פסטיה במילוי פרגיות פיצוחים ופירות יבשים
פסטיה עם פרגיות פירות יבשים פיצוחים ובנגיעות של דבש, כזאת שקוצרת רק מחמאות.

אני אוהבת את כל סוגי הבצקים! בצק עלים, בצק פילו, בצק פילס ובצק שמרים.

לכבוד פורים החלטתי להכין פסטיה עם פרגיות ופירות יבשים. בחרתי להשתמש בבצק עלי הפילו של מעדנות, ראשית הם שינו את האריזה, כרגע היא רחבה ונוחה יותר, העלים נפתחים בקלות ואפילו לא נקרעים, לי זה ממש חשוב. ויש גם עלי פילו עם קמח מלא.

ניתן להשתמש במילוי מתוק או במילוי מלוח, למעשה כל מה שתשימו בבצק יתקבל בברכה.

הכי חשוב להפשיר את עלי הפילו לילה במקרר, לאחר שפותחים את האריזה ומתחילים לעבוד, יש לכסות את הדפים במגבת לחה, זה מונע התייבשות של הבצק. בין עלה לעלה לרסס במעט שמן.

אם נשאר לכם בצק שלא השתמשתם בו והוא לא היה הרבה זמן מחוץ למקרר, ניתן להחזירו למקפיא, אני עשיתי זאת והבצק ממש בסדר.

ממליצה בחום להכין את המתכון לפסטיה המתפצפצת בפה.

מאחלת לכולם סופ"ש נעים וחג פורים שמח

החומרים להכנת הפסטיה

לטגן את הבצל ולהוסיף את הפרגיות, להוסיף מלח ופלפל שחור

להוסיף את הפירות היבשים ואת האגוזים הקצוצים, לערבב ולהמשיך לטגן על אש נמוכה, לטגן כ 4 דקות עד אשר כל התערובת נעשית מעט קרמלית, להוסיף את הקינמון ולערבב- לכבות את האש

לקחת דף פילו ולהניח בתבנית משומנת מספר 24 כשהכנפיים יוצאות החוצה למרוח מעליו מעט שמן, להניח מעל עוד דף פילו וגם אותו למרוח בשמן, דף שלישי להניח ולמרוח גם אותו בשמן

למלא את התבנית בתערובת של הפרגיות ופירות היבשים, לקחת 2 עלי פילו ולקפל אותם ביניהם למרוח מעט שמן. להניח את הדפים על התערובת באמצע – להרים את הכנפיים בצדדים ולכסות. למרוח מעל מעט שמן ולהכניס לתנור לאפיה

לאחר האפייה לבזוק מעל אבקת סוכר, מעט קינמון ופיצוחים קלויים וכמה נגיעות של דבש

מתכון להכנת פסטיה פרגיות פירות יבשים ופיצוחים

החומרים:

6 עלי פילו – אני השתמשתי של מעדנות

תרסיס לדפי הפילו ( אני השתמשתי בשמן רגיל )

1 בצל גדול פרוס דק

750 גרם פרגיות קצוצות ( אפשר 700 גרם )

רבע כוס שמן רצוי קנולה

מעט מלח ופלפל שחר

כפית קינמון

1/2 כוס צימוקים ( לא משנה הצבע )

5 שזיפים מיובשים קצוצים

5 משמשים מיובשים קצוצים

חופן אגוזי מלך קצוצים

להגשה ולקישוט:

שקדים מולבנים פרוסים וקלויים

פיסטוקים קלופים וקלויים

אבקת סוכר

קינמון

דבש

 

אופן ההכנה:

במחבת רחבה, מוזגים את השמן ומעליו שמים את הבצל הפרוס, מטגנים עד אשר מזהיב מעט, מוסיפים את הפרגיות החתוכות ומטגנים  כ 4 דקות עד אשר הפרגיות מחליפות צבע, מידי פעם לערבב, להוסיף את המלח והפלפל לערבב ולטעום. להוסיף את הפירות היבשים והקינמון ולערבב, להוסיף את אגוזי המלך הקצוצים ומעט פיסטוקים ולערבב. לאחר כ 2 דקות לכבות את האש, להניח את התערובת שתתקרר.

 

לקחת תבנית עגולה מספר 24 לשמן מעט בתחתית, לפרוס מעל 1 דף של בצק פילו, למרוח מעט בשמן, להוסיף מעל שוב עוד עלה של פילו, למרוח מעל שמן, דף שלישי להניח ולמרוח מעליו טיפה של שמן. לקחת את תערובת הפרגיות שהתקררה ולהניח בתחתית התבנית מעל דפי הפילו, לקחת שוב 2 עלים של פילו ולקפל ל 2 להניח אותם באמצע התבנית שיכסו את התערובת, לקחת את הכנפיים של עלי הפילו מהצדדים ולכסות כלפי פנים. למרוח מעל טיפת שמן.

להכניס לתנור שחומם מראש על 180- 200 מעלות זמן אפיה כ 15 דקות.

לאחר קירור להפוך את הפסטיה על צלחת הגשה יפה, לפזר מעל אבקת סוכר ומעט קינמון, מעל האבקה לפזר שקדים מולבנים ופיסטוקים, לקחת 2 כפות של דבש ולמזוג מעל הפסטיה בצורת שתי וערב.

עכשיו אפשר לצלם ולפרוס את הפסטיה.

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן