עוגת שמרים שושנים

עוגת שמרים שושנים נוסטלגית, עם שכבות של ממרח נוטלה ומטבעות שוקולד – הכי ממכר

הפעם הכנתי איתן עוגות שמרים. הסברתי להן שהיום נכין עוגות עם סירופ מתקתק, נתתי לכל אחת חתיכת בצק ואמרתי להן "יפות שלי, תלושו את הבצק ותרדדו עם המערוך כמו שאני עושה".
הידיים שלהן לא תמיד נענות להן, לא תמיד הן יכולות לעשות מה שאנשים רגילים עושים.
המבט שלהן, השתיקה, החיבוק, מילות האהבה והחיבה שהן שולחות אליי….
בכל פעם שאני נכנסת להוסטל הן מקבלות את פני בקריאות שמחה והתרגשות.
כולן יושבות מסביב לשולחן וממתינות. חלקן לא מדברות ורק כאשר אני פונה אליהן בשיחה כייפית הן נפתחות ואומרות מספר מילים.
מ.- תמיד רצה אליי, מחבקת ואומרת "אני אוהבת אותך".
ב.- "אנחנו שמחים שבאת ומודים לך מאוד".
ח.- שיושבת תמיד בסלון בשקט וללא תזוזה, שלא השתתפה באף סדנה פתאום ניגשה אליי ושאלה "האם אני יכולה להשתתף?". כל כך התרגשתי! מיד פיניתי לה מקום לידי והמדריכות התפעלו כיצד היא לשה ומכינה קרואסונים.
ל.- עם העיניים התכולות כמו ים מסתכלת עלי בחיוכה השקט.
ס.- המבוגרת שמדברת רק אם שואלים אותה.
ז.- גאה שהיא עובדת במפעל מחוץ להוסטל ויחד עם חברותיה יוצאות בבוקר לתעסוקה וחוזרות בצהריים..

לפני כשבועיים התקשרתי למירי מנהלת ההוסטל לומר לה שכנראה לא אוכל להגיע באותו השבוע, היא ביקשה ממני בזו הלשון "יהודית הבנות מחכות לך".
לאחר שאנו מכינות את העוגות, יש גם טעימות והן מחכות לרגע הזה.

הכי קשה לי בסוף הערב להגיד להן שלום, הן מתקבצות ליד הדלת, מחבקות ומנשקות, מנופפות לי לשלום ואני נחנקת. מסתובבת לכיוון היציאה, הולכת בשביל והדמעות זולגות.

עד לפעם הבאה שבה לבקשתן נכין קרמשניט.

עוגת שמרים שושנים

החומרים להכנת הבצק

המיקסר עם וו לישה, מכניסים את כל החומרים ומאחדים לבצק

הבצק רך ונפרד מהדפנות

להכניס את הבצק לקערה נקייה ולשמן מעט את הבצק – לכסות את הקערה עם ניילון בחורף לשים מעל לניילון מגבת גדולה כדי שהבצק יתפח

הבצק הכפיל את נפחו

לחלק את הבצק ל 4 חלקים – לפתוח כל עלה עם מערוך – למרוח שוקולד אפשר (נוטלה)

למרוח שוקולד על כל העלה – לפזר מעל מטבעות שוקולד או שוקולד קצוץ באיזה טעם שאוהבים

לגלגל את הבצק לרולדה ולחתוך לשושנים

להניח לא בצפיפות בתבנית על נייר אפייה – להתפיח כ 15 דקות

למרוח על השושנים ביצה טרופה ולהכניס לאפייה

עכשיו אתם יכולים להתגאות בעצמכם♥הכנתם עוגת שמרים

מתכון להכנת עוגת שמרים שושנים

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח מנופה
1 שקית שמרית
7 כפות סוכר
כוס וחצי חלב
200 גרם חמאה מומסת במיקרוגל
3 ביצים שלמות
קורט מלח

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה מכניסים קמח מנופה ומעל מפזרים את השמרית ומערבבים עד שכל הגרגרים נעלמים, מעל שמים את הסוכר ומערבבים, מוסיפים את הביצים.
מתחילים ללוש ובהדרגה מוסיפים את החמאה שהמסנו והחלב , המיקסר יעבוד כ – 5 דקות ולבסוף להוסיף את קורט המלח. הבצק מוכן כאשר הוא נעטף סביב וו הלישה, הבצק יהיה רך וגמיש. לשים את הבצק בקערה נקייה, או בקערת המיקסר ולגרד מלמטה את כל הבצק שנשאר, לכסות בניילון ומעל מגבת, להתפיח 1 שעה, הבצק יכפיל את נפחו ולא יותר.

החומרים למילוי:

ממרח שוקולד של נוטלה או השחר או כל ממרח אחר שאתם אוהבים

מטבעות שוקולד או שוקולד קצוץ לפזר על כל העלה, אפשר להוסיף שערות חלבה או שוקולד לבן
 

אופן ההכנה:

 
להוציא לבצק מעט מהאוויר, להוריד למשטח עבודה מקומח וללוש מעט ליצור כדור, לחלק את הבצק ל 3 חלקים(או ל 4)
לפתוח כל חלק לעיגול עם מערוך, להשתדל שהגודל יהיה אחיד, למרוח שוקולד ומעל לפזר מה שאוהבים.
לגלגל את הבצק בצורת רולדה, לחתוך לשושנים, להניח בתבנית בה יש נייר אפיה, לא להצמיד כי הבצק עוד יתפח.
 להתפיח כחצי שעה, למרוח ביצה טרופה ולאפות.
אפייה ב 180 מעלות , זמן האפייה כ- 25 דקות או עד אשר מזהיב.

סירופ:

1 כוס סוכר
1 כוס מים
לבשל ולערבב עד אשר הסוכר נמס, לאחר רתיחה לכבות את האש.
לאחר שעוגות השושנים יוצאות מהתנור יש לקחת מברשת ולהבריש עם סירופ הסוכר.
כדאי להכין – הבית מתמלא בריחות של אפיה שאי אפשר לתאר.

אפשר להכין צמה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן