עוגת שוקולד של יהלי
עוגת שוקולד לימי הולדת, שמים את כל המצרכים בקערה אחת וטורפים – מראה חגיגי וטעם משגע.

עוגת שוקולד של יהלי נכדי הבכור♥ כשענבל מבקשת ממני להוציא את הילדים מהגנים – או לבוא לעשות להם בייביסיטר

דבר ראשון שאני חושבת להכין לקטנטנים זה את עוגת השוקולד הכי פשוטה! מאז שיהלי קטנטן אני מכינה את העוגה אחת לשבוע.

בפעם האחרונה כאשר הוא ישן אצל סבא וסבתא, כמו תמיד בבוקר כאשר הוא שותה מים, "סבתא יש את עוגת השוקולד"?

אתמול בבוקר הכנתי, לאחר שפיזרתי סוכריות צבעוניות על הגנאש העמדתי סט לצילום. עדי שולחת הודעה ומבקשת עוגה כי מגיעים אליה אורחים! אז את העוגות של אתמול היא קיבלה, קמתי השכם בבוקר והכנתי לקטנטנים 2 אינגליש קייק שוקולד חדשים.

ענבל גם שאלה מאיפה קניתי להם בפעם האחרונה את הענבים האדומים והטעימים! עוד מעט העוגות יצאו מהתנור ואני אלך לירקן

שלי שמביא את הפירות והירקות הכי טובים!

תכינו ותשתפו אותי בתוצרים שלכם♥ תדעו שאני מעריכה ואוהבת אתכם.

אשמח לראות אתכם עוקבים אחרי גם באינסטגרם: https://www.instagram.com/judithmorhaim/

תהנו מסירטונים שאני מעלה.

עוגת שוקולד שילדים אוהבים

החומרים להכנת העוגה

בקערה: קמח תופח, סוכר, קקאו ושוקולית, מערבבים עם מטרף

מוסיפים שמן בזרם דק וטורפים

מוסיפים את הביצים וטורפים לתערובת חלקה

מוסיפים חצי מיכל של שמנת מתוקה – טורפים עד לקבלת תערובת חלקה

משמנים 2 תבניות אינגליש קייק – ממלאים את התבניות באופן שווה

להניח את התבניות על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה

העוגות מוכנות לאחר שנעצנו קיסם בתוכן והוא יצא נקי

 

מתכון להכנת עוגת שוקולד לילדים

החומרים:
1 כוס קמח תופח
חצי כוס שוקולית
חצי כוס קקאו
כוס סוכר
4 ביצים
1 כוס שמן

חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

לגנאש שוקולד:
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנת העוגה:

בקערה להניח שוקולית, קקאו, קמח, חצי כוס סוכר ולערבב.

לשבור את הביצים ולוודא שאין קליפה, להניח בקערה בינונית, להוסיף את השמן, להוסיף חצי כוס סוכר ומחצית של מיכל שמנת מתוקה, לטרוף היטב. להוסיף את כל תערובת הרטובים ליבשים ולטרוף עם מטרפה עד אשר כל העיסה יוצאת חלקה ומבריקה.

לשמן 2 תבניות בינוניות של אינגליש קייק, למזוג את התערובת באופן שווה לתבניות.

להכניס את העוגות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, זמן אפיה כ 35-30

או עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

הכנת הגנאש:

בקערה בינונית להניח את השוקולד השבור. בכלי בישול קטן למזוג את השמנת מתוקה שנותרה ולהביא לסף רתיחה, למזוג את השמנת על השוקולד, להמתין כדקה ולטרוף היטב נקבל שוקולד חלק ומבריק. להניח את העוגות לפנינו ולמזוג עליהן באופן שווה את הגנאש שוקולד, אפשרי לשטח עם כף. לאחר שהתקררו יש להכניס למקרר.

12 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן