קובה סלק של אמא
קובה סלק, אדומה חמצמה, במילוי בשר, כמו שאנחנו אוהבים! תודה רבה לאמא שלי על מתכון הכי מוצלח שיש

בשבילי קובה סלק זה בית של אמא! ריחות של יום שישי בצהריים, אהבה וגעגועים♥

במוצאי אני פרסיה. מאז שאני זוכרת את עצמי, אמא הייתה מכינה בכל יום שישי קובה.

יש כמה סוגים פופולריים שאהבנו ואת זה היא תמיד הכינה! קובה דלעת, קובה סלק, קובה במיה. אני יודעת שיש עוד סוגים, אבל מאחר ואנחנו פרסים בחרניים זה מה שעלה על שולחננו.

ביום שישי כשהיינו חוזרים מבית הספר הקובה תמיד כיכבה במטבח. קודם ניגשנו לסירים, פתחנו את המכסה של הקובה והרחנו

אחר כך לקחנו צלחת גדולה, העמסנו אורז צהוב וליד את הקובות עם הסלק וגם (עמבה, שלא ישמעו) וזה היה הכי טעים בעולם.

עוד סיפור על אמא שלי. בימי שישי השכנות שלנו שבביתם לא הכינו קובה (האשכנזים שהיום אחותי נשואה להם) היו נכנסות בעקבות הריח.

אמא הייתה עורמת להן בצלחת קובה עם המרק והן היו מתענגות על הטעם! על הדרך הן התכבדו בקציצות המטוגנות שנקראות

אלו צ'אפ (תפוחי אדמה) וכמובן בטורשי הטעים שלה (חמוצים).

כמה חודשים לפני שאמא נפלה וחלתה היא אמרה לי, "יהודית בואי אני מכינה קובה תלמדי". כמובן שעמדתי לידה וקיבלתי ממנה שיעור פרטי על הכנת קציצות הקובה והמרק. אמא תודה לך על מתכון כזה נפלא, עכשיו כולם נהנים ממנו.

אמא שלי ♥ תודה לך שהיית אמא כזאת נפלאה, אהובה ומלאה בנתינה לזולת. אמא את "אשת חיל מי ימצא"

מזמינה אתכם לעקוב אחרי באינסטגרם   https://www.instagram.com/judithmorhaim/ תמצאו גם את הסרטונים שלי בסטורי

על כל שלבי הכנת המתכונים.

אל תשכחו לצלם לאחר ההכנה ולשלוח לי תמונה!

תייגו גם את החברים שלכם שגם הם ייהנו! אוהבת אתכם♥♥♥

 

קובה סלק

החומרים למילוי: בשר טחון, בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, (אפשר חתיכת ראש סלרי מגורר) מלח ופלפל שחור

בקערה: סולת, כף שמן, כפית מלח, מים מוזגים באיטיות עד שנעשה בצק רך

ללוש את התערובת, עד אשר מקבלים בצק רך ונעים לעבודה, משהים 2 דקות בצד ואחר כך מתחילים לעבוד

מכינים על משטח עבודה את הקערות: קערה עם הבצק, קערה עם מילוי הבשר, קערה קטנה עם מים להרטיב את הידיים, מגש להניח עליו את הקובות המגולגלות

לוקחים חתיכה מהבצק ומגלגלים בידיים רטובות, משטחים את הבצק על כף היד, ממלאים עם מילוי הבשר

סוגרים את הקובה וצובטים מלמעלה, מגלגלים עם הידיים לכדור

מניחים את הקובות המגולגלות על מגש (ניתן לכסות היטב עם ניילון ולהקפיא עד לשבוע שבועיים)

נכין מרק: בסיר עמוק, מטגנים את הבצל לשקיפות

משתמשים בסלק טרי, קולפים וחותכים לפלחים בינוניים

מוסיפים לסיר את הסלק החתוך ומערבבים שיתכסה בשמן, מוסיפים מים חמימים עד לשלושת רבעי סיר

לאחר רתיחה מוסיפים את התבלינים ומערבבים

מוסיפים  כף רסק עגבניות, כף סוכר, סוחטים מיץ מחצי לימון, מערבבים וטועמים

מתחילים להכניס את הקובות למרק המבעבע, בעדינות ובמרווחים

מוסיפים עלה סלרי שטוף, מביאים לבישול כרבע שעה, לוקחים כף ומעלים בעדינות את הקובות למעלה שיצופו. מכסים עם מכסה ומבשלים עוד רבע שעה

מתכון לקובה סלק

חומרים לבצק קובה:
2 כוסות סולת
כפית מלח
כוס מים (מידה של כוס חד פעמית)אם יש צורך להוסיף עוד מים.
1 כף שמן


לתערובת המילוי:
רבע ק"ג של עוף טחון (אפשר הודו או בשר אמא שלי השתמשה בעוף)
1 בצל קטן קצוץ דק
מעט פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם (ממש מעט)

לערבב את כל תערובת המילוי:
– בקערה להכניס סולת מעט מלח, מים ושמן ולערבב, צריך להיות בצק רך ונעים
לקחת חתיכה ליצור ממנה עיגול לפרוש אותה על כף היד למלא מעט מן המילוי לסגור  ולגלגל לכדור, להניח על מגש רטוב.

חומרים למרק סלק:
1 בצל קטן קצוץ
2 כפות שמן
1 סלק גדול קלוף וקצוץ קטן
2 עלי סלרי אמריקאי
וחתיכת ראש סלרי (קצוץ) לא חובה
מלח ופלפל לפי הטעם רבע כפית פפריקה רגילה
מיץ מחצי לימון
1 כף סוכר
מים בכמות שיעברו את חצי הסיר
1 כף רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:
בסיר גדול לטגן את הבצל, להוסיף רסק עגבניות ומים, להביא לרתיחה, להוסיף את הסלק הקצוץ ואת התבלינים כולל מיץ לימון. יש לטעום מידי פעם, התערובת תהיה חמצמצה. כאשר המים ירתחו יש להוסיף את הקובות אחת אחת , לגלגל אותן עם הידיים. לבשל רבע שעה ללא מכסה, לערבב בעדינות עם כף או לטלטל את הסיר בעדינות. הקובות יצופו למעלה לאחר מכן לסגור את המכסה ולבשל עוד כ 20 דקות על אש נמוכה.

בהצלחה לכל מי שהולך להכין , אין על קובה סלק, וכמובן גם על קובה דלעת.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן