קציצות פראסה
קציצות פרסה מטוגנות, טעימות ומטריפות! תכינו, תאכלו ותהנו. חג שמח ומועדים לשמחה.

פסח, מלא טיגונים, מלא בישולים והכנות, אבל אי אפשר בלי קציצות הפרסה המטוגנות והנוסטלגיות!

הקציצות שכמעט בכל בית מסמלות את בוא החג והאביב.

את האהבה לקציצות האלה קיבלתי מחברתי אילנית ברכה, עבדנו יחד בבזק והיא הראשונה שנתנה לי את המתכון,זו ההזדמנות להגיד לה תודה

עדילי אמרה שהקציצות ממש אבל ממש טעימות, אני מכינה את הקציצות בלי לרסק את הפרסה, קוצצת דק  ומבשלת עד לריכוך, לאחר מכן מסננת וסוחטת את כל הנוזלים, מכניסה את כל החומרים לקערה מערבבת ומתבלת.

אם גם אתם אוהבים להתענג על קציצה מטוגנת אבל ממש ממש טעימה, אני מציעה לכם להכין ואחר כך לשלוח לי תמונה או לספר איך יצא לכם, אשמח מאוד.

מי שלא מעוניין להוסיף תפוחי אדמה יכול בלי, אפשרי לאפות את הקציצות בתנור.

לשלוק את תפוחי האדמה ואת הפראסה

להניח בקערה את כל החומרים והתבלינים ולערבב עד שמקבלים עיסה הומוגנית.

להכין קציצות עגולות ולטבול אותן בביצה

לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה

מתכון להכנת קציצות פרסה

החומרים:

2 יחידות ארוכות של פרסה

3 תפוחי אדמה בינוניים

רבע ק"ג בשר טחון

2 ביצים

3 כפות קמח מצה

מלח

פלפל שחור

אבקת מרק למי שכן משתמש

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

לחתוך את הפרסה ללא החלק הירוק העליון, את החלק הלבן לחתוך לאורך, להכניס לקערה עם מים ולשטף היטב , יש הרבה חול בירק הזה. לקצוץ ולהכניס לסיר עם מים, לבשל עד כדי ריכוך, לסנן ולסחוט את כל הנוזלים.

להכניס את תפוחי האדמה הקלופים לסיר ולבשל עד לריכוך, לסנן את המים ולרסק לפירה.

בקערה גדולה מכניסים את הפרסה הקצוצה, את פירה תפוחי האדמה, את הבשר הטחון, את הביצים, את קמח המצות והתבלינים, מערבבים היטב, בודקים תיבול, אם חסר מלח מוסיפים.

מכניסים את התערובת למקרר לחצי שעה.

בצלחת עמוקה מקשקשים ביצה, מכינים מהתערובת קציצות עגולות וטובלים אותן בביצה ומיד מעבירים לטיגון בשמן חם, מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד אשר מזהיב.

להוציא את הקציצות עם כף מחוררת, להניח על נייר סופג, אפשר לסדר את הקציצות כמו רעפים, זה עושה רושם על האורחים.

 

מאחלת לכם עשייה קלה מהנה וטעימה!

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן