קעריות במילוי גבינה
קעריות גבינה אישיות עם טעם של עוד. מתאימים לכל ארוחה חלבית ובמיוחד לחג השבועות, אצלנו הקעריות מככבות כל השנה

מתכון של אחותי רחל האלופה המלווה אותנו מזה שנים רבות! בכל חג שבועות ובכל אירוח חלבי הקעריות גבינה מככבות אצלנו.

המתכון קל עם חומרים זמינים בבית, מציעה לכם להכין לארוחת ערב קלה או לארוחה חגיגית. האורחים ובני הבית ישמחו ויתענגו.

כשאתם מוזמנים למשפחה או לחברים ומבקשים מכם להביא מאפה טעים, ממליצה לכם בחום לבחור להכין את הקעריות המשגעות האלה.

שיהיה לכם אירוח מוצלח וטעים! בברכת חג שבועות טעים ושמח ♥

קעריות במילוי גבינה

החומרים להכנת הבצק

הבצק מוכן לעבודה

 

החומרים למילוי

תערובת הגבינה והזיתים

לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים

לקרוץ את העיגולים קצת יותר גדולים, לשמן את התבנית ולהכניס את התחתית

מילוי התחתיות בגבינה והכנסת התבנית לתנור

מתכון להכנת קעריות גבינה

חומרים לבצק:

2 וחצי כוסות קמח רגיל
200 גרם חמאה רכה
1 גביע אשל (או שמנת חמוצה)

חומרים למילוי:

1 גביע קוטג'
1 גביע גבינה לבנה 5%
1 קופסא פיראוס בולגרית מגורדת
חצי כוס זיתים שחורים מגולענים חתוכים לטבעות
חצי כפית מלח

לקישוט:

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנת הבצק: במעבד מזון (אפשר ללוש ביד) שמים קמח, מעל את החמאה החתוכה לקוביות ואת האשל, מעבדים בפולסים עד לקבלת בצק אחיד.

מורידים למשטח עבודה מקומח ולשים מעט ליצירת כדור, מכסים ומכניסים למקרר עד אשר נכין את המילוי.

אופן הכנת המילוי: מכניסים לקערה את כל חומרי המילוי ומערבבים.

משתמשים בתבנית מאפינס מסיליקון או ממתכת (יש את התבניות המיועדות ל 12 מאפינס) הכמות שיוצאת היא 36 קעריות גבינה.

אופן הרכבת הקעריות: משמנים את התבניות.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים מעט יותר גדולים מקוטר עיגול התבנית, מכניסים את עיגול הבצק לתבנית ומצמידים מעט גם לדפנות, כך שנוצר  קיר נמוך . לוקחים כפית וממלאים את הקערית בכמות קטנה של גבינה, מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ-15-20 דקות, או עד אשר מזהיב בצדדים.
המתכון מתאים לכל אירוח חלבי ובמיוחד אם אתם אוהבים את האורחים שלכם.

 

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן