קציצות פראסה חלביות יווניות לפסח
קציצות פרסה חלביות עם גבינה בולגרית של פיראוס, הכי מתאימות לפסח

מאז שדור נכנס אלינו הביתה אנחנו אוכלים לאט לאט ובניחותה.

כמו שהיוונים אומרים, לאכול בסיגה סיגה. לאט וליהנות מהאוכל וגם מהאווירה.

אצל ההורים שלי בבוקר שבת, היינו יושבים סביב השולחן, כל אחד היה מערים אוכל על הצלחת שלו

היינו אוכלים מהר, כמעט ולא דיברנו.

היום הכל השתנה, עדי לא מרשה לקום מהשולחן. בפעם הראשונה כשדור התארח אצלנו, עדי הכריזה שאוכלים לאט…

בתחילה לא הבנו מדוע? רק שעדי הכריזה כי אצל ההורים של דור אוכלים לאט ובניחותה, משוחחים על כל נושא שבעולם

לא מפנים את הכלים, נהנים מהאוכל ומהאווירה.

מאז לקחנו זאת לתשומת ליבנו, אנחנו נהנים מהארוחה למרות שהיא לוקחת מלא זמן ומתארכת.

גם בארוחה קלה שיש בה לביבות, סלטים, בורקסים וגבינות זה הכי כיף לשבת ולאכול לאט, ככה גם מקשיבים האחד לשני

האמת שנהנים יותר.

רק רציתי להגיד שבעלי אבי הוא חצי יווני, אבא שלו נולד בסלוניקי. הוא מספר שאמא שלו הייתה מארחת מאוד יפה עם בורקסים ודברי מאפה שהיא הייתה מכינה.

היום אני עם קציצות פראסה חלביות כשרות לפסח, אווריריות ומאוד טעימות. מבטיחה לכם שהקציצות יתחסלו מיד.

 את המתכון פיתחתי עבור הגבינות של פיראוס.

קציצות פראסה חלביות יווניות לפסח

החומרים להכנת הקציצות

שוטפים וקוצצים את הפראסה

מבשלים את הפראסה עד לריכוך, מסננים וסוחטים את הנוזלים

שמים בקערה את כל החומרים: מערבבים היטב

לאחר הערבוב יש לבדוק תיבול

יוצרים קציצות ומטגנים בשמן

הופכים את הקציצות לאחר הזהבה ומטגנים מהצד השני, מוציאים ומניחים על נייר סופג

כמה שהן זהובות ככה הן טעימות, כמו זהב טהור

מתכון להכנת קציצות גבינה חלביות יווניות לפסח

החומרים:

2 יחידות של פראסה רק החלק הלבן – שטופות וקצוצות

חצי חבילה גבינה בולגרית 24% של פיראוס

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

1 בצל קטן קצוץ

2 ביצים

חצי כוס פירורי מצה

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

שוטפים את הפרסה, קוצצים רק את החלק הלבן, מכניסים לסיר עם מים ומביאים לרתיחה, מבשלים עד לריכוך, מסננים וסוחטים נוזלים.

בקערה: מכניסים את כל החומרים, מערבבים היטב, אם התערובת רכה מידי אפשר להוסיף מעט פירורי מצה, בודקים תיבול.

נותנים לתערובת לנוח כ 10 דקות במקרר.

טיגון:

מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים קציצות, מטגנים (כמו שניצלים) את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה קלה.

מניחים את הקציצות על נייר סופג.

תכינו תכינו, הקציצות האלה הן זהב טהור.

אל תשכחו לשלוח לי תמונות!

 

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן