קובנה טבעונית
מתכון מושלם לקובנה טבעונית – שמכינים בתוך סיר עגול של ג'חנון. הכי שווה ומפנקת לשבת.

כבר הרבה זמן שאני רוצה להכין קובנה ולהעלות אותה לבלוג. כל פעם היו לי תירוצים מדוע לא עכשיו.

אתמול בבוקר נכנסתי למטבח והכנתי את כל המצרכים על השיש, אמרתי לאישי שהיום הוא מצלם אותי מכינה.

מאז הקורונה הוא עומד לידי במטבח ומצלם את סרטי הוידאו שאתם רואים באינסטגרם.

הפכתי את המתכון לטבעוני, הוא ללא ביצים. הקובנה יוצאת מהתנור קריספית, בזמן שהיא מתקררת היא נעשית מעט רכה.

הכי חשוב הטעם, הוא משגע! כשמוציאים את התבנית מהתנור מתפשט ריח משגע כמו במאפייה.

נהוג להגיש את הקובנה בשבת בבוקר, שמים על השולחן צלחת של עגבניות מגורדות, סחוג, אריסה ביצים קשות.

כל הערב אישי עמד במטבח וחתך לעצמו פרוסה ועוד פרוסה, אני אומרת אם הוא אהב גם אתם תתאהבו.

התבנית השנייה של הקובנה (יוצאות 2 תבניות) עברה במשלוח לאחותי, גם שם היו קריאות של טעיםםםם.

כל ההסברים כאן למטה – תכינו תכינו

אוהבת אתכם♥

 

קובנה

החומרים להכנת הבצק: קמח, שמרים, סוכר, מלח, מים ושמן

בקערה: קמח מנופה, שמרים, וסוכר, מערבבים את כל החומרים

מוסיפים מים ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק דביק

מוסיפים בצידי הקערה את המלח ומערבבים בתנועות לישה

אפשר להעביר את הבצק למיקסר וללוש כ 7 דקות עד אשר הבצק מתלפף סביב הוו לישה.

הבצק מתלפף סביב הוו לישה, כשנוגעים בו הוא דביק וזה בסדר. בידיים משומנות, מורידים את הבצק מ.הוו לישה ומהקערה

משמנים את כפות הידיים ואת הקערה הנקייה, מעבירים את הבצק לקערה ומשמנים גם אותו

משמנים את הבצק מכל הצדדים ומתפיחים

מכסים את הקערה בניילון ומעל שמים מגבת. מתפיחים את הבצק כחצי שעה בקיץ, בחורף הזמן יותר ארוך.

הבצק לאחר תפיחה ראשונה

מכינים סיר של ג'חנון או תבנית סגורה מלמטה. תראו את הבועות, זה אומר שהבצק מושלם. מכינים קערה עם מים, מרטיבים את כף היד ומקפלים את הבצק מהצדדים כלפי האמצע, מכסים שוב עם ניילון ומגבת ומתפיחים שוב כ 10 דקות.

מחלקים את הבצק ל 10 כדורים שווים, משמנים את השיש עם השמן וגם את כפות הידיים, לוקחים כדור ופותחים אותו לעלה.

סוגרים כמו מעטפה מהצד הארוך, משמנים את הבצק

סוגרים גם את החלק השני והוא יעלה על החלק הראשון, שוב מורחים מעט שמן

מגלגלים לשושנה ומניחים בתוך הסיר המשומן היטב

משמנים היטב סיר של ג'חנון – או תבנית עגולה בעלת שוליים גבוהים מניחים את השושנים בתוך הסיר, את יתרת השושנים נעביר לתבנית נוספת משומנת

לאחר התפחה של עשרים דקות, אפשר לפזר קצח, או שומשום שחור, או שומשום רגיל. משמנים את מכסה הסיר, אפשר לשים גם נייר אפיה עגול, מכסים את הסיר עם המכסה, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות זמן אפייה כ 20 דקות, לאחר מכן מסירים את המכסה ואופים עוד כרבע שעה עד הזהבה

הקובנה נאפתה למטה ובצדדים, מורידים את המכסה ואופים עוד כרבע שעה עד שפני הבצק מזהיבים.

לאחר קירור ניתן לחלץ את הקובנה, עוברים עם סכין בדפנות, הופכים על צלחת הגשה ומשחררים.

 

מתכון להכנת קובנה

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

2 כפיות מלח

חצי כוס שמן

3 כוסות מים פושרים

 לקישוט: קצח – או שומשום

ההכנה:

בקערה שמים את הקמח המנופה, מעל את הסוכר והשמרים, מערבבים עם כף היד.

מוסיפים בהדרגה את המים ומתחילים ללוש, כאשר נוצר בצק דביק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש.

כעת ישנה אפשרות להעביר את הבצק לקערת המיקסר, ללוש עם וו לישה כ 7 דקות, עד אשר הבצק מתלפף סביב הוו לישה.

הבצק דביק ורך, מורידים את הבצק מוו הלישה בעזרת ידיים משומנות בשמן, מגרדים את הבצק מהתחתית ומעבירים את הבצק לתבנית נקייה ומשומנת היטב להתפחה.

מכסים בניילון ובמגבת, זמן התפחה כ 20 דקות בקיץ, בחורף כ 40 דקות. או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.

מכינים קערית עם מים, מורידים את הניילון והמגבת מקערת הבצק, מרטיבים כף יד, מותחים את הבצק מהצד ומביאים לאמצע, שוב מרטיבים את כף היד, מותחים את הבצק שליד ומביאים לאמצע, ככה עושים מסביב לכל הקערה. מכסים שוב את הבצק ומעבירים להתפחה נוספת של רבע שעה לערך.

לאחר התפחה שנייה מורידים את הכיסוי מהקערה, מחלקים את הבצק ל 10 כדורים. משמנים היטב את משטח העבודה, משמנים גם את הידיים, לוקחים כדור ופותחים אותו מכל הכיוונים, בידיים משומנות, סוגרים את העלה כמו מעטפה, מהחלק הארוך לוקחים ומכסים חצי, כעת לוקחים מהצד השני ומכסים, מקבלים רצועה ארוכה, משמנים טיפה את הרצועה ומגלגלים לשושנה.

מכינים את כל הכדורים באותה הצורה. משמנים היטב את הסיר (של הג'חנון) או את התבנית העגולה עם דפנות גבוהות.

מניחים 5 -6 קובניות בתוך הסיר המשומן, לוקחים את מכסה הסיר ומרפדים בנייר אפיה עגול, משמנים גם את הנייר והמכסה.

מכסים את הסיר עם הנייר והמכסה, שמים להתפחה עד הכפלת הנפח. מפזרים קצח או שומשום.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ 40 דקות, מורידים את המכסה ואופים עוד כרבע שעה או עד אשר הבצק משחים מלמעלה. מוציאים מהתנור שיתקרר.

מכינים באותה צורה את שאר הכדורים ומניחים בתבנית נוספת, באותה שיטה ובאותו זמן אפיה.

ישנה אפשרות לאפות בתבנית מלבנית ואז כל הכדורים נכנסים לתוכה.

לאחר שהקובנה מתקררת מעט, משחררים אותה עם סכין מדפנות התבנית. לוקחים צלחת והופכים את הקובנה.

לוקחים צלחת הגשה ומעבירים את הקובנה אליה.

לשמירה על הטריות מכסים בניילון.

את הקובנה אוכלים עם עגבניות מגורדות, עם סחוג, עם ביצים חצי קשות.

אפייה נעימה

—————————————————————————————————————————————————–

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

4 Comments

  • שירה הגיב:

    שמן זית גם טוב?

  • בריזיט הגיב:

    היי יהודית כמה קובניות יוצאות בסה״כ ?

    אכין עם קמח כוסמין מלא ואני רוצה לנסות להחליף את הסוכר ב 2 כפות תרכיז מיץ תפוחים טבעי
    מה דעתך ?

    • Judith הגיב:

      היי בריזיט, לדעתי אפשר להכין 8 קובניות מהכמות הזאת. אפשרי לנסות להכין עם קמח כוסמין. זה רעיון להחליף סוכר בתרכיז מיץ תפוחים

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן