עוגת גבינה קדאיף
עוגת קרם גבינה עם תחתית של קדאיף מטריפה, בציפוי של פיסטוקים. מפתיעה ומיוחדת!

כשהתקשרו אלי "מפודי" והציעו לי להשתתף באייטם לתוכנית הבוקר של ניב רסקין. ומה בתוכנית? עוגות גבינה.

טבעונית, אשכנזית ומזרחית. נוי מפודי אמרה שאני צריכה להכין עוגת גבינה מזרחית. הרהרתי בליבי למה הכוונה?

בסגנון, בנראות, במרקם? החלטתי להכין עוגת קרם גבינה עם תחתית של שערות קדאיף, זה הכי מזרחי שיש.

לקישוט מעל העוגה, פירורי קדאיף טבולים בסירופ ופיסטוקים שבורים. ובמחשבה שנייה אולי איזה חופן של אגוזי פקאן מסוכרים.

עכשיו שהוטלה עלי המשימה לא שקטתי. חיכיתי לאישי שיגיע והצעתי לו שאולי ניסע לואדי בעיר התחתית!

יש שם 2 קונדיטוריות גדולות לדברי מתיקה. חשבתי לעצמי, אם אני כבר מכינה עוגת קדאיף לפחות שהשערות יהיו מקוריות וטריות.

נכנסנו לאוטו ונסענו לואדי, אישי נשאר לחכות באוטו (לא מצאתי חניה) נכנסתי לקונדיטוריה וקיבלתי סחרחורת מרוב הבקלאוות, הקטאייף שנמזג עליו באותו הרגע סירופ הסוכר, עוומה משגעים, כנאפה. עמדתי והסתכלתי משתהה מן המבחר.

מעבר לדוכן שואל אותי המוכר, מה בשבילך? ואני הגעתי בשביל שערות קדאיף טריות ולא בשביל לקנות עוגות!

שאלתי את המוכר, יש לך שערות קדאיף? ובלב אני אומרת הלוואי שהוא יגיד שכן. והוא אמר כן, יש לי, כמה את רוצה?

פתאום הוא מסתובב וניגש לשקית ענקית שבתוכה יש שערות קדאיף חמות חמות וטריות. שאלתי מה המחיר והוא ענה 25 שח לק"ג.

לקחתי 1 ק"ג, החזקתי ביד וזה היה ממש חםםםם וזה אומר שגם טרי. לא יכולתי לעמוד בפיתוי ובחרתי גם כמה עוגות שהונחו בתוך קופסא.

מרוב שהם היו נחמדים גם נתנו לי עצות לגבי האפייה, ולגבי השינוע של העוגה לתוכנית בטלוויזיה.

מאז הכנתי את העוגה פעמיים ובפעם השלישית לתוכנית. כי רציתי שהיא תצא טעימה, יפה, מקורית והכי מדוייקת!

הגעתי היום לתוכנית הבוקר של ניב רסקין, המנחה הייתה נסלי ברדה. הצוות באולפני קשת הרצליה היה מקסים ושירותי.

העוגת גבינת קדאיף שלי קצרה מלא מחמאות! ליאון רוזנברג מפאולה וליאון התאהב בעוגה.

ביקש פרוסה ואמר שהוא מאוד אוהב קדאיף. שלח אותי להביא את האייפון מחוץ לחדר האולפן, צילם אותנו בסלפי וגם הסריט.

תודה לך ליאון על קסם אישי, על טוב לב ועל פנים מחייכות שמביעות המון רגש.

תודה מיוחדת לבנות מ"פודי", לנוי המהממת,  להילה היחצ"נית המקסימה,  שעזרו ותמכו.

אתם בטח רוצים את המתכון לעוגה המשגעת הזאת? המתכון, שלבי ההכנה והתמונות כולם כאן בהמשך למטה.

זה הזמן לעקוב אחרי גם באינסטגרם וליהנות מסרטונים בסטורי מהמטבח הביתי שלי.

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

מאחלת לכם חג שבועות שמח, חג שכולו אור ושמחה, אהבה ונתינה. אוהבת אתכם♥♥♥ יהודית

עוגת גבינה קדאיף

החומרים להכנת העוגה

בקערה: פותחים את שערות הקדאיף, שמים מעל אבקת סוכר, מוזגים את החמאה המומסת ומערבבים

משמנים עם חמאה, 2 תבניות מספר 24 או תבנית אחת מספר 24 ועוד אחת מרובעת קטנה. משטחים בתבנית הראשונה יותר ממחצית השערות, בשנייה את היתרה. מכניסים לאפייה עד הזהבה ולא יותר.

מכינים סירופ סוכר: מים, סוכר, סוכר וניל, כף גדושה של מיץ לימון, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות.

מרטיבים את השכבה הראשונה כשהסירופ עדיין חם

אפשרי להניח שקף מסביב לדפנות התבנית, למרוח מחצית מהקרם על התחתית

קוצצים חופן של פקאן סיני מסוכר, מפזרים על השכבה הראשונה של הקרם

מורחים את יתרת הקרם על העוגה ומשטחים בעזרת פלטה, כדי ליישר היטב מרטיבים את הפלטה.

מפוררים את שערות הקדאיף מהתבנית השניה, משקים במעט סירופ ומערבבים, מפזרים את שערות הקדאיף על העוגה, מכניסים למקפיא

מוציאים מהמקפיא, מקלפים את השקף מהדפנות

מפזרים מעל פיסטוקים מרוסקים

הוזמנתי לתוכנית הבוקר של ניב רסקין בערוץ 12 לכבוד שבועות – הבאתי את עוגת גבינה קדאיף

ליאון רוזנברג אהב את העוגה – כזה מקסים – סרטון תמצאו בסטורי באינסטגרם

מתכון להכנת עוגת גבינה קדאיף

החומרים לתחתית:

250 גרם שערות קדאיף (לתחתית ולקישוט מעל)

120 גרם חמאה מומסת

1 כף אבקת סוכר

 

החומרים לקרם הגבינה:

2 חפיסות שמנת מתוקה (500 מ"ל ביחד)

1 קופסה גבינה לבנה (250 גרם)

1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

רבע כוס חלב

 

לסירופ סוכר:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

שקית סוכר וניל

2 כפות מיץ לימון

למילוי בתוך הקרם:

חופן של פקאנים מסוכרים קצוצים

לקישוט על העוגה:

פיסטוקים

 

ההכנה:

בקערה שמים את שערות הקדאיף, פותחים את הקשרים ומאווררים את השערות.

מוסיפים על השערות אבקת סוכר, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עם הידיים, עושים מסאז' לשערות.

משמנים עם מעט חמאה תבנית מספר 24 -26, מניחים יותר ממחצית השערות בתחתית התבנית ומהדקים מעט.

בתבנית אחרת מספר 26 או כל תבנית שתרצו אפילו מרובעת, תשמנו מעט ותניחו את יתרת שערות הקדאיף.

אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, תוך 10-15 הכל מזהיב, לא לעזוב את המטבח או את הבית, להוציא מיד מהתנור.

להכניס גם את התבנית השנייה ולאפות באותה מתכונת.

סירופ:

בקלחת קטנה, שמים סוכר ומים, מוסיפים סוכר וניל, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים כ 5 דקות על אש נמוכה, מורידים מהאש.

מורחים סירופ על התחתית האפויה, ניתן לשים מסביב לתבנית שקף ומעל למרוח את קרם הגבינה.

הכנת קרם הגבינה:

בקערת מיקסר: מוזגים את 2 הקופסאות של שמנת מתוקה, רבע כוס חלב, מוסיפים אבקת הסוכר, סוכר וניל  ואינסטנט פודינג וניל.

מקציפים עד שמקבלים קצפת יציבה.

מוסיפים את הגבינה ואת השמנת חמוצה, ממשיכים להקציף עד אשר התערובת נעשית חלקה ולא יותר.

מורחים רבע מהקרם על תחתית שערות הקדאיף, מפזרים מעל הקרם חופן של פקאנים מסוכרים קצוצים.

מורחים את יתרת הקרם ומיישרים עם פלטה. אפשר להרטיב את הפלטה במים ולהחליק את הקרם.

הקישוט:

מפוררים את הקדאיף שנמצא בתבנית השנייה שנאפתה, מורחים מעט סירופ סוכר על השערות.

מפזרים  את הקדאיף על העוגה באופן שווה, או כיד הדמיון. מעל הקדאיף מפזרים פיסטוקים קצוצים.

ניתן להכניס את העוגה למקפיא לילה, לכסות עם ניילון. לאחר מכן להוציא ולהסיר את השקף מסביב, לתת לעוגה להפשיר מעט.

בהצלחה לכולם♥ בתוכנית הבוקר שהשתתפתי עפו על העוגה! ומה איתכם? רוצו להכין לכבוד שבועות.

12 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן