פלפלים ממולאים באורז ברוטב עגבניות
פלפלים ממולאים באורז – עם רוטב עגבניות משגע ונגיעה של מיץ לימון

הפעם בחרתי להכין את הפלפלים במילוי טבעוני, בלי בשר או עוף. המתכון המקורי הוא של מזל בורוכוב, אמא של גיסתי שרה.

כאשר אחי רמי היה מגיע עם אשתו וילדיו לבקר את אמא, לפעמים גם היו מצרפים את מזל. באחד הפעמים דיברנו על מתכונים.

מזל היא ממוצא בולגרי, הם ידועים במתכוני הממולאים שלהם, ביקשתי ממנה את המתכון וגם רשמתי על פיסת נייר.

היא נתנה לי הסבר מדוייק על אופן ההכנה, מאז הפלפלים מככבים אצלנו.

ואתם קוראי היקרים! הצטרפו לעמוד האינסטגרם שלי ועשו עוקב, תמצאו שם סרטונים בסטורי, תראו אותי במטבח הפרטי שלי

מכינה את העוגות והאוכל הטעים, עם הסברים מפורטים. https://www.instagram.com/judithmorhaim/

מאחלת לכולם המשך שבוע נפלא♥

 

פלפלים ממולאים באורז

החומרים להכנת הפלפלים

בקערה: 2 כוסות אורז שטוף, קופסה של עגבניות מרוסקות, תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה, (אבקת מרק)

לתערובת המילוי מוסיפים גם מיץ לימון, מערבבים היטב, בודקים אם יש מספיק מלח

התערובת למילוי לאחר שערבבנו היטב ובדקנו תיבול

שוטפים את הפלפלים מבחוץ, חותכים את החלק העליון (הכובע) של הפלפל ומניחים בצד, מנקים את כל תכולת הגרעינים ושוטפים.

ממלאים כל פלפל עם תערובת האורז – עד אמצע הפלפל ולא יותר, מכסים עם המכסה של הפלפל

מוזגים מעל את רוטב העגבניות שהכנו , מזיזים קצת את המכסה של הפלפל ומוזגים גם מעל לאורז

שופכים מעל הפלפלים רבע כוס שמן

הרוטב צריך להגיע עד קצה הכובע של הפלפל, מביאים לרתיחה

מנמיכים את האש ונותנים להתבשל כ 30 דקות, בודקים אם האורז שגלש לצדדים רך ואכיל. מכבים את האש וממתינים 5 דקות עד להגשה עם מכסה סגור.

 

 

מתכון להכנת פלפלים ממולאים באורז

החומרים:

7 פלפלים צבעוניים

2 כוסות אורז

קופסת עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

מיץ מחצי לימון

שמן

2 עלי סלרי לתחתית הסיר

תבלינים:

כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

חצי כפית כורכום

כפית פפריקה מתוקה

כפית אבקת מרק (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

בקערה שמים את האורז השטוף, מחצית מקופסת העגבניות המרוסקות, תבלינים, כף שמן ומיץ לימון, מערבבים.

שוטפים את הפלפלים היטב, חותכים את הכיפה לרוחב, עכשיו יש לנו פלפל עם מכסה. מנקים את הגרעינים ושוטפים.

מניחים בתחתית הסיר כף שמן ומעל את עלי הסלרי השטופים.

ממלאים כל פלפל באורז עד למחצית, לא לדחוס.

טיפ קטן: כדי שהפלפל ישב טוב בתוך הסיר, מיישרים עם סכין את תחתית הפלפל, עכשיו החלק ישר וניתן להניח בתוך הסיר.

מסדרים את הפלפלים בתוך הסיר, שמים עליהם גם את המכסה שחתכנו.

הכנת הרוטב:

בקערה: שמים את יתרת העגבניות המרוסקות, 2 כפות רסק עגבניות, 3 כוסות מים חמים (רותחים)

שמים תבלינים כמו ששמנו באורז, מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה, כפית סוכר.

מוסיפים כף מיץ לימון מערבבים היטב. טועמים אם חסר מלח מוסיפים.

פותחים כל מכסה של פלפל ושמים בתוכו כף מרוטב העגבניות. את היתרה שופכים בצדדים של הסיר.

הרוטב צריך להגיע עד הקצה של הפלפלים, אם חסר אפשר להוסיף עוד קצת מים.

מוזגים על הפלפלים 2 כפות של שמן.

מתחילים לבשל, כאשר מבעבע ומגיע לרתיחה, מורדים את האש לקטנה, מכסים את הסיר.

מבשלים כ 20-25 דקות,  או עד אשר האורז נעשה רך והרוטב הצטמצם.

סיר שמתאים לכל עונות השנה♥

 

4 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן