עוגת שלוש שכבות קוקוס שוקולד וקצפת
עוגת שלוש שכבות מענגת, תחתית קוקוס קרם שוקולד מוקצף וקרם שנטילי מעל בתוספת של קוקוס קלוי

עוגה מאוד נוסטלגית וותיקה במחברת המתכונים שלי! שלוש שכבות של עונג צרוף.

לאוהבי הקוקוס והשוקולד זו העוגה האולטימטיבית לכל אירוע. עדילי אומרת "אמא וואוו…העוגה טעימה".

דודי שלי מאוד אוהב עוגות, כמובן אחד האנשים שיודעים להעביר ביקורת עם טעם טוב, בכל זאת הוא הבן של "אמא".

בשבוע שעבר הוא שאל,  אמא מה עם העוגה שהיית מכינה לנו בשלוש שכבות? אני ישר מריצה בראש, יש לי מלא עוגה בשלוש שכבות!

הבנתי מיד שהוא מתכוון לעוגה של פסח עם הקוקוס השוקולד והקצפת, יאמי!

בשבת האחרונה החלטתי להכינה שוב ולצלם כמה תמונות יפות שיתאימו לבלוג החדש שלי וגם לכבוד חג פסח.

ידוע לכולם שבחג הפסח מכינים יותר מתכונים על בסיס של קוקוס. מציעה לכם לשמור את המתכון.

מי שיכין יקבל  מלא מלא מחמאות ופרגונים! משבוע הבא יעלו עוד מתכונים לכבוד החג.

אשמח לראות אתכם עוקבים אחרי גם באינסטגרם, תתייגו אותי מחכה לזה!

אני מעלה סרטונים בסטורי מהמטבח הביתי שלי.

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

מחכה לראות את התגובות שלכם! אני כאן לכל שאלה♥

עוגת שלוש שכבות קוקוס שוקולד וקצפת

החומרים לשכבת הקוקוס: חלבונים, סוכר וקוקוס

מקציפים חלבונים, לאחר שנוצר קצף מסביב מוסיפים בעדינות את הסוכר

לאחר מספר דקות נקבל קצף חלק ויציב

מוסיפים את הקוקוס בתנועות עטיפה

מעבירים את התערובת לתבנית מספר 24 מרופדת בנייר אפיה בתחתית ומשומנת (אם העוגה נשארת בתבנית אז לא חייבים לרפד בנייר אפיה)

בסיר: החומרים לתערובת השוקולד

לאחר המסה על בן מרי, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה בתערובת השוקולד

מוסיפים כפית רום וטורפים היטב

במחבת על אש קטנה קולים את הקוקוס

הקוקוס מקבל צבע ענברי, מכבים את האש ומעבירים את הקוקוס לצלחת לקרור

מי שרוצה להעביר את העוגה לצלחת הגשה: הופכים את העוגה לצלחת ומקלפים את נייר האפייה, מחזירים לצלחת הגשה, שמים מעל את הרינג

מעבירים את שכבת הקוקוס לצלחת הגשה ומעל מלבישים את הרינג

מורחים את שכבת השוקולד על שכבת הקוקוס

לאחר שתערובת השוקולד התמצקה במקרר, עוברים עם סכין רטובה במים חמים מסביב לעוגה ומשחררים את הרינג

מעל השוקולד מורחים את שכבת הקצפת, מפזרים את הקוקוס הקלוי ומקשטים

 

מתכון לעוגת קוקוס שוקולד וקצפת בשלוש שכבות


החומרים :
לתבנית מספר 26 או 24

5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
2 כוסות וחצי של קוקוס

לקרם השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר
2 כפות קקאו
3 כפות סוכר
1 כפית אבקת נס קפה
3 כפיות חלב
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

כפית רום

לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר(או אבקת סוכר)

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

 

3 כפות קוקוס קלויים לזרות מעל העוגה

אופן ההכנה לתחתית:

מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, מקציפים עד שהקצף יציב ומוצק.
מוסיפים לקצף את פתיתי הקוקוס ומבליעים אותם בתנועות עטיפה,יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות כ- 35 דקות. העוגה מוכנה כאשר נועצים בה קיסם והוא יוצא יבש, משהים לצינון.

לקרם השוקולד:
שמים את השוקולד,הקקאו, הסוכר החלב והקפה נמס בקלחת הנתונה בסיר עם מים חמים,(בן מרי)בוחשים עד אשר השוקולד נמס, מבשלים תוך כדי בחישה עד לאחידות הקרם, מוסיפים בהדרגה את החמאה, מערבבים עד להמסה, מורידים מהלהבה ומוסיפים כפית רום, בוחשים היטב ומצננים, מכניסים למקרר לשעה.
1. אפשרות ראשונה: מוציאים מהמקרר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה במיקסר ידני עד להיווצרות קרם מעט בהיר.(או במטרפה).

2. אפשרות שניה: מקציפים את קרם השוקולד ללא החלמונים, מורחים על שכבת הקוקוס.
מורחים את הקרם על בסיס הקוקוס, מכניסים למקרר לצינון.

לקצפת:
מקציפים את מיכל השמנת מתוקה עם הסוכר ואינסטנט פודינג וניל,  לאחר שמקבלים קצפת יציבה מורחים מעל קרם השוקולד ומצננים.
לקישוט הקוקוס:
לוקחים מחבת קטנה שמים את 3 כפות  הקוקוס בתוכה, קולים על להבה נמוכה עד אשר הפתיתים מקבלים גוון ענברי עדין, להוריד מהאש, לקרר מעט ולפזר מעל הקצפת.

עוגה המתאימה במיוחד לחג הפסח♥ לשמור את המתכון גם לכל ימות השנה

 

 

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן