עוגיות סנט ניקולס
עוגיות חמאה סנט ניקולס ממכרות ומשודרגות  עם שוקולד וריבה – בזמן האפייה מתפשט ריח משגע בכל הבית.

החלטתי לשדרג את העוגיות, הארוכות נטבלו בשוקולד מומס עם שמן, ועל העגולות זילפתי ריבה אדומה של פעם!

העוגיות נקראות "Les cannes de st nicollas"

כשהיינו קטנטנים אבא היה קונה לנו את העוגיות האלה מהקונדיטוריה שבכפר, אני זוכרת עד היום את טעם החמאה האגוזי.

אמא הייתה מגישה לנו עוגיות עם כוס תה מהביל, תה פרסי עם פתיתי תה, הפתיתים היו עוברים דרך מסננת, לפעמים היו נכנסים פתיתים לתוך התה אבל זה אף פעם לא הפריע לנו! הצבע של התה היה כזה כהה ואמיתי.

כל כך מתגעגעת לימים האלה. לפשטות לתום וליופי, לטעמים ולזיכרונות.

שימו לב! רשמתי לכם במתכון  את כל המצרכים בכוסות מדידה ובכפות, כדי שלא תצטרכו לשקול את החומרים.

אני כאן תמיד בשבילכם ולמענכם. תשאלו ותגיבו בבלוג, מחכה לכם באהבה רבה♥

מאחלת לכם שבוע טעים ונעים! מלא במתיקות וקסם

אשמח אם תעקבו אחרי גם באינסטגרם https://www.instagram.com/judithmorhaim/ ותהנו מסרטונים בסטורי

אפשר לטבול אותן עם שוקולד – אפשר לזלף עליהן ריבה

 

החומרים להכנת העוגיות

המיקסר עם וו גיטרה -חמאה רכה ואבקת סוכר, לעבד למרקם של קרם

להוסיף את החלב ותמצית הוניל

להוסיף את הקמח ולעבד

מתקבל בצק רך המיועד לזילוף

לקחת שק זילוף ולהכניס לתוכו צנטר פרח פתוח – את השק להלביש על קנקן

זה הצנטר, אפשר להשתמש בצנטר יותר פתוח – להכניס את הבצק לשק, לחתוך את הניילון המכסה את הפיה בעזרת סכין

לזלף עוגיות ארוכות – ניתן לזלף עיגולים

העוגיות נכנסות לתנור

העוגיות הוצאו מהתנור

אפשר לפזר עליהן אבקת סוכר ולקשט עם כל סוג ריבה שאוהבים

מתכון להכנת עוגיות חמאה סנט ניקולס

40-45 עוגיות

החומרים:

375 גרם קמח ( 2 כוסות מלאות ועוד שלושת רבעי לפי כוס מדידה )

250 גרם חמאה רכה (חשוב שתהיה רכה )

150 גרם אבקת סוכר ( שקית וחצי )

120 מ"ל חלב ( 11 כפות מלאות )

כפית תמצית וניל ( אפשרי מחית וניל  או מקל וניל )

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה, להכניס חמאה רכה ואבקת סוכר, לעבד עד אשר מתקבל קרם רך וחלק.

לגרד מהצדדים בעזרת מלקק ( מרית גומי ).
להוסיף את החלב ואת תמצית הוניל, לעבד עד אשר כל החמאה נטמעת, זה בסדר אם התערובת כרגע איננה אחידה.
להוסיף את כל הקמח ולהמשיך לעבד עד אשר נקבל תערובת רכה וכמעט נוזלית.

לקחת שק זילוף ולהכניס לתוכו צנטר משונן ( פרח פתוח) להכניס את כל התערובת לתוך השק.

להתחיל לזלף קווים מלמעלה למטה בקו ישר, נקבל צורה של אקלר. בכל תבנית יהיו כ 25 עוגיות.

אפשר לזלף בצורת עיגול כמו הצורה של הפרי ברסט.

להשאיר את התבנית בחוץ כ 10 דקות עד אשר העוגייה תתייבש מעט, גורם לעוגייה לשמור על צורתה המקורית בתנור.

להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, (לא טורבו) זמן אפייה כ 15- 20 דקות, זהירות לא להשחים את העוגיות. עכשיו להכניס את התבנית השנייה ולהשגיח.

לאחר שהעוגיות התקררו אפשר:

1)לפזר עליהן אבקת סוכר

2)אפשר לזלף באמצע העיגול מעט ריבה אדומה.

3) אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר בפולסים במיקרוגל, לערבב עד להמסה, להוסיף כפית שמן ולערבב היטב, לטבול את העוגיה.

העוגיות מתקשות בחוץ וזה בסדר. לדעתי אין אפשרות להתאפק מלזלול כמה על הדרך.

מאחלת לכם אפייה מהנה וטעימה♥ אוהבת אתכם ומעריכה מאוד

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן