קציצות בקר ועוף עם אפונה ברוטב עגבניות
קציצות ברוטב עגבניות – הכי ביתי והכי מנחם, עם תוספת של אפונה ותפוחי אדמה, ארוחה שלמה בסיר אחד

כשמסתכלים על סיר מלא בקציצות, כאלה עגולות שטובלות בתוך ים של רוטב כזה אדמדם, על מה חושבים?

מחשבה ראשונה שעולה בראש, הלוואי והייתי אוכלת מהסיר הזה! סיר שיש בו מלא נחמה ועושה טוב בנשמה.

מזכיר לכולנו את הבית, את אמא, את הריח הנהדר שעולה מהתבשילים שלה.

 

היום הכנתי לכם קציצות בשילוב של בשר בקר טחון ועוף טחון. הרוטב הטעים והנפלא עושה את כל ההבדל.

הפעם גם הוספתי קוביות של תפוחי אדמה ואפונה עדינה. במקום אורז לבן הכנתי פירה תפוחי אדמה כל כך טעים.

תודו שהמראה משגע ועושה חשק לצלול לתוך הסיר!!!

 

המתכון בהחלט מתאים לערב ראש השנה! ההכנה מאוד קלה והתוצאה סופר טעימה.

 

הסירים שהשתמשתי בהם מתוצרת "מגנוס" -מותג הבית של יינות ביתן ומגה בעיר! מגנוס עולים באתר אונליין ייעודי למותג.

כדאי לרכוש, אני מאוד אוהבת לבשל בסירים שלהם. אין ספק, אוכל טעים תלוי בסיר איכותי.

 

רוצו להכין, אל תשכחו לספר איך יצא לכם!

בישול מהנה וטעים♥

קציצות בקר ועוף עם אפונה ברוטב עגבניות

בסיר בינוני מכינים את הרוטב: מוזגים 2 כפות שמן, מוסיפים 1 בצל בינוני קצוץ, מטגנים עד הזהבה קלה

מוסיפים 1 קופסת רסק עגבניות של 260 גרם, 1 קופסת עגבניות מרוסקות דק 400 גרם, מוזגים לסיר כליטר מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה

מוסיפים תבלינים: מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, כורכום, אבקת מרק, מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים כפית סוכר, טועמים, אם חסר מלח אפשר להוסיף

מכינים את תערובת הקציצות: חצי ק"ג עוף טחון, רבע ק"ג בשר טחון, בצל מגורר או קצוץ, חופן פטרוזיליה קצוצה, גזר מגורר, 1 תפוח אדמה מבושל או מגורר, 1 ביצה. תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום, אבקת מרק, מערבבים היטב

מוסיפים 2 כפות של פירורי לחם (לרגישים לגלוטן אפשר לוותר) מערבבים היטב התערובת יוצאת רכה.

מכסים ומכניסים למקרר לרבע שעה לספיגת טעמים

מגלגלים 23 כדורים, מניחים על מגש

מכניסים את הקציצות לרוטב המבעבע

מקלפים 3 תפוחי אדמה, חותכים לריבועים ומעבירים לסיר

מפשירים חצי שקית של אפונה, (אני מעבירה לקערה, מוזגת על האפונה מים ומיד זה מפשיר) מעבירים את האפונה לסיר המבעבע, מבשלים כעשרים דקות, או עד אשר תפוחי האדמה מתרככים והקציצות מתבשלות. עדיף שיישאר רוטב בסיר, לא להגיע למצב שאין נוזלים בסיר

 

מתכון לקציצות בקר ועוף עם אפונה ברוטב עגבניות

החומרים לקציצות:

רבע ק"ג בשר בקר טחון

חצי ק"ג עוף טחון

1 בצל קצוץ או מגורר

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 גזר קטן קלוף ומגורר

1 תפוח אדמה קטן מבושל או מגורר ( אפשר להוציא מסיר מרק ירקות אם הכנתם)

1 ביצה

2 כפות פירורי לחם

תבלינים:

חצי כפית מלח

כפית אבקת מרק

כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית כורכום

קמצוץ פלפל שחור

מערבבים את כל התערובת שבקערה, בודקים תיבול, אם חסר מלח אפשר להוסיף טיפה.

מכסים את הקערה, מכניסים למקרר לרבע שעה לספיגת טעמים.

הכנת רוטב העגבניות:

בסיר בינוני: מוזגים 2 כפות שמן, קוצצים 1 בצל בינוני ומעבירים לסיר, מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה.

מוסיפים לסיר: 1 קופסת רסק עגבניות (260 גרם) ועוד 1 קופסה של עגבניות חתוכות דק (400 גרם), מערבבים ומביאים לרתיחה

מוסיפים לסיר תבלינים:

חצי כף מלח

חצי כף אבקת מרק

כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית כורכום

קמצוץ של פלפל שחור

כפית סוכר

בזמן שהרוטב מבעבע מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב.

תוספת לרוטב:

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לריבועים

חצי חבילת אפונה מופשרת

ההכנה:

מוציאים את קערת תערובת הקציצות מהמקרר, טובלים ידיים במים, יוצרים 23 כדורים, מניחים על מגש

מסדרים את הכדורים בתוך הסיר בצורה של מעגלים, הרוטב צריך לבעבע, בזהירות מנערים טיפה את הסיר.

מבשלים כחמש דקות עד שהקציצות מחליפות צבע.

מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה החתוכים ואת האפונה, מערבבים קלות, מבשלים כ 20 דקות.

כאשר תפוחי האדמה מתרככים והקציצות נראות מבושלות, בודקים וטועמים תיבול, אם חסר מלח מוסיפים ממש טיפה.

עדיף שיישארו מעט נוזלים בסיר, לא להגיע למצב שכל הרוטב מתאדה, אנחנו רוצים קציצה עסיסית.

בישול טעים ונעים♥חג שמח

 

———————————————————————————————————————————————

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

12 Comments

  • זהבה הגיב:

    הקיצוץ יצאו מ ד ה י מ ו ת !!! תודה רבה ושבת שלום שבת מבורכת !!

  • עינב הגיב:

    הילדים שלי לא אוהבים קציצות ברוטב. כשראו את הסיר המהמם התעצבנו. אפילו אמרו לי, איך לא הכנת שניצל לגיבוי?!
    שמתי להם בצלחת, יחד עם הרוטב המדהים בתוספת אורז לבן. הם עדיין היו עם פרצוף חמוץ….
    כשטעמו…חחח ..היה שקט. גם אני שתקתי.
    אחרי 7 דק' אולי, אחד אחרי השני ניגש אלי
    הם כמעט התביישו לבקש…אבל לא יכלו לעמוד בפיתוי ואמרו:
    "אמא אפשר עוד"…
    כמובן הם היו צריכים לבקש סליחה וכו' וכו'
    בקיצור, ממש טעים!
    שמתי צלחת בצד לבעלי, מהר מהר. ליתר ביטחון למקרה והסיר יחוסל
    בשעת כתיבת מילים אלו 🙂

  • Judith הגיב:

    היי עינב, אני קוראת ומתרגשת מהתגובה♥
    שמחה שהילדים בכל זאת אהבו את הקציצות ברוטב. כבוד הוא לי

  • שאלה הגיב:

    על איזה אש מבשלים?

    • Judith הגיב:

      היי, אני תמיד מבשלת על אש בינונית או מורידה לפעמים ללהבה קטנה. לפעמים לא שמים לב ועסוקים במשהו אחר ואז התבשיל עלול להישרף
      לכן עדיף להנמיך את האש, ככה יש לך שליטה על התבשיל.

  • אוולין הגיב:

    היי יהודית
    תודה רבה על המתכונים
    שאלה האם אפשר להכין את הרציחות עם בשר בקר טחון ופרגיות טחון?
    והאם אפשר להכין היום למחר בערב?
    תודה

    • Judith הגיב:

      היי אוולין בוודאי שכן, אפשר עם בשר בקר ופרגיות טחונות. למחרת תמיד התבשיל יותר טעים, כמובן להכניס בלילה למקרר.

  • ענת הגיב:

    הקיצות נראות מעולה. האם אפשרי רק חצי קילו בקר טחון? תודה

  • ענת הגיב:

    אפשרי חצי קילו בשר טחון בלבד? הקציצת נראות מעולה.תודה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן