עוגיות תוניסאיות
עוגיות תוניסאיות מעלפות – עם מילוי קוקוס משגע וגם עם סירופ ופתיתי קוקוס שעוטפים את העוגיה.

את המתכון קיבלתי מפרידה עטר. על פרידה כבר סיפרתי לכם מפוסטים קודמים, איתה אני עושה את ההליכות של הבוקר בשכונה. כרגיל ישבנו אצלי בגינה על כוס קפה  ואז פרידה אומרת לי " יהודית יש לי מתכון טעים לעוגיות טוניסאיות". ידוע שאני שמחה תמיד לקבל מתכונים טובים מנשים בשלניות. רשמתי לי את המתכון. הכנתי, צילמתי, העלתי לבלוג והנה הוא לפניכם. לפני שבוע פגשה אותי שוב פרידה, "נו יהודית העלת את המתכון לבלוג? האם כולם כבר ראו"?

חברים יקרים♥ משתפת גם אתכם במתכון מנצח לעוגיות טעימות. אתם יכולים לשמור על המתכון ולהכין את העוגיות לכבוד חג חנוכה המתקרב אלינו בצעדי ענק.

אשמח שתצלמו ותשתפו אותי לאחר ההכנה, אפשר בפייסבוק וגם באינסטגרם.

עקבו אחרי גם באינסטגרם ותהנו מצילומים וסרטונים של אופן הכנת המתכונים:   https://www.instagram.com/judithmorhaim/

עוגיות תוניסאיות

החומרים להכנת העוגיות

לנפות את הקמח ולהוסיף אבקת אפיה

הוספת סוכר וסוכר וניל

מוסיפים את השמן

מוסיפים בירה לבנה

ללוש את התערובת עם וו לישה (אפשרי ללוש ביד) נקבל בצק שומני ורך וזה בסדר

תערובת למילוי: קוקוס, סוכר וביצים

נקבל תערובת יציבה יחסית

ליצור מהבצק רולדה ולחתוך לעיגולים שווים

לרדד כל עגול לעלה דק ולחתוך למשולשים, לגלגל את המילוי לנקניק קטן ולהניח על כל משולש בקצה ולגלגל כמו קרואסון

לגלגל כל משולש וליצור קרואסון

להכניס לאפיה

לאחר האפייה ולפני שנטבול בסירופ ובציפוי הקוקוס

לטבול בסירופ סוכר ולאחר מכן לגלגל בתוך הקוקוס

מתכון להכנת עוגיות תוניסאיות

מהכמות הרשומה נקבל 96 עוגיות

החומרים להכנת הבצק:

1ק"ג קמח
2 שקיות אבקת אפיה
1 כוס סוכר ( כוס מידה )
2 כוסות בירה לבנה (כן  בירה) ( כוס מידה )
2 כוסות שמן רגיל ( כוס מידה )

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר להכניס את כל החומרים ולערבל עם וו לישה, עד לקבלת בצק אחיד רך וחלק. ( הבצק שומני וזה בסדר).
להוריד את הבצק למשטח עבודה, ליצור רולדה ארוכה ושווה. לסמן עם סכין 12 חלקים ולחתוך.
יש לכסות את הבצק עם מגבת מטבח על מנת למנוע קרום.

החומרים להכנת המילוי:

2 כוסות פתיתי קוקוס
1 כוס סוכר
2 ביצים שלמות

אופן ההכנה:

לערבב היטב את כל חומרי המלית, מתקבל מילוי יחסית יציב .

אופן ההרכבה:

יש לקחת 1 עלה של בצק שחתכנו, לרדד לעיגול , לחתוך עם סכין למשולשים ראה תמונה. מכל עיגול מתקבלים 8 משולשים. להניח בקצה הרחב מעט מהמילוי(אפשר עם כפית או עם האצבעות ליצור רצועה ולהניח) ולגלגל בצורת קרואסון ולעגל לחצי ירח.
להניח בתבנית המרופדת בנייר אפיה במרווחים שווים.
יש לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ- 20-25 דקות או עד אשר העוגיות מזהיבות מעט.

החומרים לסירופ:

2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
מיץ לימון (מלימון 1 בינוני)
יש להניח בסיר את חומרי הסירופ ולבשל על האש עד אשר נוצר מעט סירופ סמיך, לכבות את האש.

לקישוט:  

פתיתי קוקוס
לטבול את העוגיות בתוך סירופ הסוכר ולהוציא עם כף מחוררת , מיד להעביר את העוגיות לצלחת הקוקוס ולגלגל מכל הצדדים.

עכשיו יש לכם עוגיות טעימות ומענגות.

לאחר שהעוגיות התקררו אפשר להכניס לקופסא אטומה. (זה בתנאי שנשאר משהו )

6 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן