פשטידת פטריות מנצחת שקוצרת מחמאות בכל אירוע, תכינו פעם אחת ותתאהבו.
פשטידת פטריות שמככבת אצלי בכל חג ובכל אירוע משפחתי וחברי. כדאי לכם להכין כי בזכותה תקצרו הרבה מחמאות.
לכבוד חג שבועות החלטתי לשתף אתכם באחד המתכונים הטעימים והטובים שלי.
הפשטידה הזו היא וותיקה במטבח שלי ונלקחה מהספר של קובי בר "פשטידות" תודה על מתכון נפלא.
חברים יקרים ♥ מאחלת לכם המשך שבוע נפלא וחג שבועות לבן וטעים.
החומרים להכנת הפשטידה
פשטידת פטריות לכל עת
החומרים להכנה:
1 גביע גבינה לבנה 5%
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 כפיות אבקת מרק פטריות או עוף פרווה
3 ביצים טרופות
30 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ
1 קופסה פטריות משומרות (מסוננות) או טריות מסוג שמפיניון חתוכות (סלסלה)
מלח ופלפל לפי הטעם
חמאה לשימון התבנית
אופן ההכנה:
– לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
– בקערה גדולה שמים את הגבינות, אבקת המרק והביצים, לבחוש לתערובת אחידה.
– להמיס את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל, מטגנים עד אשר הבצל מתרכך,מוסיפים את הפטריות ומטגנים.
– מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות לתערובת הגבינה ולערבב היטב.
– לתבל במלח ופלפל לפי הטעם, לא להמליח יותר מדי.
– לשמן תבנית עגולה 24 או 26 בחמאה, אפשרות לשים בתחתית עלה של מלאווח (לא חובה) מעבירים את התערובת לתבנית ולשטח. לאפות 40-50 דקות או עד אשר הפשטידה תתייצב.
————————————————————————————————————————————–
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
נראה מעולה! ניתן להכין שבוע מראש ולהקפיא את הפשטידה עד למועד הרצוי? יצא לך לנסות?
היי לי, באופן אישי לא ניסיתי להקפיא פשטידה, אבל זה בהחלט אפשרי. תכסי אותה היטב לפני ההקפאה.
הי. רציתי לברר לכמה אנשים בערך מספיקה הפשטידה הזו של הפטריות?
היי עליזה, הפשטידה מספיקה ל 5 אנשים, תלוי לאיזה גודל חותכים כל פרוסה.
אפשא להמיר את החמאה במשהו אחר?
היי, אפשר להמיר את החמאה בשמן
ניתן להחליף את הקוטג בטוב טעם?
האם ניתן להמיר את הקוטג בטיב טעם?
היי רונית, גבינת טיב טעם היא מתוקה, יותר נכון ניטרלית ומתאימה למילוי של עוגות שמרים
אם אין לך קוטג בהחלט אפשר לנסות להכניס גבינה אחרת כמו טיב טעם
רוצה להכין את הפשטידה . האם אפשר להכין יום לפני האירוח ולמחרת לחמם בתנור?
היי יעל, אפשרי להכין את הפשטידה יום לפני ולחמם
היי יהודית,
ראשית סליחה- כתבתי לך בטעות "בצרו קשר", במקום כאן.
אין לי קוטג'.
האם זה ייפגע במרקם ו/או בטעם של הפשטידה אם אשתמש בשני גביעי גבינה לבנה במקום?
תודה על התכונים.
אשמח לתשובתך.
היי טל, בהחלט אפשרי להחליף את הקוטג, ניתן להשתמש במקום בשמנת חמוצה או בגבינה לבנה נוספת.
היי , האם אפשר לוותר על אבקת מרק ? ומה אפשר לשים במקום?
היי אלינה, בהחלט אפשרי לוותר על אבקת מרק. לטעום אם חסר מלח להוסיף טיפה.
יצא מעולה!!!
היי מור, אני שמחה שהפשטידה יצאה טעימה.
הפשטידה מעולה, המתכון שלך שמור אצלי ואני כל פעם מכינה למשפחה וכולם טורפים, תודה ?
היי שירי, אני שמחה שאת והמשפחה אהבתם את המתכון, תודה רבה.