עוגת פירות יבשים עם הפתעה
עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט, יש בעוגה הפתעה "בירה שחורה" הכי משביחה את טעמה!

ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות! נזכרת איך כשהיינו ילדים קטנים ואמא הייתה מסדרת את השולחן עם כל הפירות היבשים – עם הקמרדין( דפים חמוצים עשויים משמש היום זה נקרא "לדר" ) עם אגוז הקוקוס החתוך הנפלא (אבא היה שותה גם מהמיץ) עם האבטיח האדום שאבא היה שומר מתחת למיטה של סבתא מסוף הקיץ ועד החג. כל פעם כשאבא היה מברך על פרי מסוים, אנחנו הילדים היינו טועמים מעט ואת השאר מכניסים כל אחד לתוך השקית שלו! מלוחים עם מתוקים, שוקולדים עם חמוצים. בלילה כשהיינו נכנסים למיטה, כל אחד היה מנשנש את מה שהיה לו בשקית. אני חושבת שהשקית הספיקה לי לשבוע ימים!

היום בבוקר ריקי אחותי התקשרה, רצתה להגיד  שיש אצלה בערב פרלמנט עם הפיצה המנצחת שלה (בהזדמנות הראשונה תקבלו את מתכון הפיצה של אחותי ריקי). חשבתי לעצמי שאי אפשר להגיע בידיים ריקות! הצצה מהירה למזווה ולמקרר והתברר לי שיש את כל המצרכים אבל חסרה לי הבירה! נכנסתי לאוטו ונסעתי לסופר, קניתי בירה שחורה ומיד חזרתי הביתה למלאכת הכנת העוגה – והנה פאר היצירה לפניכם.

שתדעו שאתם הכוח המניע, בזכותכם אני ממשיכה בעשייה. אבקש מכם לאחר שאתם מכינים תשתפו אותי ותתייגו גם באינסטגרם.

אשמח מאוד לראות את היצירות שלכם ולהתגאות בכם.

אני מבקשת לאחל לכל החברים היקרים ולכל משפחתי האהובה חג ט"ו בשבט טעים ושמח.

יום הולדת שמח לאילנות ♥ שנתבשר בבשורות טובות אמן. סופ"ש נפלא לכולם.

 

עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט עם הפתעה

החומרים להכנת העוגה

שמן וסוכר בקערה

מוסיפים את הביצים ואת הבירה השחורה, טורפים היטב

בקערה נפרדת מנפים את הקמח, מוסיפים אבקת אפיה, סודה לשתייה, קורט מלח ומערבבים

מוסיפים את הקינמון והתבלינים (הל וציפורן אם אוהבים)

מעבירים את הפירות היבשים והקצוצים לתערובת הקמח, מערבבים עד שהקמח מכסה את הפירות

מעבירים את הקמח לתערובת הרטובים ומערבבים היטב

תערבבו עם מטרפה את כל התערובת

לשמן תבנית סיר פלא (אפשר גם ב-2 אינגליש קייק) לקמח את התבנית, למזוג את התערובת ולהכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות

העוגה יצאה מהתנור – תנו לה להתקרר כמה דקות עד להתייצבות, קחו צלחת הגשה והפכו את התבנית עליה, תקישו קצת מלמעלה ועזרו לעוגה לגלוש.

אפשר לקשט את העוגה עם אבקת סוכר

מתכון להכנת עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט

החומרים:

כוס ורבע סוכר חום (250 גרם)
1 כוס שמן רגיל
4 ביצים שלמות
1 כוס בירה שחורה (250 מ"ל)
2 ורבע כוסות קמח רגיל (350 גרם)
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
1 כפית סודה לשתייה (3 גרם)
קורט מלח
כפית קינמון
חצי כפית הל טחון (לא חובה)
חצי כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
חופן צימוקים (100 גרם)
5 תאנים (דבלים) קצוצות
5 משמשים מיובשים קצוצים
5 שזיפים מיובשים קצוצים
5 תמרים מג'הול קצוצים
אפשר להוסיף 50 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור על 170 מעלות ומכינים תבנית עגולה עם חור או תבנית קוגלהוף משומנת היטב ומקומחת.
2. בקערה מערבבים סוכר עם שמן, מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את הבירה וטורפים היטב.
3. בקערה נפרדת מנפים את הקמח, מוסיפים אבקת אפיה,הסודה לשתייה, קורט מלח ומערבבים. מוסיפים פירות יבשים לקמח ומערבבים קלות.
4. מוסיפים את הקמח עם הפירות היבשים לתערובת הרטובה בשתיים שלוש פעמים ומערבבים עד אשר הקמח נטמע ולא יותר.
5. מעבירים את כל התערובת לתבנית המשומנת והמקומחת ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה של כ-50 דקות.
6. מכניסים קיסם למרכז העוגה, אם הקיסם יוצא נקי העוגה מוכנה.

7. לקישוט: מפזרים אבקת סוכר על העוגה.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן