עוגת דבש עם אגוזים
עוגת דבש מנוקדת באגוזים, גבוהה טעימה ומרשימה! מפזרים מעט אבקת סוכר וקוצרים מחמאות

מתכון ישן ונוסטלגי של עוגת דבש עם אגוזים. אתם מכירים אותי ויודעים שאני אוהבת לאסוף גזרי עיתונים עם מתכונים!

המתכון לעוגת הדבש הופיעה ערב ראש השנה 20.09.1992 בעיתון לאשה, במדור עוגת השבוע.

את המדור עוגת השבוע הגישה השף קונדיטורית ומחברת ספרי הבישול והאפייה פסקל פרץ – רובין.

בפתיח רשום בזו הלשון: "את העוגה והעוגיות, המבוססות על דבש ומיועדות לראש השנה, קיבלנו מאביבה בן-יוסף הירושלמית המתארחת היום במדור "מאכלי עדות". המשפחה של אביבה עלתה ארצה מסלוניקי ועוגות אלו הן על-פי מסורת העדה. תודה על מתכון נפלא.

בדיוק לראש השנה | עוגת דבש ואגוזים

המצרכים להכנת העוגה וגזרי העיתון

הכנת התערובת

לנפות את הקמח

להוסיף את הקצף בהדרגה לתערובת

הוספת האגוזים בהדרגה

הנסיכה מוכנה לתנור

אחרי שקיררנו מעט, לקחת צלחת גדולה ולהפוך את העוגה. לתופף על התחתית בעדינות עד אשר העוגה תרד מהתבנית.

מתכון להכנת עוגת דבש עם אגוזים

תבנית עגולה עם חור (סיר פלא) 26 ס"מ

החומרים לעוגה:

50 גרם מזולה ( מרגרינה ) אפשר עם חמאה
3/4 כוס סוכר
4 ביצים L מופרדות
3 כוסות קמח מנופה
1/4 כוס שמן
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
קורט מלח
1 כפית קינמון
קורט הל טחון (לא חובה)
1 כוס דבש ( אני השתמשתי בחצי כוס סילאן ובחצי כוס דבש )
1 כוס מים פושרים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבלים את המזולה ומחצית הסוכר,  מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבול, עד אשר מקבלים תערובת קרמית.
בקערה מנפים את הקמח ומוסיפים את אבקת האפיה, מערבבים ידני.
מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבול, את הקמח עם אבקת האפיה, השמן, המלח, הקינמון, המים והדבש. מערבלים, מפסיקים את פעולת המערבל, מגרדים מסביב עם מרית גומי, מערבלים עוד דקה ומפסיקים.
מקציפים את החלבונים (הלבנים) במערבל חשמלי במהירות גבוהה, כאשר נוצר קצף בצדדים יש להוסיף את יתרת הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד אשר נוצר קצף יציב.
מוסיפים את הקצף לתערובת  בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים ומבליעים בעדינות ודי.
משמנים תבנית עגולה עם חור (סיר פלא) מספר 26 ויוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת.
אופים בתנור שחומם מראש, בחום של 170-180 מעלות (חום בינוני), זמן אפיה כ -50-45 דקות , יש לנעוץ קיסם בעוגה בזוית ולראות שיוצא יבש.
להשאיר את העוגה בתנור כבוי כ 2-3 דקות ולאחר מכן להוציא ולקרר.
לאחר שהעוגה התקררה מעט, לקחת צלחת הגשה להפוך את התבנית עם העוגה עליה, לתפוח על התחתית ( עכשיו התחתית למעלה) עד אשר העוגה תגלוש.
אפשר לבזוק עליה אבקת סוכר לפני ההגשה.
מאחלת לכולם אפיה טובה נעימה וטעימה.♥ שנה טובה וחג שמח

4 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן