עוגת פתי בר קרם וניל ושוקולד בציפוי גנאש
עוגת ביסקוויטים עם שכבות וניל ומוס שוקולד – העוגה שתעשה לכם את השבת!

כשהביסקוויטים קורצים מהארון ויש שמנת מתוקה, הדבר הראשון שעולה לי במחשבה!

עוגת ביסקוויטים פשוטה פשוטה, ההכנה היא בצ'יק צ'אק, יש גם פטנט איך להכין מוס שוקולד בקלות.

לאחר שהכנתי את העוגה,הכנסתי למקרר ונסעתי להוציא את נועם מהגן.

כשהגענו אליהם הביתה התחלנו שתינו לשוחח, בין לבין פתחתי את הסרטונים של העוגה לבדוק אותם.

נועם ביקשה לראות עוד ועוד, "סבתא! זאת את נכון! המשכתי להראות לה את הסרטונים בלופ.

לבסוף היא אמרה, אני רוצה לאכול מעוגת הביסקוויטים! היא תקבל כרגיל משלוחה – נשיקות וחיבוקים.

שתפו חברים כדי שגם הם ייהנו.

עקבו אחרי באינסטגרם: https://www.instagram.com/judithmorhaim/ תהנו מסרטונים ממטבחי הפרטי.

מאחלת לכם סופ"ש נפלא♥

עוגת פתי בר קרם וניל ושוקולד בציפוי גנאש

החומרים להכנת העוגה

בקערה: שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, מקציפים עד לרכות ויציבות

מוסיפים את גבינת השמנת, טורפים עד להטמעה

מכינים את הסירופ: כף נס קפה, כף סוכר, חצי כוס מים רותחים, רבע כוס חלב, מערבבים

טובלים את הביסקוויטים בנס קפה, מסדרים בתבנית בטורים בשכבה אחת

מורחים על שכבת הביסקוויטים הראשונה מחצית מהקצפת, מכסים בביסקוויטים טבולים בנס קפה

למחצית הקצפת שנשארה – מוסיפים 2 כפות שוקולד נוטלה או שוקולד השחר מערבבים היטב

מורחים את קרם השוקולד על השכבה השנייה, מיישרים ומכניסים למקרר.

מכינים גנאש מריר או חלב, מוזגים על העוגה בשכבה אחידה, אפשר לעבור עם פלטה או כף ליישור הגנאש שוקולד

מכניסים את העוגה למקרר לפחות ל 4 שעות להתייצבות

מתכון להכנת עוגת פתי בר קרם וניל ושוקולד

תבנית פיירקס או תבנית מתכת 20/30 או תבנית חד פעמית

החומרים:

1 שרוול של ביסקוויטים פתי בר

500 מ"ל שמנת מתוקה לקרם

1 קופסה גבינת שמנת (250 גרם) או גבינה לבנה 5%

2 כפות סוכר לקרם ((או אבקת סוכר)

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפות ממרח שוקולד נוטלה או השחר

לסירופ לטבילת הביסקוויטים:

1 כף סוכר

1 כף אבקת נס קפה

חצי כוס מים רותחים

רבע כוס חלב

לגנאש שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

50 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות

1 קופסה שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן הכנת הקרם:

בקערת מיקסר: שמים 500 מ"ל שמנת מתוקה, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל, 2 כפות אבקת סוכר. מקציפים עד לקבלת קרם יציב.

מוסיפים את גבינת השמנת, מקציפים עד להטמעה ולא יותר.

בקערה: מערבבים  את רוטב הנס קפה כולל החלב.

טובלים את הביסקוויטים קלות בתוך הרוטב, מסדרים בתבנית בטורים. על השכבה הראשונה מורחים מחצית מהקרם הלבן.

חוזרים שוב על הפעולה, טובלים ביסקוויטים בנס קפה ומניחים על הקרם הלבן. אם חסר בצדדים, אפשר לשבור ביסקוויט ולהניח ברווחים.

למחצית השנייה של הקרם שנשארה בקערה, נוסיף 2 כפות ממרח שוקולד, מערבבים היטב עד שמקבלים מרקם של מוס שוקולד.

מורחים את הקרם שוקולד על השכבה השנייה ומיישרים. מכניסים בנתיים למקרר.

הכנת הגנאש:

בקערה: שמים שוקולד מריר וחלב שבור לקוביות. בסיר קטן או קלחת מוזגים את השמנת מתוקה, מביאים לסף רתיחה.

מוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד שמונח בקערה, מחכים כדקה ואז טורפים מבפנים כלפי חוץ. מקבלים גנאש מבריק וחלק.

מוציאים את העוגה מהמקרר, מניחים על השיש. מוזגים את הגנאש על פני כל העוגה ומיישרים. מכניסים למקרר ל 4 שעות.

אפשרות לקישוט:

פותחים חפיסה של שוקולד לבן או מריר, לוקחים סכין חלקה (לא משוננת) מגלחים את השוקולד מלמעלה כלפי מטה.

מקבלים תלתלי שוקולד, מפזרים את התלתלים על פני העוגה.

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן