עוגת גבינה אפויה עם קצפת ופירות יער
עוגת גבינה אפויה בציפוי של קצפת מפנקת ופירות יער מתקתקים, מסוג העוגות שלא מפסיקים ליישר.

ביום שישי התקשרה רחל אחותי וכהרגלה שאלה, האם אנחנו רוצים לבוא אליה לאכול צהריים! רוב הפעמים כאשר הילדים והנכדים מגיעים אני מסרבת בנימוס, הפעם עניתי בחיוב וגם שמחתי שיש במקרר עוגת גבינה כזאת טעימה וחדשה בנראות ובטעם.

אחותי הוציאה את הסלט פירות ועוגת התפוזים שהכינה, את עוגיות התמרים המגולגלות שלי את עוגת השיש ולבסוף את עוגת הגבינה.

עוד לא הספקתי לשתות מהקפה וכבר עוגת הגבינה התחסלה, נשמעו קולות של גרגור וכמה זה טעים, מה המתכון ומה שמת הפעם בעוגה? אמרתי שהפעם אני חוגגת #שבועותעםתנובה.

שמחה שכולם אהבו את העוגה ויצא לי הכי מושלם.

עוגת גבינה אפויה

 

 

החומרים להכנת העוגה

הוספת קצף החלבונים לתערובת הגבינה

למזוג את תערובת הגבינה על תחתית הביסקוויטים

לקרר את העוגה לפני מריחת הקצפת

לאחר שהוספנו את סירופ הדובדבנים ופירות היער

מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה עם חמוציות קצפת ופירות יער

החומרים להכנת העוגה:

להכנת התחתית:

18 יחידות פתי בר טחונות במעבד מזון

100 גרם חמאה מומסת

לערבב את הפירורים עם החמאה המומסת, לשטח את הפירורים בתבנית מספר 26 ולהכניס למקפיא.

החומרים לתערובת הגבינה:

850 גרם בלילה להכנת עוגת גבינה של תנובה

5 ביצים מופרדות

חצי כוס סוכר

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

3 כפות קורנפלור

קורט מלח

חופן חמוציות מיובשות מעורבבות עם כף קמח

מחממים את התנור ל 180-200 מעלות

בתחתית מניחים תבנית ובה מים רותחים

החומרים לקצפת:

500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (2 קופסאות קטנות)

רבע כוס חלב

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 כף אבקת סוכר

החומרים להכנת רוטב פירות יער:

1 קופסת שימורים של פירות יער או  (150 גרם) של חמוציות קפואות

4 כפות סוכר

1/4 כוס מים

מיץ מחצי לימון

1 כפית קורנפלור לקשירה ולברק

אופן הכנת מלית הגבינה:

מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים (לבנים) במהירות גבוהה עם הסוכר וקורט מלח עד אשר נקבל קצף יציב.

בקערה גדולה שמים את בלילת הגבינה של תנובה, את החלמונים (צהובים) אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור, טורפים את התערובת עד לאחידות, לוקחים כף גדושה מקצף הביצים ומוסיפים לתערובת הגבינה, מערבבים עד להטמעה, את יתרת הקצף מוסיפים לתערובת ומקפלים בתנועות עדינות של הספרה שמונה. מוסיפים את החמוציות בצורת קיפול עדינה.

עוטפים באופן חיצוני את התבנית בתחתית ומסביב בנייר כסף ומהדקים את הקצוות.

מוזגים את המלית לתבנית מעל בסיס הפתי בר. מכניסים את התבנית לתנור ומורידים את חום התנור ל 150 מעלות ואופים כשעה וחצי.

משאירים את העוגה בתנור כבוי כשעתיים, מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.

ניתן להכניס בנתיים את העוגה למקרר.

הכנת ציפוי הקצפת:

יוצקים לקערת מיקסר את השמנת מתוקה והחלב. מוסיפים את אבקת הסוכר ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קרם חלק ויציב.

מורחים שלושת רבעי מתערובת הקרם על העוגה וגם מסביב בדפנות, את שארית הקרם מכניסים לשקית זילוף עם צנטר פרח או חלק.

מזלפים עיגולים מסביב לעוגה.

הכנת רוטב פירות היער:

מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את פירות היער עם המים הסוכר ומיץ הלימון, לאחר רתיחה מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד שנקבל רוטב סמיך.

לאחר שהעוגה התקררה שופכים עליה את רוטב החמוציות שהתקרר בנתיים.

להכניס את העוגה למקרר ל 4 שעות של צינון רצוי יותר.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן