עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט, יש בעוגה הפתעה "בירה שחורה" הכי משביחה את טעמה!
ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות! נזכרת איך כשהיינו ילדים קטנים ואמא הייתה מסדרת את השולחן עם כל הפירות היבשים – עם הקמרדין( דפים חמוצים עשויים משמש היום זה נקרא "לדר" ) עם אגוז הקוקוס החתוך הנפלא (אבא היה שותה גם מהמיץ) עם האבטיח האדום שאבא היה שומר מתחת למיטה של סבתא מסוף הקיץ ועד החג. כל פעם כשאבא היה מברך על פרי מסוים, אנחנו הילדים היינו טועמים מעט ואת השאר מכניסים כל אחד לתוך השקית שלו! מלוחים עם מתוקים, שוקולדים עם חמוצים. בלילה כשהיינו נכנסים למיטה, כל אחד היה מנשנש את מה שהיה לו בשקית. אני חושבת שהשקית הספיקה לי לשבוע ימים!
היום בבוקר ריקי אחותי התקשרה, רצתה להגיד שיש אצלה בערב פרלמנט עם הפיצה המנצחת שלה (בהזדמנות הראשונה תקבלו את מתכון הפיצה של אחותי ריקי). חשבתי לעצמי שאי אפשר להגיע בידיים ריקות! הצצה מהירה למזווה ולמקרר והתברר לי שיש את כל המצרכים אבל חסרה לי הבירה! נכנסתי לאוטו ונסעתי לסופר, קניתי בירה שחורה ומיד חזרתי הביתה למלאכת הכנת העוגה – והנה פאר היצירה לפניכם.
שתדעו שאתם הכוח המניע, בזכותכם אני ממשיכה בעשייה. אבקש מכם לאחר שאתם מכינים תשתפו אותי ותתייגו גם באינסטגרם.
אשמח מאוד לראות את היצירות שלכם ולהתגאות בכם.
אני מבקשת לאחל לכל החברים היקרים ולכל משפחתי האהובה חג ט"ו בשבט טעים ושמח.
יום הולדת שמח לאילנות ♥ שנתבשר בבשורות טובות אמן. סופ"ש נפלא לכולם.
מתכון להכנת עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט
החומרים:
אופן ההכנה:
2. בקערה מערבבים סוכר עם שמן, מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את הבירה וטורפים היטב.
3. בקערה נפרדת מנפים את הקמח, מוסיפים אבקת אפיה,הסודה לשתייה, קורט מלח ומערבבים. מוסיפים פירות יבשים לקמח ומערבבים קלות.
5. מעבירים את כל התערובת לתבנית המשומנת והמקומחת ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה של כ-50 דקות.