מתכון לעוף ברוטב סילאן ורוזמרין
החומרים:
7 ירכיים של עוף מנוקים ושטופים
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
כפית כורכום
1 כף מלח
1 כף אבקת מרק (יש לבדוק את הטעם לפני הוספה)
רבע כוס שמן קנולה (שמן צמחי)
2 כפות גדושות של סילאן
2 עלי רוזמרין
אופן ההכנה:
את חלקי העוף השטופים מניחים בתבנית אפיה.
בקערה קטנה מכניסים את כל חומרי הרוטב (למעט הסילאן), מערבבים היטב, שופכים מעל חלקי העוף ומעסים אותם עם הידיים. מוזגים מעל את הסילאן, לוקחים 2 עלי רוזמרין ומניחים מעל העוף.
יש לחמם את התנור ל 180-200 מעלות, זמן אפיה של כמעט שעה.
מכסים את התבנית עם נייר כסף ומכניסים לתנור. יש להציץ מתחת לנייר הכסף ולבדוק.