רולדת שוקולד וקרם שנטילי
רולדת שוקולד במילוי קרם וניל ובציפוי שוקולד מתפצפץ, זוהי רולדת הילדות של עדי ודודי, תמיד מרגש להכינה למשפחה ולחברים.

אני מצלמת תמונה באייפון ושולחת לעדי שלי  לביקורת, לא עוברת שעה ואני מקבלת מיד תגובה "אימוש, זו עוגת הילדות שלי, אני מתרגשת לקראת שבת". כן אנחנו עושים הכל כדי לרגש את משפחתנו האהובה, לכן החלטתי לשתף גם אתכם קוראי היקרים. המתכון קל וטעים, אל תתעייפו מלקרוא את אופן ההכנה פשוט בקלי קלות, לאחר פעם ראשונה יבקשו מכם להכין אותה בכל שבוע.

בעבר הייתי מכינה אותה עם קרם ורוד | רולדת שוקולד וקרם שנטילי

הוספת קצף הביצים וערבוב בתנועות עטיפה

למזוג את תערובת הרולדה לתבנית

לקלף את נייר האפיה בזהירות ולגלגל את הרולדה. להניח בצד לקירור.

לפתוח את הרולדה ולמרוח את מחצית מהקצפת על שטח הרולדה.

להתחיל לגלגל את הרולדה ולדחוף עם נייר האפייה בזהירות.

למרוח על פני הרולדה את הקרם שנותר – להעביר למגש בעדינות.

למזוג את השוקולד על פני הרולדה

מתכון להכנת רולדת שוקולד וקרם שנטילי

החומרים להכנת הרולדה:

5 ביצים מופרדות
3 כפות קקאו גדושות
1 כף קמח גדושה
3/4 כוס סוכר

החומרים להכנת הקרם:

2 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל)
2 כפות גדושות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

החומרים להכנת ציפוי שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן

אופן הכנה:

לחמם את התנור לחום בינוני 180 מעלות – לשמן תבנית גדולה של התנור, להניח נייר אפיה ולשמן גם אותו.
אופן הכנת הרולדה: להפריד את הביצים, להקציף את החלמונים(הצהובים)עם הסוכר עד אשר מתקבל קצף בהיר ותפוח.
לנפות את הקמח והקקאו, להוסיף לתערובת החלמונים, להבליע אותם בקצף בתנועות עדינות.
להקציף את החלבונים (הלבנים) עד אשר מתקבל קצף יציב, מבליעים את הקצף ב-2 פעמים לתערובת הקקאו, יש לערבב בתנועות עטיפה עדינות.
למזוג את התערובת המוכנה על נייר האפיה המשומן המונח בתבנית, אפיה של 12-15 דקות, יש לבדוק בקצה לאחר שהיא תופחת וקפיצית למגע. להוציא מהתנור.
להניח על משטח עבודה נייר אפיה ולזרות עליו אבקת סוכר או סוכר רגיל, להפוך את התבנית עם הרולדה על נייר האפיה המסוכר, לקחת מטלית מטבח רטובה ולעבור על פני נייר האפיה(זה עוזר לשחרר את הנייר), לקלף את הנייר העליון ולגלגל את הרולדה יחד עם נייר האפיה התחתון, להניח את הרולדה בצד להתקררות.

אופן הכנת הקרם:

בקערת מיקסר מקציפים את השמנת מתוקה עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל, עד שממתקבלת קצפת יציבה.
פותחים את הרולדה ומורחים מחצית מהקצפת על פני השטח, מגלגלים בעזרת הנייר התחתון, מורחים את הקצפת שנותרה על פני הרולדה (אפשר להשאיר מעט לקישוט), לוקחים רצועה של נייר אפיה ועוברים על פני הרולדה ליצירת אחידות, מעבירים את הרולדה בזהירות למגש הגשה.
אופן הכנת קרם השוקולד: ממיסים במיקרוגל בפולסים עדינים את השוקולד, מערבבים ומוסיפים את השמן ושוב מערבבים. מכסים את פני הרולדה בזיגוג השוקולד.
אפשר לקשט מלמעלה עם הקצפת שהשארנו בצד לקישוט, אפשר לגרד מעל שוקולד, אפשר לחתוך חטיף שוקולד טעים ולשים לאורך הרולדה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן