קיש מנגולד וגבינות
קיש משגע לשבועות עם עלי מנגולד וגבינות. בצק קיש רך וטעים, מילוי של גבינות ומנגולד זהו שילוב מנצח.

פנו אליי הקוראים שלי ושאלו: "האם גם השנה יהיו מתכונים חדשים לקראת חג שבועות?"
כאשר הגעתי לסופר ופגשה אותי אחת העוקבות שלי נשאלתי:" האם את עורכת קניות לחג ומה תכיני לנו?"
כמובן שגבינות כבר היו לי בבית, בדרך חזרה אני חושבת מה להכין.
החלטתי קודם כל לקנות מנגולד, עצרתי מיד אצל יורם הירקן וקניתי חבילה של עלי מנגולד.
צריכה לחשוב האם אני אכין קיש או פשטידה רגילה, החלטתי ללכת על קיש מנגולד עם גבינות כי חג השבועות כבר כאן.

הנה התוצאה המשגעת לפניכם! אל תוותרו על המתכון.

חג שבועות טעים לכולם♥

החומרים להכנת הקיש

מתכון להכנת קיש מנגולד עם גבינות

חומרים להכנת הבצק:
2 וחצי כוסות קמח (כוס מדידה)
200 גרם חמאה רכה של תנובה
1/3 כוס שמנת לבישול של תנובה
חצי כפית מלח
להכניס את כל החומרים למעבד מזון, לעבד עד אשר נקבל בצק רך ואחיד.
להוציא את הבצק ולהניח על ניילון נצמד, לקפל את הניילון ולהכניס את הבצק למקרר.

חבילת עלי מנגולד שטופים וקצוצים, להכניס לתוך סיר רחב או מחבת, להוסיף 2 כפות מים לערבב עד אשר הנפח יורד מעט, לקרר ולסנן את המים.

החומרים למילוי:
4 ביצים טרופות
1 קופסא קרם פרש של תנובה
150 גרם פתיתי פיראוס בולגרית של תנובה
150 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת
חצי כוס שמנת לבישול של השף הלבן
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
מעט פפריקה מתוקה
לערבב את כל החומרים ולהוסיף את המנגולד הקצוץ, זה הרגע לטעום אם חסר טיפת מלח אז אפשר להוסיף.

אופן ההרכבה:
תבנית מספר 24-26 משומנת במעט חמאה.
לחלק את הבצק ל-2 , חצי ראשון לרדד על משטח עבודה מקומח.
לשים את התבנית על הבצק ולסמן עיגול עם סכין, להניח את הבצק שסימנו בתחתית התבנית, לרדד את החלק השני לרצועה ארוכה, לסמן עם המערוך 2 רצועות ולחתוך,להניח מסביב לדפנות התבנית, לחורר את הבצק עם מזלג.
נכניס את התבנית למקרר עד אשר נכין את המילוי.

להוציא את התבנית מהמקרר ולמזוג את כל תערובת המילוי על הבצק.
לפזר מעל פפריקה מתוקה.

להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה 40 דקות או עד אשר הפשטידה משחימה ולא רוטטת.

חג שבועות שמח לכולם♥ יצא לי מושלם

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן