קיש גבינות עירית ועגבניות שרי

קיש גבינות חגיגי –  עם עגבניות שרי ועירית ומעל רוטב עשיר מתובל בשום

בעיצומו של מבצע "צוק איתן" עדילי הייתה צריכה לקבל דרגת סרן, לא ידענו אם הטקס יצא לפועל.

הקצינים, המפקדים והחיילים ציפו מאמא של עדי לכיבוד עשיר ויפה. כל השנים הם אכלו וטעמו מהיצירות הקולינריות שלי.

החלטתי בכל זאת להתכונן ולהכין את הכיבוד לקראת הטקס. האישור הגיע ממש באותו היום ואנחנו נסענו לבסיס עם אוטו עמוס לעייפה,

מזל שבכל זאת התכוננתי…

בטקס נכח המפקד שלה אלוף משנה, טייס, שנקרא "סופר מן", חתיך עולמי, לא ראיתי בחיים שלי דבר כזה..

הוא לחץ לי ולאישי את היד, דיבר בשבחה של עדי ואנחנו התרגשנו מאוד. אמרתי לו שהוא ממש כמו בסדרה "נשות הטייסים"

הוא חייך ואפילו היה מבוייש קמעה, לקבל מחמאה מאמא של קצינה. מאז לא הפסיקו לדבר על זה ביחידה.

העניין הוא שבסופו של דבר גם הקיש גבינות שרי היה בין דברי המאפה בטקס, חוסל מיד ע"י החיילים.

אני אוהבת להכין קישים וטארטים, תנסו פעם אחת להכין ותבינו כמה זה קל ופשוט.

רוטב רויאל וגבינות טובות תמיד יהפכו את הקיש לטעים ומיוחד.

ישנה אפשרות לשדרג ומעל להוסיף גם ירקות, היום הכנתי עם עגבניות שרי ועירית קצוצה.

תמיד אפשר להוסיף בטטה חתוכה דק ומרוככת, או ברוקולי, או פטריות מוקפצות.

אפשר להכין יום לפני חג שבועות ובסמוך להגשה לחמם בתנור. אל תשכחו להכין ליד זה גם סלטים טעימים.

המתכון נעשה בשיתוף חברת תנובה.

אשמח שתגיבו כאן כדי שאדע שביקרתם♥חג שבועות לבן טעים ושמח

קיש גבינות, עירית ועגבניות שרי

החומרים להכנת הקיש

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והמלח. מוסיפים את הביצה והמים ומערבבים עד לאיחוד, מוסיפים את הקמח, מערבלים כ 5 דקות על מהירות בינונית, ברגע שנוצר גוש בצק מפסיקים.

מניילנים את הבצק ומכניסים למקרר לשעה עד שעתיים.

מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעלה שיכסה את תחתית התבנית והדפנות

ממלאים את התחתית בגבינות המגורדות, מוזגים מעל את רוטב הרויאל

חותכים עגבניות שרי ומניחים על הצד השלם, מפזרים מסביב עירית קצוצה מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות לאפייה של 50 דקות, או עד אשר הקיש מזהיב

 

מתכון להכנת קיש גבינות, עירית ועגבניות שרי

חומרים לתבנית עגולה מספר 22 או תבנית קיש

לתחתית:

2 כוסות קמח מנופה (280 גרם)

160גרם חמאה של תנובה חתוכה לריבועים

ביצה

קורט מלח

כף מים

למלית:

50 גרם בולגרית של פיראוס 5%

50 גרם פטה עיזים של פיראוס 16%

100 גרם גבינת קשקבל גלעד של תנובה

10 עגבניות שרי חצויות

כף עירית קצוצה

לרוטב רויאל:

2 כפות קמח מנופה

2/3 כוס חלב (130 מ"ל)

200 מ"ל שמנת מתוקה

2 ביצים

קורט מלח

קורט פלפל שחור

2 שיני שום כתושות

כף גבינה לבנה

אופן ההכנה:

להכנת התחתית:

מערבלים במיקסר במהירות נמוכה את החמאה והמלח. מוסיפים את הביצה והמים ומערבלים עד לאחידות.

מוסיפים את הקמח,, מערבלים  דקות במהירות נמוכה, עוד 3 דקות במהירות בינונית. מקבלים בצק גמיש ונעים

מורידים למשטח עבודה, פוחסים את הבצק, מכסים עם ניילון נצמד, מכניסים למקרר לשעה וחצי.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, משמנים תבנית מספר 22 ומעבירים את הבצק לתבנית, הבצק יכסה את התחתית ואת הדפנות.

דוקרים את הבצק כדי שלא יתנפח באפייה.

להכנת רוטב הרויאל:

בקערה שמים את כל חומרי הרוטב פרט לקמח, טורפים היטב לאחידות. מוסיפים את הקמח בהדרגה, טורפים עד אשר התערובת אחידה.

מרכיבים את הקיש:

מחממים את התנור על 170 מעלות, מגרדים את הגבינה הבולגרית ואת הפטה עיזים, מגרדים את הקשקבל.

מפזרים  את הגבינות המגורדות על הבצק שבתבנית.

יוצקים את רוטב הרויאל על הגבינות. מכניסים לתנור, אופים 50 דקות עד הזהבה. מצננים מעט לפני ההגשה.

—————————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

 

2 Comments

  • מיי הגיב:

    היי! מה הכוונה להכין יום לפני ולחמם בתנור לפני ההגשה? לאפות ולחמם מחדש לפני ההגשה או שניתן להכין אפילו מספר שעות ולשמור במקרר ולאפות סמוך למועד ההגשה?

    • Judith הגיב:

      היי מיי, לא אופים את הפשטידה יום לפני, פשוט מכינים אותה עד שלב האפייה ומאחסנים במקרר, למחרת אופים אותה לפני ההגשה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן