עוגיות תה

כאלה טעימות עוד לא אכלתם! עוגיות תה, עוגיות מכונה – כמה שמות לעוגייה אחת טעימה פשוטה ומענגת.

אני מתנדבת בהוסטל, הבטחתי לבנות שביום שלישי נכין עוגיות תה מתקתקות. לצערי לא יכולתי לתת להן סדנה.

כמעט כל היום התייסרתי, ידעתי שהבנות מחכות לי בכליון עיניים. החלטתי להכין להן את עוגיות התה ולהפתיע אותן ולו ל-5 דקות.

ההתרגשות הייתה רבה, כולן הצטופפו סביב השולחן הגדול עם חיוך רחב ואני לא ידעתי את נפשי מרוב שמחה!

הגעתי בדיוק לשעת התה! הבטחתי להן שבפעם הבאה אני אשאר איתן יותר מהזמן המוקצב וכי נכין עוגה טעימה שהן אוהבות♥

כשהיינו קטנים וגם לאחר שבגרנו – זו הייתה העוגייה הכי טעימה שדודה שרה הייתה מכבדת אותנו עם כוס תה פרסי.

חברים יקרים שלי! קבלו מתכון מנצח של אחותי ריקי האלופה, אני בחרתי להכין רק חצי מהכמות, זה אומר 500 גרם קמח במקום קילוגרם כמו שכולנו רגילים. גם מהכמות הזו נקבל 70 עוגיות נהדרות וזה די והותר.

עוגיות תה

החומרים להכנת העוגיות

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, טורפים מרגרינה או חמאה עם סוכר וסוכר וניל, לאחר שנוצרת תערובת קרמית מוסיפים את הביצים לאט וממשיכים לערבל

מוסיפים קוקוס ומערבלים

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מערבלים באיטיות עד אשר מקבלים בצק רך ונעים

תראו כמה נעים ויפה הבצק

אפשר להעביר את הבצק במכונה עם קורצן מתכת המיועד לכך

עוגיות תה ארוכות – לפני שהכנסתי לתנור

ישנה אפשרות להכין את העוגיות בצורה עגולה

לפני כניסה לתנור

העוגיות העגולות מוכנות לאחר אפייה

העוגיות הארוכות מוכנות לאחר אפייה

מתכון להכנת עוגיות תה

החומרים :

1 מרגרינה בטמפרטורת החדר ( או 200 גרם חמאה)
1 כוס סוכר ( אפשר להפחית מעט מהסוכר)
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים שלמות
3/4 כוס קוקוס טחון
חצי שקית אבקת אפיה (5 גרם)
3 כוסות קמח רגיל +2 כפות נוספות (כוס מידה אוניברסלית)

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם וו גיטרה – מכניסים סוכר, סוכר וניל, מרגרינה רכה, ביצים וקוקוס טחון, מעבדים עד שנוצר מעין קרם. מוסיפים את הקמח המנופה ואת אבקת האפייה, מערבלים עד אשר מקבלים בצק רך וגמיש.

מחממים תנור אפיה על 180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בניר אפיה.

מכניסים את הבצק לפיה של המכונה המורכב עליה הסרט מתכת שקורץ את העוגיות. מסובבים את הידית עד אשר יוצאת רצועה, חותכים עם סכין לגודל הרצוי, מניחים על ניר האפייה במרווחים שווים.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה 15 דקות או עד אשר העוגיות מזהיבות בצדדים ולא יותר.

יש לקרר לגמרי את העוגיות ורק לאחר מכן מכניסים לכלי אטום.

עכשיו יש לכם 70 עוגיות או 50 לפי הגודל, טעימות קריספיות ומענגות!! לכו להכין כוס תה מהביל, בנתיים העוגיות מתקררות להן.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן