עוגת גבינה קרה בציפוי ממרח לוטוס
עוגת גבינה קרה עם שלוש שכבות טעימות ומטריפות, תחתית של ביסקוויטים לוטוס, קרם גבינה שוקולדי ובציפוי של ממרח לוטוס מענג, כזו עוגה אתם צריכים להכין בחג שבועות ובכל ימות השנה! המחמאות והחיוכים יגיעו במהרה

עוגת גבינה קרה עם טעם של עוד, תחתית פירורי ביסקוויטים  טעימים ובציפוי ממרח לוטוס מענג, ברגע שתכינו אותה פעם אחת יבקשו מכם להכינה לכל אירוע.

אחת העוגות הטובות שאני מכינה מידי שנה לחג השבועות. היום הגיעו אלי אורחים לרגע, ביקשתי מהם להישאר לקפה ועוגה, אמרו לי "אצלך אי אפשר לוותר על העוגה", תפרסי לנו חתיכה ממש דקיקה, פרסתי אבל ממש לא דקיקה! קיבלתי מחמאות על זה שהעוגה טעימה בטירוף.

קוראי היקרים! לקראת חג השבועות הקרב אלינו לטובה, החלטתי לשתף אתכם במתכון לעוגה טעימה, כזו שתקצור מלא מלא מחמאות וקריאות התפעלות.

מברכת אתכם בברכת חג שבועות שמח!

ממני יהודית שאוהבת אתכם♥♥♥

תמיד הלוטוס כובש | עוגת גבינה קרה בציפוי ממרח לוטוס

 

 

 

החומרים להכנת העוגה

הוספת החמאה לתערובת הפירורים

 

לשטח את תערובת הביסקוויטים בתבנית

הוספת הקצפת והשוקולד המומס לתערובת הגבינה – עוטפים בעדינות עד להטמעה

משטחים את כל קרם הגבינה על תחתית הביסקוויטים, אפשרי להניח מסביב שקף שיקל עלינו לחלץ את העוגה מהתבנית

לשטח את כל קרם הגבינה על פני העוגה

למזוג את ממרח הלוטוס הנוזלי על פני כל העוגה

אפשר לקשט את העוגה עם שבבי וופלים

מתכון להכנת עוגת גבינה קרה בציפוי קרם לוטוס 

החומרים לתחתית:

250 גרם ביסקוויטים לוטוס

100 גרם חמאה מומסת

במעבד מזון לפורר את הביסקוויטים עד שנקבל תערובת כמו חול, להעביר את הפירורים לקערה נקייה

להמיס את החמאה במיקרוגל, להוסיף לפירורים ולערבב היטב.

לקחת תבנית 24-26 עגולה, לשמן טיפה את התחתית, להעביר את הפירורים לתחתית ולשטח עם כף.

להכניס למקפיא עד שנכין את בלילת הגבינה.

 

החומרים לתערובת הגבינה:

250 גרם גבינה לבנה 9%

גביע גבינת שמנת נפוליאון 250 גרם

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות

רבע כוס חלב

30 גרם חמאה

2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה ( סה"כ 500 מ"ל )

שליש כוס סוכר

 

אופן הכנת בלילת הגבינה:

בקערה לשים שוקולד לבן שבור לקוביות, חלב וחמאה, להמיס במיקרוגל בפולסים קטנים, להוציא ולערבב עד אשר מקבלים תערובת חלקה ומבריקה, משאירים בצד.

בקערה בינונית שמים גבינה לבנה וגבינת שמנת, אינסטנט פודינג וניל, לטרוף עם מטרפה לתערובת חלקה.

להוסיף לגבינות את השוקולד הלבן המומס ולערבב היטב.

במיקסר עם מטרף מקציפים 2 שמנת מתוקה ושליש כוס סוכר, להקציף עד אשר מקבלים קצפת יציבה.

להוסיף את הקצפת בהדרגה לתערובת הגבינה, לערבב בעדינות עד אשר כל הקצפת נטמעת בבלילת הגבינה.

לשים שקף מסביב לדפנות התבנית (לא חובה) למזוג את הבלילה על תחתית הפירורים בעדינות, לשטח עם פלטה מדורגת או עם כף.

להכניס את העוגה למקרר או למקפיא להתייצבות.

בקערה קטנה שמים 2 כפות גדושות של ממרח לוטוס, מכניסים למיקרוגל ל 1 דקה מוציאים ומערבבים עד קבלת קרם נוזלי. אם יש צורך להכניס עוד טיפה למיקרוגל לדילול.

לאחר שהעוגה התקררה והתייצבה למזוג מעליה את ציפוי הלוטוס, לטלטל את התבנית עד אשר כל שטח העוגה יתכסה.

להכניס את העוגה למקרר להתייצבות. ניתן לקשט מעל עם פירורי ביסקוויטים, הפעם קישטתי עם שבבים של פייטה.

לפני ההגשה לשחרר את העוגה מהשקף, לטבול סכין ארוכה במים רותחים לפרוס ולהגיש.

 

חג שבועות שמח לכולם♥♥♥

8 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן