פחזניות
פחזניות ממולאות בקצפת וברוטב שוקולד מתקתק, אחרי שתכינו פעם אחת תאמצו את המתכון למחברת המתכונים שלכם.

בזמן האחרון יש ביקוש רב מצד כל החברים למתכון של פחזניות, מאחר ואני לא אוהבת לאכזב אתכם הקוראים היקרים שלי♥ החלטתי היום יום חמישי להכין את הפחזניות ומיד להעלות את התמונות לבלוג ולרשום פוסט!  אני יודעת שמחר כבר יום שישי וכולם רוצים להכין את המתכון המנצח.

ראיתם בתמונות את המחברת הנצחית שלי! ליד הכותרת רשום אתי… כמובן אתי קורן, פעם היא הייתה קלמנוביץ, אתי אומרת שהמתכון שלי …. אני אומרת שהמתכון שלה…אנחנו חברות מעל 30 שנה וזה מה שחשוב.

אני מבקשת לאחל לכולם שבת קסומה ונעימה…. מלאה בבריאות ואהבה!!! אוהבת אתכם.

פחזניות שמזכירות פטיסרי פריזאי

התערובת נראית כך לאחר שערבבנו במרץ ולאחר שהורדנו מהאש

הבצק מוכן להיכנס לשק זילוף

לאחר שהבצק נכנס לשק זילוף עם צנטר פרח יש לזלף פחזניות על נייר אפיה

הפחזניות לאחר האפייה

לחתוך את האקלר או הפחזנית כמו לחמנייה עד חצי מההיקף ולמלא בקרם

מתכון להכנת פחזניות  – אקלרים

החומרים לפחזניות:

1 חבילת מרגרינה (200 גרם) (או כוס שמן)
2 כוסות מים
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
4-5 ביצים תלוי בגודל עדיף s

אופן ההכנה:

בסיר בינוני מכניסים את המרגרינה מוזגים את המים וממיסים על האש עד לרתיחה, להוריד מהאש להוסיף מיד את הקמח ואבקת האפיה המנופים.
לערבב במרץ עם כף מעץ עד להטמעת כל הקמח.
להעביר את כל התערובת למערבל עם וו גיטרה , להפעיל על מהירות בינונית, להוסיף בהדרגה ולאט לאט את הביצים עד שהבצק הופך להיות הומוגני, כאשר מרימים את וו הלישה הבצק מקבל צורה של נטיפים עומדים ויציבים ראו תמונה.
לחמם תנור על 180 מעלות. להכין תבניות אפיה מרופדות בנייר אפיה.
לקחת שק זילוף ולחבר אליו צנטר משונן (פרח או צנטר עגול רגיל, למלא כמחצית השק בתערובת , לזלף צורה של פחזנית עגולה, או צורה  ארוכה כמו אצבע הנקראת בצרפתית אקלר (ראה תמונה). למי שאין שק זילוף אפשר לקחת עם כף מהתערובת ולהוריד עם כף שנייה ולהניח על ניר האפייה.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, משך האפיה 20 דקות , לכבות את התנור ולהשאיר את התבנית עוד כמה דקות בפנים ( הפחזניות לא יצנחו).

החומרים להכנת הקרם:

1 שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
להכניס את כל חומרי המילוי למערבל ולהקציף עד אשר הקצפת נעשית יציבה.
להכניס את הקצפת לשק זילוף עם צנטר משונן או חלק , למלא את השק זילוף עם הקצפת.
לאחר שהפחזניות התקררו יש לחתוך עם סכין (כמו לחמניה) עד מחצית ולמלא בקצפת (למי שאין שק זילוף אפשר למלא עם כף).

לקישוט:

100 גרם שוקולד מריר או חלבי מומס
לזלף על הפחזניות את השוקולד (אפשר עם מזלג או עם שקית ניילון למלא לחורר ולזלף.)

6 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן