עוגת שלוש שכבות מענגת, תחתית קוקוס קרם שוקולד מוקצף וקרם שנטילי מעל בתוספת של קוקוס קלוי
עוגה מאוד נוסטלגית וותיקה במחברת המתכונים שלי! שלוש שכבות של עונג צרוף.
לאוהבי הקוקוס והשוקולד זו העוגה האולטימטיבית לכל אירוע. עדילי אומרת "אמא וואוו…העוגה טעימה".
דודי שלי מאוד אוהב עוגות, כמובן אחד האנשים שיודעים להעביר ביקורת עם טעם טוב, בכל זאת הוא הבן של "אמא".
בשבוע שעבר הוא שאל, אמא מה עם העוגה שהיית מכינה לנו בשלוש שכבות? אני ישר מריצה בראש, יש לי מלא עוגה בשלוש שכבות!
הבנתי מיד שהוא מתכוון לעוגה של פסח עם הקוקוס השוקולד והקצפת, יאמי!
בשבת האחרונה החלטתי להכינה שוב ולצלם כמה תמונות יפות שיתאימו לבלוג החדש שלי וגם לכבוד חג פסח.
ידוע לכולם שבחג הפסח מכינים יותר מתכונים על בסיס של קוקוס. מציעה לכם לשמור את המתכון.
מי שיכין יקבל מלא מלא מחמאות ופרגונים! משבוע הבא יעלו עוד מתכונים לכבוד החג.
אשמח לראות אתכם עוקבים אחרי גם באינסטגרם, תתייגו אותי מחכה לזה!
אני מעלה סרטונים בסטורי מהמטבח הביתי שלי.
https://www.instagram.com/judithmorhaim/
מחכה לראות את התגובות שלכם! אני כאן לכל שאלה♥
מתכון לעוגת קוקוס שוקולד וקצפת בשלוש שכבות
החומרים :
לתבנית מספר 26 או 24
3/4 כוס סוכר
לקרם השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות קקאו
3 כפות סוכר
1 כפית אבקת נס קפה
3 כפיות חלב
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כפית רום
לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר(או אבקת סוכר)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קוקוס קלויים לזרות מעל העוגה
אופן ההכנה לתחתית:
מוסיפים לקצף את פתיתי הקוקוס ומבליעים אותם בתנועות עטיפה,יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות כ- 35 דקות. העוגה מוכנה כאשר נועצים בה קיסם והוא יוצא יבש, משהים לצינון.
לקרם השוקולד:
שמים את השוקולד,הקקאו, הסוכר החלב והקפה נמס בקלחת הנתונה בסיר עם מים חמים,(בן מרי)בוחשים עד אשר השוקולד נמס, מבשלים תוך כדי בחישה עד לאחידות הקרם, מוסיפים בהדרגה את החמאה, מערבבים עד להמסה, מורידים מהלהבה ומוסיפים כפית רום, בוחשים היטב ומצננים, מכניסים למקרר לשעה.
1. אפשרות ראשונה: מוציאים מהמקרר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה במיקסר ידני עד להיווצרות קרם מעט בהיר.(או במטרפה).
2. אפשרות שניה: מקציפים את קרם השוקולד ללא החלמונים, מורחים על שכבת הקוקוס.
מורחים את הקרם על בסיס הקוקוס, מכניסים למקרר לצינון.
מקציפים את מיכל השמנת מתוקה עם הסוכר ואינסטנט פודינג וניל, לאחר שמקבלים קצפת יציבה מורחים מעל קרם השוקולד ומצננים.
לוקחים מחבת קטנה שמים את 3 כפות הקוקוס בתוכה, קולים על להבה נמוכה עד אשר הפתיתים מקבלים גוון ענברי עדין, להוריד מהאש, לקרר מעט ולפזר מעל הקצפת.
עוגה המתאימה במיוחד לחג הפסח♥ לשמור את המתכון גם לכל ימות השנה