עוגת מיץ תפוזים של מרים
עוגת מיץ תפוזים כזו עוד לא אכלתם – רכה כמו ענן וסופר טעימה, אתם לא תפסיקו ליישר אותה.

כשמגיעים לאחותי הגדולה לביקור, היא תמיד שולפת הפתעות טעימות! פעם זה צלחת פירות העונה חתוכים כמו ציור, פעם זה עוגת שמרים שושנים משגעת, או ממתק של פיצפוצי תמרים, רוב הפעמים השולחן גדוש בדברי מתיקה ובמאפים מעשי ידיה להתפאר.

 

לאחרונה היא מכינה את עוגת התפוזים המיתולוגית שלה בתבנית אינגליש קייק, כזו רחבה ויפה שגורמת לעוגה להראות משגע.

 

במוצ"ש, התקשרתי אליה וביקשתי שתשלח לי צילום של המתכון ממחברת המתכונים שלה, היא שאלה אם אני הולכת להכין עכשיו?

אמרתי לה שאכין מחר בבוקר (יום ראשון) סידרתי את כל המצרכים על משטח עבודה כמו שאני אוהבת, הכנתי וצילמתי תוך כדי.

כרגע צילמתי גם את העוגה חתוכה, טעמתי והיא סופר טעימה, רכה ואוורירית. עוגה שמתאימה לכל עונות השנה.

 

את כל המצרכים לעוגה יש לכולנו בבית, צריך גם מיץ תפוזים, אני שומרת לי במקרר 2-3 תפוזים לשעת הצורך, אתם יכולים להשתמש במיץ תפוזים איכותי שמגיע בקרטון או בבקבוק.

 

תכינו, אל תשכחו לשתף חברים במתכון.

 

בברכת שבוע טוב ומבורך♥באהבה

עוגת מיץ תפוזים של מרים

החומרים להכנת העוגה

מפרידים ביצים, מקציפים את החלבונים, תוך כדי מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הוניל, מקבלים קצף יציב וגמיש

מערבבים את החלמונים עם השמן

מעבירים את החלמונים והשמן לקצף, מערבבים בתנועות עטיפה עדינות עד שהביצים נטמעות

מוסיפים את הקמח ואת מיץ התפוזים לסירוגין לתערובת, מקפלים בתנועות עטיפה עד אשר כל הקמח נטמע

התערובת לפני שמעבירים לתבנית אפייה

משמנים תבנית סיר פלא, אפשר להניח בתחתית נייר אפיה ולשמן, (אפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק גדולה) מוזגים את התערובת לתוך התבנית, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 40-50 דקות

נועצים קיסם בעוגה, אם הוא יוצא נקי מוציאים את העוגה מהתנור

 

מתכון לעוגת מיץ תפוזים של מרים

החומרים להכנה:

לפי כוס מידה אוניברסלית

5 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח תופח

אופן ההכנה:

מפרידים את הביצים, בקערה נקייה מכניסים את החלבונים (לבנים), מתחילים להקציף, כאשר נוצרות בועות מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הוניל, ממשיכים להקציף עד אשר מקבלים קצף יציב וגמיש.

בקערה בינונית טורפים עם מזלג את החלמונים ואת השמן, מוסיפים לתערובת הקצף, מקפלים בתנועות עטיפה עד אשר הביצים נטמעות.

מוסיפים לקערה את הקמח ומיץ התפוזים לסירוגין, מערבבים בתנועות קיפול עדינות, הקמח חייב להטמע בתערובת.

משמנים תבנית סיר פלא או תבנית אינגליש קייק גדולה, מעבירים את התערובת לתבנית.

מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 40-50 דקות, קיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור להצטנן.

משחררים את העוגה: בעזרת סכין עוברים בדפנות של התבנית וגם באמצע. הופכים על צלחת הגשה.

לקישוט:

לפזר מעל אבקת סוכר

 

———————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

8 Comments

  • אילנה שניאור הגיב:

    חצי כוס סוכר זה מעט מאד ! מינמום כוס !
    יש לי מתכון טעים ומיוחד לעוגת תפוזים כדי לנסות !
    4 ביצים 1 כוס סוכר שקית סוכר וניל , 1/2 כוס שמן , 1 כוס מיץ תפוזים טיבעי , קליפת תפוז מגוררת , להקציף את כל המצריכים לערבב בקערה 1 וחצי כוסות קמח 1/2 כוס קוקוס , 1 מארז אינסטנט פודיג וניל , שקית אבקת אפייה ! להוסיף לבלילת העוגה , ולאפות בתבנית אפיה משומנת 160 מעלות בתנור שלומם מראש ! לבדוק לאחר 40 דקות ! ב צלחה !

  • אוריאל כהן הגיב:

    הוספתי עם הקמח, פודינג וניל, נתן תוספת אווריריות, תנסי!

  • אפרת אליהו הגיב:

    אצלי תמיד העוגות האלה נופלות לי , יש לך פתרון ?

    • Judith הגיב:

      היי אפרת, הקצפה נכונה, שלא יהיו חלמונים בתוך הקצף. לא לשמן את דפנות התבנית כדי שהעוגה תתפוס גובה ולא תצנח.

  • רינת הגיב:

    היי יהודית,
    אם אני רוצה לעשות את העוגה באינגליש קייק? אפשרי מבחינת הכמות?

  • Judith הגיב:

    היי רינת
    אפשרי להכין את העוגה באינגליש קייק אחד גדול או ב 2 קטנים

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן