פשטידת גבינות וזיתים מ – 5 מצרכים בלבד. הקטנטנים משתגעים עליה! התוספת של הזיתים עושה אותה הכי טעימה.
מאז שהקטנטנים מגיעים אלינו, אני מכינה ארוחות ערב שיתאימו להם בגיל ויקלעו גם לטעם שלהם.
היום כשהחזרתי את נועם מהגן הודעתי לה שמגיעים אליהם חברים. סיפרתי לה שהכנתי להם פשטידה.
"סבתא, איזה פשטידה? עם הגבינות והזיתים? מאיה ואמה ישבו איתי בשולחן הקטן, המבוגרים יאכלו ביחד".
איזה כיף שאין צורך להפוך עולמות! המצרכים פשוטים ותמיד נמצאים במקרר או במזווה.
דרך אגב, ניתן להכין גם בתבנית מאפינס, בצורה זו כל ילד מקבל מנה אישית.
תוסיפו ליד זה ירקות חתוכים, תשימו בצלחת מקושטת. לא תאמינו שפתאום הילדים שלכם אוכלים ירקות.
תזמינו אליכם גם חברים – אפילו את המבוגרים. מבטיחה לכם שתקבלו רק מחמאות.
הקטע הוא ששמים את כל המצרכים בקערה אחת, מערבבים והופ לתבנית המשומנת ולתנור.
אז מה אתם אומרים? יאלללה רוצו להכין! אל תשכחו לספר לי איך יצא לכם!
אוהבת♥♥♥
מתכון להכנת פשטידת גבינות וזיתים
החומרים:
1 קופסה גבינה לבנה 250 גרם
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 כף מיונז
2 ביצים L
חצי כוס קמח תופח
2 כפות של שמן או שמן זית
חופן גדול של זיתים ירוקים מגולענים חתוכים
כפית מלח
קמצוץ של פלפל שחור
ההכנה:
מחממים מראש את התנור על 180 מעלות.
בקערה: שמים את הגבינות, מוסיפים את יתרת המצרכים, מערבבים היטב.
משמנים קלות תבנית אינגליש קייק, מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים.
אופים בתנור שחומם מראש, אפייה של 25-20 דקות, או עד אשר הפשטידה מזהיבה ומתייצבת.
מוציאים מהתנור, מחכים כמה דקות שהפשטידה תתקרר, לאחר מכן חותכים ומגישים.
בתאבון♥
עשינו היום והילדים טרפו אותה תוך 10 דקות , בהחלט מומלץ להכפיל כמויות ?
מירי, תודה רבה, ממש כיף לדעת
במה ניתן להחליף את המיונז?
האם לאפות במצב טורבו?
היי מירי, את יכולה לוותר על המיונז. אני אופה רק באפייה רגילה, חום עליון תחתון
במה אפשר להחליף את הזיתים בבקשה?
היי אלינה, אפשר להשתמש בתירס שימורים מסונן