קציצות גונדי עם אורז
מתכון נפלא לקציצות גונדי עם אורז, בפרסית הקציצות נקראות גונדי ברנג'י – תכינו כי הטעם יחזיר אתכם למחוזות ילדותכם

איזה מתכון נפלא לקציצות גונדי הכי טעים שיש! אומנם אני פרסיה אבל הקציצות האלה מיוחדות וטעימות, בדרך כלל לקראת יום שישי אני שואלת את בני הבית מה להכין? אז עדי מיד אומרת גונדי! במתכון של הגונדי האלה המיוחדים עם אורז הייתי חייבת לשתף אתכם, כשתכינו תודו לי . אני חייבת לציין שאת המתכון המדהים הזה קיבלתי מחברה בשיעור ספורט, היא עצמה פרסיה.

לפני שנה פנו אלי מחברת הפקות, ביקשו ממני להכין מתכון של קציצות לתוכנית הטלוויזיה "הכי טעים שיש" . השופטים בתוכנית היו חיים כהן ויונתן רושפלד, קיבלתי 4 נקודות מתוך חמש, הייתה חוויה כיפית ומהנה. מי שמעוניין לראות אותי  יכול להיכנס למאקו,  לתוכנית הכי טעים שיש לקטגורית קציצות הכי טעימות שיש וליהנות.

לטגן בצל קצוץ, שום וחלקי עוף

החומרים לקציצות

יצירת קציצות עגולות והנחתן על תחתית הבצל

הוספת הגזר החתוך והסלרי החתוך

הוספת המים עד גובה הקציצות, הוספת התבלינים ובישול

מתכון לגונדי במילוי של אורז

חומרים למרק הרוטב:


1 בצל קצוץ
2 שיני שום קלופות
1 כנף עוף או 2 שוקיים
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

בסיר גדול מטגנים בצל עם השום והעוף עד אשר מזהיב , לכבות את הלהבה.

החומרים לירקות:


3 גזרים גדולים נקיים וחתוכים לעיגולים
סלרי אמריקאי שטוף וקצוץ בערך 3 עלים

חומרים לקציצות:

רבע ק"ג עוף טחון
רבע ק"ג בשר טחון
חצי כוס אורז שטוף
1 בצל קצוץ אפשר לגרד בפומפיה
חופן פטרוזיליה שטוף וקצוץ
3 כפות פירורי לחם (אפשר לפי העין)
כף שמן רגיל
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום, מעט אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:


– בקערה בינונית לערבב את כל החומרים של הקציצות, עד אשר נעשית תערובת די יציבה.
– ליצור כדורים מהתערובת ולהניח מעל לבצל המטוגן במעגלים,לפזר מעל את הגזר והסלרי.
– להרתיח מים בקומקום ולשפוך בצד הסיר מים עד אשר יכסו את הקציצות, ברגע שמתחמם להוסיף תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, פפריקה, כורכום, ואבקת מרק. לבשל עם מכסה על אש די קטנה עד אשר כמעט כל המים נספגים, בערך כשעה.

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן