צ'יבוריקי עם גבינה
צ'יבורקי מאפה גרוזיני עם גבינות שניגרות לאחר כל ביס – הסוד להצלחה טמון באופן הכנת המתכון. לאחר שתכינו לא תרצו להכין מאפה מטוגן אחר.

לפני מספר שנים קיבלתי אתגר להכין מאפה עם גבינות. רציתי שהמאפה לא יהיה שיגרתי ומצד שני שיהיה טעים וגם קל להכנה.

אז מה עשיתי? פניתי לחברותיי הגרוזיניות המקסימות בבקשת עצה או עזרה בהכנת מתכון גרוזיני עם גבינת חמד.

וואוו אי אפשר להסביר את ההענות מצידן של הבנות המקסימום האלה! חובה עלי לציין שכולן אופות אומנותיות ומבשלות שאין דברים כאלה♥ כל פעם כשאני נכנסת לדף שלהן אני אומרת בליבי איפה כל אלה שנותנים קרדיט לקונדיטורים ולבשלנים! הם צריכים לראות את יצירות המופת שלהן  ואז להבין מה זה אפיה ובישול.

תודה לכן בנות על העצות והמתכונים, על האדיבות ,הסובלנות ,הכישרון והאהבה בה הגשתן לי את המתכון על מנת שאצליח בהכנתו. תודה מיוחדת למיה משה ולמיה קוסאשווילי,  על שיחות הטלפון על ההסבר הנרחב והממצא. אני מתרגשת להיות חברתכן, אתן נפלאות בעיניי, המשיכו להיות חבורה מלוכדת תומכת אוהבת ויצירתית.

כמו שכתבתי בתחילה זה היה לפני מספר שנים. לפני שבוע  נסעתי לגאורגיה – לסיור בעיר באטומי, הגאורגים הם עם מכניס אורחים, חייכנים, אוהבים לעזור.  גיאורגיה מלאה בנופים מדהימים, בעיניי האוכל והמאפים שלהם מאוד טעימים.

חשבתי שנכון יהיה להעלות את המתכון דווקא עכשיו בחג החנוכה. בבקשה תעקבו אחרי ההוראות במתכון על מנת לקבל מאפה מושלם.

אתם מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם ובסטורי וליהנות מסרטונים על אופן הכנת המתכונים.

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

מאחלת לכם חג אורים שמח – חג שימלא את ליבכם ואת ביתכם בתקווה ובאהבה♥♥♥ ממני שאוהבת אתכם תמיד

 

צ'יבוריקי עם גבינה

מנפים קמח ומוסיפים סודה מוגזת

מוסיפים ביצה

מוסיפים וודקה

מוסיפים חומץ ושמן

מוסיפים מלח

הבצק מוכן לאחר שלשנו אותו פעמיים

החומרים למילוי הגבינה

תכינו מערוך, סכין או גלגלת וקורצן לעיגולים – הבצק מוכן לאחר מנוחה

לרדד את הבצק שיהיה דק – לקרוץ עיגולים, אפשר עם תחתית של כוס

אפשרות 1) לחלק את הבצק ל 3 חלקים ולפתוח כל חלק לעלה דק, לקרוץ עיגולים עם מקד או תחתית של צלוחית

אפשרות 2) להכין עיגולים ולגלגל על משטח מעט מקומח לכסות בניילון ולתת לנוח מעט- לפתוח עם מערוך לעלה דק ולמלא במילוי הגבינה

לסגור את הצ'יבוריקי ולהדק בתנועות של צביטה סביב הפתח

להכניס לטיגון – מיד נראה את הבועות על הבצק וזה אומר שזה מושלם -לטגן משני הצדדים עד להזהבה

להוציא עם כף מחוררת

להניח על נייר סופג

מתכון להכנת צ'יבורקי עם גבינה

כמות: כ- 40-45 יחידות

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח
2 כוסות מי סודה
1 ביצה
3 כפות וודקה (המשקה האלכוהולי )
2 כפות חומץ
רבע כוס שמן
1 כף מלח

אופן ההכנה:

בקערת מערבל מכניסים את הקמח המנופה, 2 כוסות מי סודה, 1 ביצה שלמה, 3 כפות וודקה, 2 כפות חומץ, רבע כוס שמן וכף מלח.
עם וו לישה יש ללוש את הבצק כ 8 דקות עד אשר נוצר בצק אחיד וחלק ( הבצק לא רך ולא דביק). יש לעצור את פעולת המערבל ולהמתין כ 5 דקות ולאחר מכן ללוש שוב 5 דקות לעצור את פעולת הלישה ולהמתין שוב כ- 5 דקות, להפעיל שוב את המערבל לעוד 4 דקות ולכבות את המיקסר.
יש לכסות את הבצק במגבת מטבח או בניילון על מנת למנוע היווצרות של קרום על פני הבצק.

למלית הגבינה:

2 חבילות גבינת חמד
1 חבילת גבינת כנען
3 ביצים שלמות
חצי כפית מלח.

אופן ההכנה:

לפורר את הגבינות ולהכניס לקערה, להוסיף את הביצים והמלח ולערבב היטב עד להטמעה. אפשר בינתיים לכסות את המילוי ולהכניס למקרר.

אופן הרכבת הצ'יבורקי:

להוציא את הבצק מקערת המערבל ולעבד על משטח עבודה עם מעט קמח.
לתלוש פיסות מהבצק, ללוש כל פיסה וליצור כדור קטן (תלוי בגודל הרצוי לכם), להניח את כל הכדורים על משטח עבודה מעט מקומח. להמתין כ 5-10 דקות ואז להתחיל לפתוח כל כדור לעלה דק דק בעובי של נייר שקוף, למלא כל עלה במלית הגבינה ולסגור, לצבוט עם האצבעות את הפתח על מנת למנוע בריחה של הגבינה.
אפשר לחלק את הבצק ל 3 חלקים ולרדד כל עלה דק דק, לקרוץ עיגולים עם מקד או תחתית של קערה קטנה ולמלא בגבינה ולסגור בשיטת הצביטה.
לקחת סיר בינוני ולמלא בשמן עמוק, לחמם, להכניס כף עץ פנימה, אם יוצאים בועות זה אומר שהשמן מוכן לטיגון. להכניס 4 צ'יבורקי בכל סיבוב.
לאחר שהזהיב מצד אחד ורואים שיוצאים בועות על הבצק אז הופכים לצד השני עד להזהבה.
להוציא את הצ'יבורקי עם כף מחוררת ולשים על נייר סופג.
עכשיו נשאר לכם רק לקחת ולאכול מהצ'יבורקי החם ולהתחיל לחגוג.
מתכון שלא פוגשים כל יום שווה להכין

3 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן