

2  ביצים M

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

ביצה למרוח על השבלולים

שומשום לבן – אפשרי גם שחור

ההכנה:

שוטפים וקוצצים את התרד, שמים בקערה בינונית.

מגרדים את כל הגבינות, מעבירים לקערה עם התרד, מוסיפים את הביצים והתבלינים, מערבבים.

טועמים, אם חסר מלח מוסיפים טיפה, קחו בחשבון שהגבינות מלוחות.

ההרכבה:

נקבל 10 שבלולי פילו – אפשר להכפיל כמויות.

מחממים את התנור על 180 מעלות.

מוציאים את חבילת עלי הפילו, פותחים את החבילה, מכסים במגבת את העלים כדי שלא יתייבשו.

שמים על משטח עבודה נייר אפייה, מעליו מניחים דף פילו, מורחים עליו מעט שמן זית בעזרת מברשת.

מניחים לרוחב העלה בכיוון שלכם מתערובת המילוי. מגלגלים את העלה על המילוי, כמו שמגלגלים רולדה.

מכניסים את הקצה פנימה כמו שבלול, משבללים את כל הרולדה. מניחים בתבנית על נייר אפיה.

מכינים את יתרת השבלולים באותה מתכונת.

מורחים כל שבלול בטיפת שמן זית.

טורפים ביצה, מורחים על כל השבלולים ביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ 30 דקות, או עד אשר השבלולים מזהיבים לגמרי.

מוציאים מהתנור, מגישים חם חם.

שבלולי גבינה שהכי מתאימים לחג השבועות

—————————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן