עוגת שכבות שמרים עם קרם אגוזים

עוגת שכבות מבצק שמרים פריך במילוי קרם אגוזים משגע – כזאת שמתמוססת בפה עם כל ביס

 

עוגת בית, שמביאה איתה נחמה, שלווה ורוגע בימים כאלה לא פשוטים. היא פריכה וקרמית, ריבת המשמש משביחה את טעמה

קרם אגוזי המלך עם הצימוקים הבהירים, הופכים אותה לאחת מהעוגות הכי טעימות.

 

תכינו לעצמכם כוס תה רותח, תקחו מהעוגה ביסים קטנים שעושים שמח בפה. תרגישו שאתם נמצאים בפטיסרי בבודפשט.

 

המתכון של ריקי אחותי האלופית! מלווה אותנו כבר למעלה מ 3 עשורים. אצלנו במשפחה היא נקראת עוגת שכבות.

לפני כל אירוע חגיגי אחת מבנות המשפחה מתנדבת להכין את המלכה הזאת.

ההכנה לא קשה, רק ההסברים ארוכים. זה לטובתכם, כדי שיהיה לכם קל להכין.

 

חג סוכות שמח  – מועדים לשמחה

באהבה ממני♥יהודית

עוגת שכבות שמרים עם קרם אגוזים

החומרים להכנת הבצק

במעבד מזון (אפשר ללוש ידני) קמח שמרים וסוכר, מערבבים, מוסיפים את החמאה החלמונים והמים ומעבדים לבצק רך

הבצק רך וגמיש וזה בסדר, אפשר לבזוק מעט קמח

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה

החומרים להכנת קרם האגוזים: חלבונים, סוכר, אבקת נס קפה, אגוזי מלך טחונים, צימוקים בהירים

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב

מוסיפים את אבקת הנס קפה ומערבבים בתנועות עטיפה

מוסיפים את אגוזי המלך הטחונים ומערבבים

מוסיפים את הצימוקים ומערבבים קלות

משמנים תבנית מספר 24 – מחלקים את הבצק ל 3 חלקים שווים. שמים בקערה קטנה 4 כפות גדושות ריבת משמש ומערבבים. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לגודל תחתית התבנית

מעבירים את הבצק לתחתית התבנית, אם יש בצק מיותר מורידים בעזרת סכין, אם הבצק נקרע אפשר להדק אותו ולחבר

מורחים על השכבה הראשונה מחצית  מהריבה, מורחים את מחצית קרם האגוזים על הריבה ומשטחים עם כף

מרדדים שכבת בצק נוספת ומניחים על הקרם, מורחים מחצית מהריבה על שכבת הבצק השנייה, מורחים את יתרת קרם האגוזים

מחוררים עם מזלג את פני הבצק, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות זמן אפייה כחצי שעה או עד הזהבה

לאחר כ 30 דקות של אפיה, ברגע שמזהיב מוציאים מהתנור, לאחר קירור של רבע שעה אפשר לשחרר מהדפנות בעזרת סכין, מעבירים את העוגה לצלחת הגשה

מפזרים על העוגה אבקת סוכר

מתכון להכנת עוגת שכבות שמרים עם קרם אגוזים

החומרים להכנת הבצק:

200 גרם חמאה מהמקרר חתוכה לקוביות (או מחמאה)

2 כפות סוכר

2 חלמונים (צהובים)

2 כפות חלב (או מים)

2 כוסות קמח

10 גרם שמרים (1 כף) אפשר יבשים

אופן הכנת הבצק:

במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה (אפשר ללוש ידני) מכניסים קמח לקערה, מעל סוכר ושמרים, מערבבים קלות.

מוסיפים את החמאה החתוכה לריבועים, את החלמונים ואת המים, מערבלים בכמה פולסים עד שמקבלים בצק ודי.

מוציאים את הבצק ומשטחים אותו מעט, אם דביק אפשר לפזר קמח, מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

 

החומרים לקרם אגוזים:

4 חלבונים לבנים (נשארו 2 מהכנת הבצק)

חצי כוס סוכר

1 כף אבקת נס קפה (לא מגורען)

150 גרם אגוזי מלך טחונים

100 גרם צימוקים בהירים

למריחה:

4 כפות ריבת משמש למריחה על שכבות הבצק

ההכנה:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר, נקבל קצף יציב, מוסיפים את אבקת הנס קפה, את האגוזים הטחונים והצימוקים, מערבבים בתנועות עטיפה.

ההרכבה:

לשמן תבנית אפייה עגולה מספר 24

לחתוך את הבצק ל 3 חלקים, לרדד על משטח מקומח עלה ראשון, להניח בתוך התבנית, אם יש חלקים מיותרים מורידים עם סכין.

מורחים על העלה 1 כף של ריבת משמש, מורחים מחצית מקרם האגוזים על הריבה.

מרדדים את החלק השני של הבצק לעלה ומעבירים לתבנית, מורחים בריבה וביתרת קרם האגוזים.

מרדדים את העלה האחרון ומניחים על השכבה האחרונה. מחוררים את פני הבצק בעזרת מזלג.

מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות זמן אפייה כ 30 דקות או עד שהבצק מזהיב.

אחרי רבע שעה של קירור ניתן לשחרר את התבנית מהעוגה, בעזרת סכין עוברים בדפנות.

מניחים את העוגה על צלחת הגשה, מפזרים אבקת סוכר.

 

———————————————————————————————————————————————

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

 

 

6 Comments

  • לירן הגיב:

    היי יהודית,
    האם ניתן להחליף את ריבת המשמש בממרח שוקולד, נוטלה או השחר או תחליף אחר שאת מציעה שהוא לא ריבה?

  • ניצה הגיב:

    תודה על מתכונים מוצלחים וכמו תמיד הסבר ברור ביותר!!
    תודה ??

  • חגית הגיב:

    ערב טוב
    תודה על המתכון רוצה להכין לפורים .
    אשמח לדעת כמה זמן נשמרת העוגה?
    והאם ניתן להקפיא לאחר האפייה ??

    • Judith הגיב:

      היי חגית, ניתן להקפיא את העוגה, יש לסגור עם ניילון היטב היטב. העוגה מחזיקה בחוץ כ 4 ימים

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן