עוגת שוקולד הכי טעימה לפסח
עוגת שוקולד הכי טובה לפסח – עוגה רכה, שוקולדית וטעימה מאוד שאפשר להכין גם בגרסה חלבית וגם בפרווה.

כולם מבקשים עוגה לפסח שלא תהיה חלבית, שתהיה אפשרות לאכול ממנה גם לאחר ארוחת החג הדשנה.

לכן הכנתי לכם עוגת שוקולד פרווה, כזו שנוגסים ממנה ורוצים עוד ועוד. כן, העוגה רכה, לחה, טעימה וקלילה והכי חשוב – היא שוקולדית ועושה מצב רוח מרומם. תאמצו את המתכון גם למשך כל ימות השנה.

אז לפני שאני מתחילה בהכנות לקראת החג, אבקש לומר לכל החברים היקרים תודה רבה על התמיכה ועל הפירגון לאורך כל השנה.

בלעדיכם זה לא היה קורה! אתם הדרייב שלי לכל המתכונים הטובים והטעימים.

מאחלת לכולם חג פסח כשר ושמח ♥ אנו נתראה כאן לפני החג עם עוד מתכונים שווים.

עוגת שוקולד הכי טעימה לפסח

החומרים להכנת העוגה

במערבל עם וו גיטרה: שמים מרגרינה חתוכה לקוביות (אפשר חמאה) מוסיפים את הסוכר ומתחילים לערבל

מוסיפים את החלמונים באיטיות לתערובת

ממשיכים לערבל עד אשר מקבלים תערובת תפוחה ובהירה

מוסיפים את השוקולד המומס, מערבלים עד שמקבלים תערובת חלקה ושוקולדית

מוסיפים קמח מצה ואגוזים טחונים

מקציפים את החלבונים לקצף יציב

מוסיפים את הקצף לתערובת בשתיים שלוש פעמים, מערבבים בתנועות עטיפה עדינות

מעבירים את התערובת לתבנית מספר 24 משומנת, אפשר לבזוק בתחתית מעט קמח מצה

 

לקישוט: אפשר לבזוק על העוגה אבקת סוכר

מתכון לעוגת שוקולד הכי טובה לפסח

החומרים:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם מרגרינה מזולה (או חמאה לחלבי)
150 גרם סוכר (9 כפות מלאות)
6 ביצים מופרדות
150 גרם אגוזי מלך טחונים (או שקדים טחונים) 9 כפות גדושות
1 כף קמח מצה (תוותרו על קמח המצה) ככה העוגה תהיה יותר רכה וגם ללא גלוטן

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.

ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים עד לאחידות.
שמים במערבל עם וו גיטרה את המרגרינה (או החמאה) והסוכר, טורפים עד לקבלת תערובת קלה וקציפתית.
מוסיפים את החלמונים (הצהובים) אחד אחד, טורפים היטב פעם אחר פעם עד אשר מקבלים תערובת קרמית.
טורפים פנימה את השוקולד המומס, האגוזים הטחונים ואת קמח המצה.
מקציפים את החלבונים (הלבנים) לקצף יציב וגמיש, מקפלים בעדינות לתערובת השוקולד.
יוצקים לתבנית מספר 24 משומנת ומקומחת קלות (קמח מצה).
זמן אפייה כ 40-45 דקות, יש לבדוק עם קיסם ולהקפיד לא לייבש את העוגה, להוציא מיד מהתנור ולצנן.

לקישוט: לאחר צינון ניתן לבזוק על העוגה אבקת סוכר

בברכת חג פסח כשר ושמח!

19 Comments

  • אפרת הגיב:

    אפשר לעשות אותה עם שמן קוקוס במקום חמאה או מרגרינה

    • Judith הגיב:

      היי אפרת, אפשרי להכינה עם חצי כוס שמן, יש לטרוף את השמן עם הסוכר היטב, לאחר מכן להוסיף את החלמונים.

  • הילה הגיב:

    אני אופה המון ובחיים לא קרה לי שעוגה יצאה לי כל כך לא מוצלחת. אציין שאני משתמשת במשקל והכל מדוייק ולפי ההוראות. משום מה במתכון הזה, אחרי הכנת התערובת השוקולדית עם החמאה והאגוזים, התערובת היתה כל כך סמיכה שהיה כמעט בלתי אפשרי לקפל את קצף הביצים פנימה, הם פשוט לא התערבבו. מבאס ממש.

    • Judith הגיב:

      היי הילה, תסתכלי בתמונה ותיראי שהתערובת ממש סמיכה ולא נוזלית, אפילו קשה לקפל לתוכה את החלבונים.
      לא ברור מה השתבש לך במתכון.

  • אור הגיב:

    כאילו את מפרסמת רק את התגובות שמתעלפות עלייך?
    כי נניח בבלוגים אחרים של בישול ואפיה נותנים במה גם למי שהמתכון פחות הצליח לי. אולי במקום למחוק ולסנן נסי להבין מה השתבש במתכון ומדוע הוא לא יצא טוב. נניח. למשל.

    • Judith הגיב:

      היי, אני לא אענה לך בחוצפה. פעם ראשונה מזה 10 שנים שיש לי בלוג שמישהו כותב לי כזו תגובה.
      אף פעם לא מחקתי שאלה או בקשה, להפך, תמיד אני עונה ומנסה לעזור ולתקן וגם בשעות הקטנות של הלילה.
      חבל שהיד קלה על המקלדת, אני כאן נותנת מעצמי ומדמי לכולם.

      • חן הגיב:

        יהודית את מקסימה … השקעת מעצמך ומהזמן שלך
        וטרחת לפני החג לפרסם מתכון לעוגה שנראית מדהים
        (וגם הולכת להציל אותי בערב חג).
        תודה על זה

        • Judith הגיב:

          היי חן, תודה על המחמאות והמילים היפות. שמחה שאהבת את העוגה. חג שמח

      • לוי קלודין הגיב:

        יהודית אהובה אני רק שומעת את קולך מרגישהשיש מולי אשה אמיתית אומנית שמקריאה את המתכוןבצורהברורה וחיננית תודה לך על הכל אני לומדת ממך הרבה דברים.אל תשימי לב לאנשיםרעים הם פוגעים בעצמם לא בך.
        אשת חיל.

    • שני הגיב:

      איזה תגובה את חוצפנית ממש

  • לילך הגיב:

    הי יהודית יש אפשרות לותר על הקמח מצה ולהוסיף עוד כף שקדים טחונים במקום?

    • Judith הגיב:

      היי לילך, בהחלט, ניתן לוותר על הקמח מצה ולהוסיף עוד כף של קמח שקדים

  • הילה הגיב:

    היי יהודית עוגה מצויינת אני עושה אותה כל פסח היא מוצלחת מאוד

  • לוי טלי הגיב:

    את מקסימה יהודית אנשים קנאיים אוהבים להוריד מבן אדם ובטח את הבן אדם האחרון שצריך לקהל תגובה כזאת❤❤❤

  • אלין הגיב:

    חייבת להגיב!!!
    בכל מתכון שאני מתעניינת תמיד אני קוראת תגובות, כדי ללמוד ולראות איך אפשר להכין בצורה הכי טובה בלי פאשלות.
    אני פשוט בהלם מהתגובות פה, העוגת שוקולד הזאת היא הכי טעימה בעולם ואני מכינה אותה בלי קשר לחג הפסח. ההוראות פה הכי ברורות שיש כולל תמונות לעזור במידת הצורך.
    יהודית תודה רבה לך על ההשקעה ועל מתכון לעוגה מושלמת ❤️

    • Judith הגיב:

      היי אלין, קודם כל תודה רבה על התגובה החמה.♥אכן, זאת העוגה הכי טובה ומוצלחת. גם אני מכינה אותה לבני הבית כל ימות השנה.
      תמיד כאן לכל שאלה, באהבה רבה.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן