עוגת עקיצת הדבורה
עוגת עקיצת הדבורה הכי מזכירה את ילדותנו, מתוקה וספוגית, בציפוי של שקדים או אגוזים קראנצ'ים, בפנים שכבת קרם שנטילי מענגת. הכי חשוב העוגה ללא שמרים והתפחה

עוגת עוקץ הדבורה או עקיצת הדבורה – אתם חייבים להכין אותה!! במיוחד לראש השנה.

העוגה שלי שונה מאחר והיא אינה מכילה שמרים, אין צורך להתפיח אותה, ההכנה מהירה וקלה.

אחי רמי המתגורר בנס ציונה הכי שמח לקבל את העוגה הזו, לפני כל אירוע משפחתי או ביקור הוא שואל! האם יש עוקץ הדבורה?

אמא הכי אהבה שאני מכינה לרמי את העוגה הטעימה והמרשימה.

הסיפור של עקיצת הדבורה התחיל לפני הרבה שנים, כמידי חג ושבת היינו ועדיין מתכנסים כולנו בביתה של אמא, היום זה אצל אחותי מרים! כל אחד מביא מפרי גנו מבישוליו ומעוגותיו. אני הכנתי את עקיצת הדבורה, רמי אחי התאהב בעוגה ומאז חובה עליי להכינה כאשר הוא מגיע.

חברים יקרים ואהובים♥ שתתחדש עליכם שנה טובה ומתוקה כדבש

עוגת עקיצת הדבורה

החומרים להכנת הטורט

הוספת החלמונים לקצף הביצים

הוספת הקמח לסירוגין עם החלב והחמאה

מוסיפים לסירוגין קמח וחלב עם חמאה ממוסת

התבנית נכנסה לתנור לאפיה

מורחים את שכבת הציפוי עם השקדים המולבנים ומכניסים לאפיה במצב של גריל

לאחר שהעוגה נאפתה, חוצים אותה ומזלפים קרם שנטילי

מושלמת

מתכון להכנת עקיצת הדבורה

לחמם את התנור ל 180 מעלות

החומרים לטורט:

3/4 כוס חלב, 1/4 מרגרינה או 50 גר חמאה, לשים בסיר קטן ולהמיס על האש (אפשר במיקרוגל)

5 ביצים מופרדות
כוס ורבע סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי קמח תופח  מנופה

אופן ההכנה:
להפריד ביצים, את החלבונים (לבנים) להקציף ולהוסיף סוכר בשתיים שלוש פעמים,להוסיף את סוכר הוניל, להמשיך להקציף עד אשר מתקבל קצף יציב וגמיש, להפסיק את פעולת המערבל.
להוסיף את החלמונים לערבב בתנועות עטיפה ובעדינות.
להוסיף את הקמח ואת החלב לסירוגין בתנועות עטיפה, לבסוף לערבב עם מעט הקמח שנשאר, לא לערבב יותר מידי זה פוגם במרקם.

תבנית עגולה 26 ואם אין אז 24 לשמן את התבנית,למזוג את העיסה ולשטח.
להכניס לתנור ולאפות 45 דקות או עד אשר נועצים קיסם והוא יוצא עם פירורים יבשים.

בזמן שהעוגה בתנור:
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
5 כפות סוכר
2 כפות מרגרינה
2 כפות שמנת חמוצה
לשים את הכל בסיר קטן על האש לערבב עד אשר ימס לכבות ולקרר.

ישנה אפשרות אחרת לציפוי:

100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
5 כפות סוכר
50 גרם חמאה
100מ"ל שמנת מתוקה
לשים את הכל בסיר קטן על האש לערבב עד אשר ימס לכבות ולקרר.

להוציא את העוגה מהתנור ולצנן לפחות 15 דקות .
למרוח את תערובת האגוזים על העוגה בעדינות.

לשים את התנור במצב גריל, להכניס את העוגה על רשת מתחת לגריל ל 7-8 דקות ולא יותר. או עד אשר האגוזים משחימים טיפה. לא לעזוב את התנור! כל הזמן להשגיח, זה קורה מהר.
להוציא ולצנן.

למילוי:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל

להקציף 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל) להוציא ולשים בצד.

באותה הקערה להקציף שמנת מתוקה כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל, לאחר מכן להוסיף את הקצפת שהשארנו בצד בתנועות עטיפה, הקרם יוצא הכי הכי טעים.
לחצות את העוגה ל 2 את החלק התחתון להחזיר לתבנית או לצלחת הגשה. ניתן להשקות במעט סירופ סוכר את החלק התחתון, לא חובה.

סירופ:

רבע כוס מים רותחים

כפית סוכר

לערבב היטב ולמזוג על החלק התחתון של העוגה שחצינו.

למרוח את כל הקרם על החלק התחתו ולכסות עם החלק העליון טיפה, להדק. להכניס למקרר לפחות לשעתיים.

ישנה אפשרות להכניס את הקרם לשק זילוף עם צנטר חלק או משונן ולזלף מסביב לעוגה מהחלק החיצוני לפנימי, מעל להניח את החלק העליון עם השקדים ולהכניס למקרר.

בברכת שנה טובה ומתוקה ♥

19 Comments

  • Hana הגיב:

    היי יהודית, מה שלומך? עוגת עוקץ הדבורה נראית מעולה,, השאלה שלי איך יוצא המרקם של העוגה? אני רוצה לוודא שהיא לחה ולא יבשה מדי.
    תודה מראש

    • Judith הגיב:

      היי חנה, אני מרטיבה את החלק התחתון עם סירופ סוכר שאני מכינה על האש, החלק העליון מקבל את הלחות של הקרם, העוגה יוצאת לחה וטעימה.

      • מירי הגיב:

        אני בדיוק מתכוונת להכין אותה. במתכון לא רשום שצריך להרטיב את החלק התחתון. מה המצרכים? אני בדיוק מכינה את העוגה. תודה

        • Judith הגיב:

          היי מירי, סירופ סוכר לתחתית, רבע כוס מים ו כף סוכר, לערבב ולהמיס על האש. להרטיב את החלק התחתון

  • Judith הגיב:

    היי ריטה, שנה טובה.
    אפשרי כאשר מכינים את הציפוי להשתמש בדבש במקום בסוכר. העוגה לא חייבת להיות עם דבש, רק השם שלך נקרא ככה.

  • נופר ברמן הגיב:

    קיימת אפשרות למתכון פרווה?

    • Judith הגיב:

      היי נופר, העוגה היא חלבית, לדעתי היא לא מספיק טעימה אם הופכים אותה לפרווה

    • Judith הגיב:

      היי נופר, במקום חמאה וחלב אפשר להשתמש במרגרינה ומים, לקרם אפשר להשתמש בקצפת צמחית

  • מירי הגיב:

    יכול להיות שאין שמן במתכון?

  • ‫נתנאל הגיב:

    היי יהודית… העוגה ניראת מעולה…
    אפשר לשים קמח רגיל ואבקת אפיה?? אם כן כמה?

  • יפי הגיב:

    יצאה עוגה מדהימה ממש ויחסית קלה להכנה, לנו לא היה צורך בסירוף לחלק התחתון, הקצפת מושלמת תודה רבה ומחכים לעוד מתכונים מהסוג הזה .

    • Judith הגיב:

      יפי , איזה יופי שהכנת כמה מתכונים וכולם יצאו לך טעימים, זה נותן המון כח להמשיך וליצור♥תודה

  • רחל הגיב:

    האם ניתן להקפיא את הטורט לפני המילוי?

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן