פשטידת כרובית עם גבינות, כזו רכה ועסיסית, מעולה לארוחת ערב עם סלט קטן ליד.
הפשטידה שמזכירה את הסגנון הצרפתי הפרובאנסלי. בזכות ספרי הבישול שהשתמשתי בהם בצעירותי.
בנתיים הספרים התיישנו אבל המתכונים נשארו טובים ומוצלחים. הפעם שידרגתי את המתכון, הוספתי ושיניתי קצת מהמצרכים.
בזמן ההכנה צילמתי וגם הסרטתי את התהליך והעלתי לסטורי. ברגע שעדילי ראתה את הסירטונים היא מיד שלחה לי הודעה.
"אימוש איזה יופי יש לנו ארוחת ערב". על הדרך הכנתי להם גם פסטה קונכיות עם פטריות מטוגנות, סלט עדשים שחורות עם סלרי קצוץ
וחתיכות בטטה אפויות, רוטב של לימון שמן מלח ופלפל. קיבלתי הודעה שהכל היה טעים, היה ביקוש לפשטידה♥
מתכון להכנת פשטידת כרובית בסגנון פרובאנס
החומרים לפשטידה:
1 כרובית גדולה נקייה וחתוכה לפרחים
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים
2 גזרים קלופים וחתוכים לריבועים
חופן של שמיר קצוץ
3 ביצים L
1 כוס חלב
1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם
חצי גביע גבינה לבנה 120 גרם
חצי גביע קוטג' 120 גרם
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח חצי כפית פלפל שחור רבע כפית כמובן לפי הטעם
מרגרינה או שמן לשימון התבנית
תבנית עגולה מתפרקת או 2 אינגליש קייק
אופן ההכנה:
שמים את פרחי הכרובית בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי, מוסיפים חצי כפית מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך.
שמים את הגזר ותפוחי האדמה בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי, מוסיפים רבע כפית מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך.
מורידים מהאש, מסננים את המים ומעבירים את הירקות לקערה נקייה, מועכים כמו לפירה, להשאיר קצת חתיכות שלמות מהגזר.
בקערה טורפים את הביצים והחלב, מוסיפים את השמנת חמוצה, הגבינה הלבנה, הקוטג' והצהובה ומערבבים, מוסיפים את השמיר, את המלח והפלפל השחור, בוחשים. מאחדים את תערובת הירקות עם הגבינות, מערבבים היטב עד לאחידות.
משמנים תבנית עגולה וזורים בה פירורי לחם או סולת. אפשרי תבנית פיירקס או אינגליש קייק. מוזגים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ45-50 דקות או עד אשר המאפה יציב.
הכנתי ולא אהבתי… מצטערת. הפשטידה יצאה פחות בסגנון פרובאנס ויותר לכיוון מעקודה ?
היי טל, זה הכל עניין של טעם. מקווה שתמשיכי להנות מהמתכונים, שיהיה יום נפלא