עוגת שוקולד בקלי קלות
עוגת שוקולד עם קוקוס ושוקולד לבן ושוקולד מריר! הכל בקערה אחת… מושלמת לקפה.

כשחברה עומדת להגיע אלי, עוד מעט אנחנו יוצאות למופע סטנדאפ. אני בודקת במקרר ובכל קופסאות העוגיות.

לאחר בדיקה אני מחליטה שהכי טוב להכין לכבודה עוגת שוקולד, כזאת שהיא תתענג עליה!

קודם אני בודקת במזווה אם יש לי את כל המצרכים, מתחילה לשקול ומניחה את הכל בקערות על השיש כמו במסדר המפקד.

מאחר וזהו ט"ו באב ושוקולד תמיד מתקבל בברכה ובאהבה! החלטתי להוסיף למתכון המקורי גם שוקולד לבן קצוץ.

תשמעו זה שידרג את העוגה! כל ביס ממנה השמיעה קריאות של עונג…

בקיצור תכינו אותה ואל תוותרו על שוקולד לבן קצוץ, זה משביח את טעמה.

אם אתם עדיין לא עוקבים אחרי באינסטגרם כאן: https://www.instagram.com/judithmorhaim/

זה הזמן לעשות עוקב וליהנות גם מסרטונים שלי בסטורי♥

תגיבו כאן בבלוג, הירשמו והתרשמו, אשמח לדעת שהייתם כאן!

חג אהבה שמח לכולם! אוהבת אתכם♥♥♥ יהודית

עוגת שוקולד בקלי קלות

החומרים להכנת העוגה

בקערה חסינת חום: מכניסים שוקולד, חמאה וסוכר, מעבירים למיקרוגל להמסה בפולסים

מוציאים מהמיקרוגל וטורפים היטב

מוסיפים את הביצים, טורפים היטב היטב עד להטמעה

מוסיפים תמצית וניל

מוסיפים מיכל שמנת חמוצה, טורפים היטב

בקערה, מערבבים את הקמח, הקוקוס, אבקת סודה לשתייה וקורט מלח. מוסיפים את היבשים לקערת השוקולד ומערבבים עד אשר כל הקמח נבלע.

מוסיפים 50 גרם שוקולד לבן קצוץ וחופן של פיצפוצי שוקולד מריר, מערבבים קלות

משמנים תבנית אינגליש קייק, מרפדים בנייר אפיה וגם אותו משמנים. מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, אפשר לפזר מעל שוקולד לבן קצוץ ושוקולד צ'יפס. מכניסים לתנור שחומם מראש, אפייה על 180 מעלות, זמן אפייה כ 30-35 דקות, עושים את מבחן הקיסם, אם יוצא נקי העוגה מוכנה.

לאחר קירור ניתן לפרוס את העוגה

מתכון להכנת עוגת שוקולד בקלי קלות

החומרים לעוגה:

130 גרם חמאה

1 כוס סוכר

100 גרם שוקולד מריר

3 ביצים L

1 כפית תמצית וניל

1 מכל של שמנת חמוצה (200 מ"ל)

חצי כוס קוקוס

1 כוס קמח

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

רבע כפית אבקת אפייה

קורט מלח

אופן ההכנה:

בקערה חסינת אש: חמאה חתוכה לריבועים, שוקולד מריר וסוכר, ממיסים במיקרוגל בפולסים, מוציאים ומערבבים היטב.

טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת השוקולד.

מוסיפים תמצית וניל ומערבבים, מוסיפים שמנת חמוצה ומטמיעים אותה היטב בעזרת מטרף.

בקערה מערבבים את היבשים: קמח, קוקוס, סודה לשתייה ומלח, מוסיפים את היבשים לתערובת השוקולד וטורפים עד להטמעה.

מוסיפים 50 גרם שוקולד לבן קצוץ, אפשרי גם חופן של פיצפוצי שוקולד מריר, מערבבים.

לוקחים תבנית אינגליש קייק, משמנים ומניחים בתוכה נייר אפיה, גם אותו משמנים.

מעבירים את התערובת לתוך התבנית, מפזרים מעל מעט שוקולד קצוץ שנותר.

מכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה על 180 מעלות, זמן אפייה כ 30-35 דקות, נועצים קיסם אם יוצא נקי העוגה מוכנה.

לאחר קירור אפשר לפדר את העוגה באבקת סוכר.

רוצו להכין…זאת העוגה הכי קלה להכנה ומאוד מאוד מפתיעה בטעמה!

 

6 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן