פשטידת כרובית פרווה
פשטידת כרובית פרווה! כזאת טעימה ובלי מוצרי חלב. הקטנטנים וגם המבוגרים אוהבים לארוחת הערב

חושבת מה להכין לארוחת הערב! פותחת את המקרר ומוצאת כרובית… ומכאן הכל מתגלגל.

החלטתי הפעם להכין פשטידה בלי גבינות, כזאת שתהיה פרווה ותתאים לכולם.

הקטנטנה אהבה מאוד את הפשטידה "סבתא מה זה? פשטידה?" נרשמה התלהבות גם בקרב המבוגרים.

אל תוותרו על תפוחי האדמה, הם נותנים רכות נהדרת לפשטידה.

מחכה לראות את היצירות הטעימות שלכם!

אתם מוזמנים להיכנס לעמוד האינסטגרם שלי! יש גם את הסטורי בו אני מראה סרטונים של אופן הכנת המתכונים.

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

תפוחי אדמה, כרובית וגזר מבושלים ומסוננים

בקערה: כל הירקות מעוכים לפירה, מוסיפים ביצים, פטרוזיליה קצוצה, שלושת רבעי כוס קמח תופח, מערבבים ומוסיפים תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה, כורכום ומעט אבקת מרק פרווה, מוסיפים כף שמן. מערבבים היטב.

משמנים תבנית מלבנית או עגולה, מפזרים מעל פירורי לחם. משטחים את כל התערובת

אפשר לקחת כף או מזלג ולעשות צורות על פני הפשטידה

לאחר שהפשטידה מתקררת אפשר לחתוך לריבועים.

 

מתכון להכנת פשטידת כרובית פרווה

החומרים:

1 כרובית שטופה

2 תפוחי אדמה קלופים

3 גזרים קלופים

חופן של פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

שלושת רבעי כוס קמח תופח

1 כף שמן

תבלינים:

מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום, אבקת מרק פרווה

 

אופן ההכנה:

בסיר גדול עם מים וכפית מלח, שמים את הכרובית שחילקנו לפרחים, תפוחי אדמה חתוכים לריבועים, גזרים חתוכים לריבועים.

מבשלים על האש עד לריכוך כל הירקות, מסננים ומועכים כמו לפירה.

מוסיפים את הפטרוזיליה, הביצים השמן והקמח, מערבבים היטב, מוסיפים את התבלינים ומערבבים, טועמים תיבול, אם חסר מלח מוסיפים.

משמנים תבנית פיירקס או מתכת, אפשר עגולה או מלבנית, מפזרים בתחתית מעט פירורי לחם, מעבירים את כל התערובת ומשטחים.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ 30 דקות או עד הזהבה קלה.

מוציאים מהתנור ומקררים לפני שפורסים.

בתאבון לכולם.

 

12 Comments

  • מירי הגיב:

    יופי של פשטידה. אחד מבני הבית מעדיף ללא גזר. האם להגדיל את כמות תפוחי האדמה, או להקטין את הכמויות באותו יחס.

    • Judith הגיב:

      היי מירי, אין צורך להגדיל כמויות, פשוט תוותרי על הגזר. אפשר להוסיף יותר עשבי תיבול

  • רחלי הגיב:

    היי מה אפשר במקום תפוחי אדמה ?

  • יעל הגיב:

    היי
    הפשטידה יוצאת קצת רכה מדי
    גם לאחר קירור
    האם זה אמור להיות ככה?

  • אפרת הגיב:

    פשטידה קלה ומעולה!!
    השתמשתי בתפו"א ובטטה מבושלים שנשארו מאוכל אחר וויתרתי על הגזר.
    החלפתי כמה כפות מהקמח בשיבולת שועל ונוספתי קצת טחינה גולמית להעשרה תזונתית (יש צמחונית אדוקה במשפחה שהקושי אוכלת…)
    יתאה מעולה!!

    • Judith הגיב:

      היי אפרת, שמחה שהפשטידה יצאה לך טעימה, יפה ששידרגת אותה עם שיבולת שועל וטחינה גולמית

  • לילך הגיב:

    זה בכלל לא יוצא פשטידה
    היא שעה בתנור ועדיין בפנים ניראה רך ומעוך. אי אפשר בכלל לחתוך אחר כך לריבועים כי זה לא מוצק..
    מה עושים?

    • Judith הגיב:

      היי לילך, רצוי לסחוט את הנוזלים מהירקות, אם התערובת יצאה מידי דלילה מוסיפים מעט קמח

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן