פשטידת פטריות מהירה
פשטידת פטריות מנצחת שקוצרת מחמאות בכל אירוע, תכינו פעם אחת ותתאהבו.

פשטידת פטריות שמככבת אצלי בכל חג ובכל אירוע משפחתי וחברי. כדאי לכם להכין כי בזכותה תקצרו הרבה מחמאות.

לכבוד חג שבועות החלטתי לשתף אתכם באחד המתכונים הטעימים והטובים שלי.

הפשטידה הזו היא וותיקה במטבח שלי ונלקחה מהספר של קובי בר "פשטידות" תודה על מתכון נפלא.

חברים יקרים ♥ מאחלת לכם המשך שבוע נפלא וחג שבועות לבן וטעים.

                            החומרים להכנת הפשטידה

מטגנים את הבצל והפטריות

מערבבים גבינות ביצים ותבלינים

מוסיפים את הפטרות המטוגנות ומערבבים

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לאפייה (לא חייבים לשים מלאווח בתחתית)

סלט קטן ליד ואתם מסודרים

פשטידת פטריות לכל עת

החומרים להכנה:

1 גביע קוטג' (או 1 גביע שמנת חמוצה) עדיף קוטג'
1 גביע גבינה לבנה 5%
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 כפיות אבקת מרק פטריות או עוף פרווה
3 ביצים טרופות
1 כף קמח תופח לייצוב הפשטידה (לא חובה)
30 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ
1 קופסה פטריות משומרות (מסוננות) או טריות מסוג שמפיניון חתוכות (סלסלה)
מלח ופלפל לפי הטעם
חמאה לשימון התבנית

אופן ההכנה:

– לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
– בקערה גדולה שמים את הגבינות, אבקת המרק והביצים, לבחוש לתערובת אחידה.
– להמיס את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל, מטגנים עד אשר הבצל מתרכך,מוסיפים את הפטריות ומטגנים.
– מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות לתערובת הגבינה ולערבב היטב.
– לתבל במלח ופלפל לפי הטעם, לא להמליח יותר מדי.
– לשמן תבנית עגולה 24 או 26 בחמאה, אפשרות לשים בתחתית עלה של מלאווח (לא חובה) מעבירים את התערובת לתבנית ולשטח. לאפות 40-50 דקות או עד אשר הפשטידה תתייצב.

————————————————————————————————————————————–

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

19 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן