עוגת שוקולד חגיגית! עם סירופ משגע בציפוי של גנאש מריר חלבי – וקישוט עם קרם מוקצף
לכבוד יום ההולדת של דודי בני בכורי♥ הכנתי עוגת שוקולד שמשלבת בתוכה, טורט שוקולד, סירופ סוכר, גנאש מריר חלבי
וכאילו שלא די בכך קישטתי מסביב עם קרם גנאש מוקצף.
בשבת חגגנו עם ארוחת צהריים ואחר כך באו גם הקינוחים. הקטנטנים שרו שירים ומחאו כפיים.
פרסתי מהעוגה וחילקתי, היו כאלה שביקשו עוד פרוסה, זה לא מפליא!
ביום חמישי העלתי את כל שלבי ההכנה באינסטגרם – סטורי, היה ביקוש אדיר למתכון.
עוגה שמתאימה לימי הולדת למבוגרים וגם לקטנים!
רוצו להכין ואל תשכחו לשתף גם חברים♥
מתכון להכנת עוגת שוקולד ליום הולדת
החומרים:
4 ביצים L
3/4 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שוקולית
1/2 כוס קקאו
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
לסירופ:
חצי כוס מים
1/3 כוס סוכר
כף תמצית רום
לגנאש:
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
1 קופסה שמנת מתוקה (250 מ"ל)
לקישוט:
סוכריות צבעוניות
הכנת העוגה:
מקציפים ביצים עם הסוכר, נקבל קצף תפוח ובהיר, מוסיפים את מיץ התפוזים את השמן ותמצית וניל, מערבבים עם כף או מרית.
בקערה נפרדת מערבבים את היבשים: קמח, שוקולית, קקאו ואבקת אפיה, מוסיפים לתערובת הביצים את היבשים ומערבבים עד להטמעה ולא יותר, ערבוב יתר פוגם.
משמנים תבנית עגולה מספר 25-26 או תבנית מתכת 25-26 מרפדים עם נייר אפיה, מוזגים את התערובת לתבנית.
אפשר להעביר לרינג כמו שאני עשיתי, לוקחים תבנית שחורה של התנור, עליה מניחים חתיכת נייר כסף גדולה, מעל נייר אפיה
על כל זה מניחים את הרינג, מקפלים ומהדקים מסביב לרינג את נייר הכסף, מוזגים את התערובת לתבנית הרינג.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה 30-35 דקות או עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
מוציאים את העוגה מהתנור.
מכינים את הסירופ: בקלחת שמים את המים, הסוכר והרום. מביאים לרתיחה ומוזגים על העוגה.
מכניסים את העוגה למקפיא, זה בתנאי שהכנתם את העוגה ברינג.
הכנת הגנאש:
שמים את השוקולד השבור בקערה. בקלחת שמים את השמנת מתוקה, מביאים לסף רתיחה, מוזגים על השוקולד
לאחר דקה מתחילים לטרוף היטב עד שהשוקולד נמס, התערובת תהיה אחידה ומבריקה.
למזוג שלושת רבעי מהתערובת הגנאש על העוגה, את היתרה נשמור במקרר.
מכניסים שוב את העוגה למקפיא.
מוציאים לאחר שעתיים מהמקפיא, מקלפים את נייר הכסף ונייר האפייה, עוברים עם סכין בתחתית העוגה בדפנות ומשחררים
לוקחים מטלית מטבח ספוגה במים חמים, מעבירים בדפנות הרינג בצורת ניגוב. משחררים את העוגה, מניחים על מגש הגשה.
לקרם המוקצף:
את הגנאש ששמרנו במקרר נשים בקערה, נוסיף עוד 1 קופסה (250 מ"ל) שמנת מתוקה לגנאש, נקציף לקרם רוקוקו , נקבל קרם בהיר ויציב.
מכניסים את הקרם לשק זילוף עם צנטר פרח, מזלפים פרחים מסביב לעוגה.
מעל מפזרים סוכריות צבעוניים.
מזל טוב♥
יהודית שלום, אשמח לדעת האם עוגה זו מתאימה גם לתבנית חד פעמית 40X33 ? תודה ויום נעים
היי רינה, מאחר והתבנית 40/33 גדולה יש להכפיל כמויות. הכמות של הביצים 6