קיש גבינות ועגבניות שרי
קיש גבינות עם עגבניות שרי ועשבי תיבול, עם כל הגבינות שיש לכם בבית. תתענגו על קיש טעים ומנצח

עדי הקצינה שלי מתקשרת מהבסיס ואומרת, אמא אולי תכיני היום קיש גבינה עם עגבניות שרי.

פתחתי את המקרר,גבינות יש, עגבניות שרי יש… קדימה לעבודה.

כדי להכין את הקיש הטעים והמריח טוב, אין צורך לגשת לסופר, אתם יכולים להשתמש בכל הגבינות שיש לכם במקרר. שמנת מתוקה יש אצלי תמיד, כך שזו לא הייתה בעיה, אבל אם אין, אפשר להכפיל את כמות החלב וזה בסדר גמור.

אל תוותרו על ההכנה של הקיש, הוא גם טעים וגם יפה למראה. יתאים לכם לכל אירוח ולארוחת ערב משפחתית.

מיותר לציין שעדי שלי התמוגגה מהריח שהתפשט במטבח! התיישבה לארוחת הערב וביקשה אפילו תוספת.

אפשר להכין סלט גדול עם ירקות טריים …ואתם מסודרים.

חברים יקרים!אני שמחה מאוד לשתף אתכם במתכון קל וטעים שמתאים גם לשולחן של חג השבועות.

 

 

החומרים להכנת הקיש

הבצק נכנס לקרור

הכנת תערובת הגבינות

רידוד הבצק והכנסתו לתבנית קיש משומנת

לאחר אפייה עיוורת (אופים את הבצק כשמעליו שמים נייר אפיה ומשקולת) מוזגים את תערובת הגבינות

את עגבניות השרי חוצים ומניחים עם החלק החתוך כלפי מעלה

מתכון להכנת קיש גבינות ועגבניות שרי

החומרים לתחתית:

כוס ושליש קמח

100 גרם חמאה רכה

חצי גביע שמנת חמוצה (אפשר אשל )

החומרים למילוי:

3 ביצים

1/3 כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס חלב

150 גרם גבינה לבנה (קצת יותר מחצי מיכל של 250 גרם)

50 גרם גבינה בולגרית מגוררת

50 גרם גבינה צהובה מגוררת (או קשקבל)

2 כפות קמח תופח

מלח ופלפל לפי הטעם

חופן פטרוזיליה קצוצה (מי שאוהב אפשר להוסיף בזיליקום ושמיר )

10 יחידות עגבניות שרי שטופות וחצויות

תבנית פאי משומנת מספר 26-28

אופן הכנת הבצק:

במעבד מזון מכניסים קמח מנופה, חמאה רכה וחצי מיכל שמנת חמוצה, מעבדים בפולסים קטנים עד אשר נוצר בצק אחיד ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה נקייה , מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל- 10 דקות.

מרדדים את הבצק על נייר אפיה מקומח, מקמחים גם את המערוך. מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים לתבנית הפאי.

מהדקים מעט את הבצק לדפנות, עוברים עם המערוך על שפת התבנית ומסירים בצק מיותר, מחוררים את הבצק עם מזלג.

מכניסים את התבנית למקפיא ל-10 דקות.

מוציאים מהמקפיא, מרפדים את פני הבצק בנייר אפיה ומעל מניחים גרגרי חומוס או אורז ליצירת משקולת.

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות , זמן אפיה כ- 25 דקות או עד אשר הבצק מזהיב.

מסירים את ניר האפייה , אם הבצק זהוב בצדדים ובאמצע עדיין לא נאפה, יש להכניס לתנור ולאפות עוד כ-5 דקות נוספות, להוציא מהתנור.

אופן הכנת המילוי:

בקערה מכניסים את הביצים, מוסיפים שמנת מתוקה, חלב ואת הגבינה הלבנה, טורפים לאחידות.

מוסיפים לתערובת את הגבינה הבולגרית המגוררת ואת הצהובה ומערבבים.

מוסיפים 2 כפות קמח תופח וטורפים היטב, מוסיפים את עשבי התיבול ולבסוף מלח ופלפל לפי הטעם. לערבב היטב עד לאחידות.

מוזגים את התערובת בעדינות על הבצק האפוי. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בעדינות על התערובת כשהצד החתוך יהיה כלפי מעלה.

להכניס את התבנית לאפיה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ 25 דקות. הקיש יקבל צבע חום זהוב ויהיה יציב לגמרי.

לפרוס את הקיש רק לאחר שהתקרר מעט.

 

מאחלת לכם ארוחה טעימה ונעימה.

2 Comments

  • ראויה בוקאעי הגיב:

    נראה מעולה ומרשים, רק לא היבנתי אם שמנת מתוקה או חמוצה!!!
    ברכיבים רשום מתוקה בהכנה רשום חמוצה?

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן