עוגת גבינה קלאסית
עוגת גבינה קלאסית! גבוהה רכה ומעודנת, האורחים יברכו אתכם ויבקשו את המתכון. בלעדיות המתכון לאחותי רחל האלופה.

מה אתם אומרים על עוגת הגבינה הקלאסית ? נכון שבא לכם לטעום ממנה כבר עכשיו?
חברים יקרים! המתכון המעלף הזה נלקח מאחותי רחל האלופה – כבר סיפרתי לכם על אחיותיי האופות והבשלניות,זה אצלנו תורשתי במשפחה.
משתפת אתכם במתכון אליפות לעוגת גבינה מושלמת, עם מרקם מעודן וקליל, גבוהה, מרשימה ויפייפיה.
להבא כאשר אתם מתכוונים להכין עוגה לשבת תחשבו על העוגת גבינה הקלאסית של אחותי רחל.

עוגת גבינה קלאסית

המצרכים לעוגת גבינה

להוסיף את החלמונים ולערבב עד להטמעה

לנפות מעל את הקמח והקורנפלור ולטרוף את כל התערובת במטרף לתערובת חלקה

הקצפת החלבונים והוספת הסוכר ב 2-3 פעמים

להוסיף את הקצף בהדרגה לתערובת הגבינות ולערבב את הקצף בתנועות עטיפה מלמטה למעלה ובעדינות

מתכון לעוגת גבינה קלאסית

תבנית מספר 26

החומרים:

3 גביעי גבינה לבנה 5% (750 גרם סה"כ) לא יותר מ 3 גביעים קטנים של גבינה לבנה
1 גביע שמנת חמוצה
7 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
2 כפות קמח תופח
2 כפות קורנפלור
נייר כסף (רדיד אלומיניום)
שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:
בקערה להכניס את הגבינות והשמנת חמוצה, להוסיף חצי כוס סוכר ולערבב היטב.
להפריד את הביצים, להוסיף את החלמונים ( הצהובים) לתערובת הגבינה ולערבב.
לנפות מעל את הקמח תופח ואת הקורנפלור, לערבב היטב עם מטרף למנוע גושים.
להקציף את החלבונים (לבנים) ולהוסיף כוס סוכר בשתיים שלוש פעמים, עד אשר נוצר קצף גמיש ויציב.
להוסיף את הקצף לתערובת הגבינה בשתי פעמים, לערבב בתנועות עטיפה עדינות.
לקחת תבנית עגולה מספר 26 ולרפד אותה בנייר כסף כולל הדפנות.
לשמן את הנייר כסף בתחתית ובדפנות.
למזוג את תערובת הגבינה בעדינות לתבנית המרופדת בנייר כסף.
להניח תבנית קטנה עם מים חמים בתחתית התנור.
להכניס את התבנית עם תערובת הגבינה לחלק התחתון מלמטה.

עכשיו יש להדליק את התנור ל -170 מעלות לא טורבו רגיל.
זמן אפיה כ 55-60 דקות- לאחר האפייה לא מוציאים את העוגה מהתנור.
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים עם דלת סגורה.
העוגה תישאר מספר שעות בתנור (או לילה בחורף).
להוציא את העוגה מהתבנית ולקלף את נייר הכסף.
לקחת צלחת גדולה ולהפוך את העוגה עליה ולאחר מכן להפוך שוב לצלחת הגשה כשהצד הזהוב מלמעלה.
להכניס את העוגה למקרר.
בהצלחה עם העוגה המדהימה והטעימה.

4 Comments

  • מירי הגיב:

    אפיתי את העוגה (שהיא קלה להכנה וטעימה במיוחד) אולם מסיבה לא ברורה החלק התחתון אינו "יבש" דיו ומגיר נוזלים .
    אפשר טיפ לפעם הבאה ?

  • מאיה הגיב:

    אם אני רוצה לעשות בתבנית אינגלישקייק מה היחס של החומרים ?
    האם זה יספיק ל-2 תבניות

    • Judith הגיב:

      היי מאיה, העוגה תספיק ל 2 תבניות אינגליש קייק עמוקות. לא תבניות אלומיניום חד פעמי.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן