עוגת קרמבו בלי קמח
עוגת קרמבו נוסטלגית מהילדות ללא קמח,שילוב מנצח עם 3 שכבות של עונג צרוף

תאמינו אבל את העוגה ללא קמח אני מכינה מיום שהתגייסתי לצבא, אני חושבת שאפילו לפני כי צברתי כבר נסיון.

למעשה הכנתי 2 עוגות כאלה, הראשונה עם קרם אינסטנט פודינג וניל שפעם היה לו צבע ממש צהוב והשנייה עם אינסטנט פודינג פירות בצבע ורוד מטריף וטעים.

לפעמים כשהשבת כמעט נכנסת ואין לי עדיין עוגה מוכנה, העוגה הזו היא הפתרון הכי קל והכי טעים.

כשדודי היה נער הוא תמיד ביקש שאכין את העוגה עם הקרם הוורוד, היום אני ממעטת להשתמש בצבעי מאכל בעוגות שלי.

המתכון המקורי הוא בציפוי של שוקולד מומס עם חמאה, עם השנים שידרגתי והתחלתי להכין עם שמנת מתוקה, הקונדיטורים קוראים לזה "גנאש". הכי כיף להשאיר מעט קרם קצפת ולהכניס לשק זילוף עם צנטר פרח, לזלף מסביב לעוגה ולקשט עם דובדבנים מסוכרים.

הפעם חרגתי ממנהגי וקישטתי עם סוכריות עדשים צבעוניות.

אני מקווה שתהנו מהעוגה, לאחר ההכנה אתם יכולים לצלם ולשתף אותי, אשמח מאוד.

עוגת קרמבו בלי גלוטן

החומרים להכנת התחתית

הקצפת החלבונים עם הסוכר

הוספת החלמונים לקצף הביצים והטמעתם בתנועות עטיפה

הוספת הקקאו ואינסטנט פודינג שוקולד, לערבב בתנועות עטיפה, לאחר שתתקבל תערובת אחידה מוזגים לתבנית משומנת ומאובקת במעט קקאו, מכניסים לתנור.

מתכון להכנת עוגת קרם ללא קמח

 

החומרים לטורט:

6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
6 כפות סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
2 כפות קקאו

אופן ההכנה:

להקציף את החלבונים ( הלבנים) ברגע שיש מסביב לקערה בועות יש להוסיף את הסוכר בשתיים שלוש פעמים. הקצף צריך להיות רך וגמיש (לא להקציף יותר מידי את החלבונים).  לטרוף את החלמונים (צהובים) ולהוסיף לתערובת הקצף בתנועות עטיפה, לנפות מעל את האינסטנט פודינג שוקולד ואת הקקאו ולערבב בתנועות עטיפה עדינות.
לשמן תבנית עגולה מספר 26 ולפזר סוכר או קקאו, להעביר את כל התערובת לתבנית ולשטח.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות,  משך האפייה כ 30-35 דקות או יש לנעוץ קיסם ולבדוק שיוצא נקי.
להוציא את הטורט מהתנור ולקרר.

החומרים לקרם:

2 מיכלים של שמנת מתוקה
1 כף של סוכר
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

להכניס לקערת מערבל את השמנת מתוקה ואת החלב ומעל את האינסטנט פודינג וניל להקציף לקרם חלק ויציב.
למרוח את הקרם על פני העוגה וליישר (יש לשמור מעט מהקרם לקישוט מעל פני העוגה).
להכניס את העוגה בנתיים למקרר.

החומרים לגנאש:

חצי  מיכל של שמנת מתוקה (150 מ"ל)
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
50 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות ( אפשר מריר )

אופן ההכנה:

להביא את השמנת המתוקה לסף רתיחה, למזוג מעל השוקולדים השבורים הנמצאים בקערה לאחר דקה לערבב ( רצוי עם מטרף ) לשוקולד מבריק וחלק.
לאחר שהגנאש התקרר מעט יש להוציא את העוגה מהמקרר, לקחת מצקת קטנה או כף ולמזוג את הגנאש שוקולד על פני העוגה וליישר בצורת טלטול עדינה.

לציפוי:

להכניס את הקרם שהשארנו לתוך שקית זילוף עם צנטר פרח ולקשט מסביב פרחים.

לקישוט:

דובדבנים מסוכרים להניח מעל הפרחים, או סוכריות צבעוניות.

9 Comments

  • קרן הגיב:

    עוגה מעולה, כולם אהבו ?

  • אור הגיב:

    היי יהודית, הכנתי בעבר את העוגה פעמיים והיא קצרה מחמאות. תודה.
    ברשותי רק ביצים m.
    האם עדיין להשתמש בשש ביצים או להוסיף ביצים?
    אם עלי להוסיף, כמה?
    תודה ושבת שלום.

    • Judith הגיב:

      היי אור, אם הביצים במידה m ניתן להוסיף עוד 2 ביצים כדי לקבל נפח יפה בתחתית.

  • ליאורה הגיב:

    היי יהודית
    אני מכינה אותה פרווה
    בעבר הכנתי ללא חלב, רק שמנת צמחית. יצא טעם וניל
    האם יש תחליף לחלב בכל זאת להוסיף? כי לדעתי זה מוסיף לקרם לא?

  • ליאורה הגיב:

    היי יהודית
    הכנתי בעבר את העוגה היא נפלאה
    אבל מכוון שזה פרווה, אז שמנת צמחית שמתי ללא חלב
    והתערובת יציבה מידי
    האם החלב תורם פה יותר? חלב סויה לא אוהבת,
    אין בעיה לוותר או תחליף אחר?

  • ליאורה הגיב:

    היי יהודית
    העוגה הזאת טעימה גם הכנתי פעם
    בגלל שאני רוצה להכין פרווה, אז רק שמנת צמחית עם אינסטנט פודינג וניל
    אבל לא אוהבת את טעם הוניל חזק מידי בקרם.
    האם אפשר להוסיף רק שתי כפות?
    מה אפשר לשים במקום חלב?

    • Judith הגיב:

      היי ליאורה, כמעט ולא מרגישים את טעם הביצים באינסטנט פודינג, תשימי 2 כפות, תוותרי על החלב ואז המתכון יהיה פרווה.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן