פסטה זוקיני וריקוטה
פסטה טליאטלה עם זוקיני וריקוטה – מנה טעימה וחגיגית לשבועות ולכל ארוחה חלבית

מתכון שמלווה אותי במשפחה כבר 10 שנים, בכל חג שבועות מבקשים ממני להכין את המנה המוצלחת של הפסטה והזוקיני.

 

הפסטה טליאטלה של ברילה מגיעה ב 2 צבעים. תשמעו, לא האמנתי שהתוצאה תהיה נפלאה וסופר טעימה.

התוספת של זיתים והעגבניות המיובשות מתלבשת בול על המנה.

 

בפעם הראשונה הכנתי את המתכון בתחרות בבית הספר בישולים, עוד לפני שקמו תחרויות הריאליטי.

 

המתכון הוכן בשיתוף ברילה.

 

מבטיחה לכם שמאוד תהנו מהמתכון, הכי שווה להכין לשבועות. תשוויצו עם המתכון בפני האורחים שלכם. איזה כיף שאפשר לארח!

 

חג שבועות שמח לכולם אמן♥

 

פסטה זוקיני וריקוטה

החומרים להכנה

מבשלים את הפסטה טליאטלה עם מים רותחים ובתוכם מלח

חותכים את הקישואים לחצי ולרבעים ואחר כך חותכים לטריזים דקים

מטגנים קלות את פרוסות השום בשמן זית

מוסיפים את הזוקיני, מטגנים קלות, מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים

ישנה אופציה להוסיף עגבניות מיובשות קצוצות, להמשיך לטגן עד לריכוך הזוקיני

מוסיפים על הזוקיני את הפסטה המבושלת ומערבבים מעט

מעבירים את התערובת מהמחבת לקערה, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ו חופן עלי בזיליקום קרועים ביד.

מוסיפים את גבינת הריקוטה והפרמז'ן ומערבבים מקלות. מעבירים את התערובת לצלחת הגשה. מקשטים עם בזיליקום, מגרדים מלמעלה פרמז'ן.

מתכון להכנת פסטה טליאטלה עם זוקיני וריקוטה

החומרים:

חבילת פסטה טליאטלה

2 זוקיני בינוניים (או קישואים)

4 שיני שום קלופות, פרוסות דק

3 עלי מרווה שלמים

רבע כוס שמן זית

 

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

20 עלי בזיליקום קרועים ביד

250 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

חותכים את הזוקיני לאורכם לשלושה חלקים. חותכים כל חלק לאורכו לשישה חלקים, כך שמתקבלים טריזי זוקיני.

מבשלים את הפסטה עם מי מלח עד שהם עשויים היטב.

בינתיים מחממים את השמן זית במחבת או בסיר רחבים, כשהשמן חם מוסיפים את השום, המרווה והזוקיני, מוסיפים מלח ופלפל שחור.

מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהזוקיני מתחילים להזהיב.

מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה לסיר עם הזוקיני. ממליחים מעט ומערבבים כדקה. מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום. מערבבים ומעבירים לקערה גדולה.

מוסיפים את הריקוטה ומערבבים. לבסוף מוסיפים את שבבי הפרמז'ן מעל, מעבירים לקערת הגשה.

בתאבון! חג שבועות שמח

 

טיפים והערות:

  1. תחתכו את הזוקיני לטריזים דקים, הבישול מתקצר וגם הטעם משובח.
  2. לא חובה להוסיף עגבניות מיובשות, זה לבחירה.
  3. אל תוותרו על גבינת הריקוטה.
  4. המרווה והבזיליקום הם הבושם של המנה.
  5. לערבב בעדינות את הפסטה עם הגבינת ריקוטה.
  6. את גבינת הפרמז'ן ניתן לגרד במגררת או לחתוך לפרוסות דקיקות

 

————————————————————————————————————————————–

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן