עוגת גבינה אפויה עם קצפת
עוגת גבינה אפויה הכי טובה שיש, בציפוי של קרם קצפת וניל. עוגה מנצחת לחג השבועות!

עוגת גבינה שמלווה אותי שנים רבות, מתקופת הבלוג הראשון שלי בישרא בלוג, בבלוג השני בפודפייג' והיום ב magiccake

לפני כשבועיים התחלתי לקבל הודעות מגולשים בזו הלשון, המתכון לעוגת הגבינה האפויה הכי טובה שיש נעלמה נגוזה.

נכנסתי ממש ללחץ, לא הבנתי מה קורה! איפה המתכון, לאן הוא נעלם? בדקתי בכל הכיוונים ולא מצאתי, לציין שאתר ישרא בלוג

גם הוא נעלם.

עשיתי קצת חושבים עם עצמי… תכף חג שבועות והעוגה עם הצפיות הכי הכי לא בבלוג, את הכמויות לעוגה אני בערך זוכרת

את המצרכים זוכרת ממש, אבל מזל שאני מצלמת הכלללל, נכנסתי לספריית המתכונים שלי, הקשתי את שם העוגה ואז גיליתי

את כל הצילומים עם כל המצרכים, בדיוק כמו שאתם אוהבים.

התחלתי להרכיב את המתכון מחדש לפי התמונות של המצרכים. מבטיחה לכם שיצאה עוגה בדיוק העתק למקור! "תנסו ותצליחו" ♥

הפעם השתמשתי לציפוי העוגה בשמנת להקצפה קרם וניל 37% של השף הלבן. "פרוייקט בשיתוף תנובה".

אל תשכחו לצלם לשתף ולתייג אותי! מחכה שתעקבו אחרי גם בעמוד האינסטגרם https://www.instagram.com/judithmorhaim/

עוגת גבינה אפויה עם קצפת

החומרים להכנת העוגה

מרסקים את הביסקוויטים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים

משטחים את תערובת הביסקוויטים בתבנית מספר 26 משומנת, מכניסים למקפיא

הקצפת החלבונים עם הסוכר

בקערה נפרדת שמים את כל הגבינות ויתרת הסוכר, סוכר וניל, מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב.

הוספת הקורנפלור ואינסטנט פודינג וניל לתערובת, מוסיפים את מיץ הלימון, טורפים היטב עד שנקבל תערובת חלקה

מוסיפים את קצף החלבונים, כל פעם שליש, בפעם הראשונה טורפים את הקצף עד אשר תערובת הגבינה נפתחת

מבליעים את הקצף בתנועות עטיפה עדינות

מוזגים את התערובת לתבנית שבתחתיתה יש את פירורי הביסקוויטים עם החמאה, ניתן להגביהה את דפנות התבנית, מניחים נייר אפיה מסביב זה מונע מהעוגה לגלוש, ככה היא נשארת גבוהה

עוטפים את התבנית עם נייר אפיה ומעל נייר כסף, מוזגים לתבנית התנור מים חמים, אפשר בתבנית חד פעמית כמו בתמונה

החומרים להכנת קרם הקצפת לציפוי העוגה, שמנת להקצפה קרם וניל, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, רבע כוס חלב

מורחים את הקצפת על העוגה לאחר שהתקררה

ניתן לקשט עם שק זילוף וצנטר משונן

מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה עם קצפת

החומרים לתחתית:

15 יחידות ביסקוויטים פתי בר מרוסקים

70 גרם חמאה מומסת

חומרים לתערובת הגבינה:

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

5 ביצים L מופרדות

2 כפות קורנפלור

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 כף מיץ לימון

החומרים לקרם קצפת:

1 שמנת מתוקה להקצפה קרם וניל 37% של השף הלבן

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

כפית אבקת סוכר

רבע כוס חלב

אופן הכנת העוגה:

מרסקים את הביסקוויטים לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים. משמנים תבנית מספר 26-24, משטחים את הביסקוויטים בתבנית ומהדקים, מכניסים את התבנית למקפיא.

מפרידים את הביצים. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם שלושת רבעי כוס סוכר, מקבלים קצף מבריק ויציב.

בקערה נפרדת, מכניסים את הגבינה והשמנת חמוצה, מוסיפים רבע כוס סוכר וסוכר וניל וטורפים היטב.

מוסיפים לתערובת הגבינה את החלמונים וטורפים, מוסיפים את הקורנפלור ואינסטנט פודינג וניל, טורפים עד אשר התערובת נעשית חלקה .

מעבירים שליש מקצף הביצים לתערובת הגבינה, טורפים היטב, את יתרת הקצף מבליעים בתערובת בתנועות עטיפה עדינות.

מוציאים את התבנית מהמקפיא, מוזגים את תערובת הגבינה על שכבת הביסקוויטים, ישנה אפשרות לגזור נייר אפייה לאורכו

להדביק את הנייר לדפנות התבנית, ככה תהיה אפשרות לעוגה לעלות למעלה בזמן האפייה.

מכניסים לאפייה לתנור שחומם על 170 מעלות, לאחר 10 דקות מורידים ל 160 מעלות לעוד כ55-60 דקות של אפייה.

העוגה עולה יפה ומשחימה מלמעלה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים שתתקרר.

מוציאים אחרי שעה מהתנור ומקררים בחוץ, מכניסים למקרר להתמצקות.

הכנת קרם קצפת:

מקציפים את השמנת מתוקה עם החלב, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר, מקבלים קצפת יציבה וחזקה.

משחררים את העוגה מהתבנית ומנייר האפיה, עושים הכל בעדינות.

מניחים את העוגה על צלחת הגשה, מורחים על העוגה את הקצפת, אפשר לקשט עם כף מהצד הקעור שלה.

אפשר להכניס קצת מהקצפת לשק זילוף עם צנטר משונן ולקשט מסביב.

מכניסים את העוגה למקרר לצינון.

תהנו מעוגה מטריפה♥ אל תשכחו לצלם ולשלוח לי תמונות בפייסבוק וגם באינסטגרם.

22 Comments

  • נופ הגיב:

    לא שמים תבנית עם מים בזמן האפייה??

  • שרונה הגיב:

    היי יהודית יש לך מתכונים מעולים אני לוקחת ממך המון.. רצתי לשאול האם חובה לשים נייר כסף מסביב לתבנית??? כי עשיתי היום ויצאה קצת נמוכה הפעם ..
    אולי בגלל ששמתי רק גבינה לבנה אחת? ואחד שמנת נפוליאון ואחד שמנת של פעם 27% במקום 2 גבינה לבנה
    .מה יכול להיות הבעיה אשמח לתשובה.

    • Judith הגיב:

      היי שרונה, שמחה שאת אוהבת את המתכונים שלי♥ לא חובה לשים נייר כסף. עדיף תמיד להכין לפי המתכון, אפייה זה מדע מדוייק
      גם הקצפת החלבונים צריכה להיות מדוייקת, לא נורא אם היא יצאה נמוכה, בטוח שברגע שציפית עם קצפת היא קיבלה גובה.

  • ליפז הגיב:

    היי כמה זמן לוקח לקצפת להיתייצב במקרר? וכמה זמן נשמרת העוגה במקרר?

    • Judith הגיב:

      היי ליפז, הקצפת מתייצבת תוך שעתיים במקרר, העוגה שומרת על הטריות עד 5 ימים במקרר, בלי הקצפת היא נשמרת יותר.

  • מיה הגיב:

    האם ניתן להחליף את הסוכר בממתיק מלאכותי?

    • Judith הגיב:

      היי מיה, לא ניסתי כך שאני לא יכולה להגיד כמויות, בעקרון ניתן להחליף בממתיק מלאכותי

  • איה הגיב:

    היום אפיתי ממש מוצלחת ביג לייק

  • רחלי הגיב:

    היי יהודית. אוהבת מאוד את המתכונים שלך ♥️ האם אפשר להשתמש בשמנת להקצפה רגילה? אם כן,צריך להחליף משהו במרכיבים לקצפת?

  • דוד הגיב:

    מתי שמים את הלימון

    • Judith הגיב:

      היי דוד, לאחר שמוסיפים את האינסטנט פודינג וניל, מוסיפים את מיץ הלימון וטורפים היטב

  • שרןנה הגיב:

    היי יהודית איך אין לך בצדדים של העוגה צבוע שלום והכל לבן? .. לא רשמת במתכון.

  • Judith הגיב:

    היי שרונה, עטפתי את הדפנות מבפנים בנייר אפיה, לכן השוליים יצאו בהירים. רואים את הנייר בתמונות

  • היבא הגיב:

    היי יהודית
    מתכונים מעולים. תודה רבה!
    אפשר הנחיות איך אני מכינה את העוגה הזו עם תבנית רינג…? כלומר ללא תחתית..
    ועוד שאלה.. אם אני יכולה לשים את תבנים המים לאדים בתחתית התנור ולא ליד העוגה?

    • Judith הגיב:

      היי היבא, עם תבנית רינג יש לרפד את התחתית בנייר אפיה מתחתיו נייר כסף, לקפל את הקצוות ולהדק לרינג. להניח את הרינג על תבנית האפיה של התנור, עכשיו אפשר למזוג את תערובת הגבינה לרינג ולהכניס לתנור לאפייה.
      אפשר להניח את תבנית המים על רשת בתחתית התנור

      • אתי הגיב:

        קודם כל אין על המתכונים שלך!!
        אף פעם לא הכנתי עוגות ששחרתי מתבנית?‍♀️ אז אשמח אם תסבירי לי מתי ואיך מחלצים את העוגה והאם שמים נייר אפיה מתחת לפירורים לשחרור העוגה?

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן