עוגיות סנדביץ עם ריבה אדומה
עוגיות סנדביץ של הילדות, במילוי ריבה אדומה. הטעם מטריף וחמאתי!

עוגיות שלא תפסיקו להכין ולנשנש. כאלה פריכות עם טעם של החמאה ומצד שני הריבה המתוקה של הילדות.

כשעדי הייתה בקורס קצינים, הייתי כל שבוע מכינה לה את העוגיות האלה ועוד מלא מלא סוגים של עוגיות.

מכניסה לתוך קופסאות בצורה מסודרת, נוסעת לסניף הדואר ושולחת לה חבילות.

כשהחבילה הייתה מגיעה אל עדי….השמחה הייתה רבה, כל הבנות בקורס התחלקו בדברי המתיקה ששלחתי.

מאז הן נקראות "העוגיות של קורס קצינים".

אל תתלבטו בכלל! תכינו כבר לשבת הקרובה, אתם תקבלו מלא תשבחות.

זה הזמן לעקוב אחרי באינסטגרם https://www.instagram.com/judithmorhaim/ תיכנסו לסטורי ותראו את הסרטונים

שאני מעלה מהמטבח הביתי שלי. שתפו חברים כדי שגם הם ייהנו!

תהנו מסופ"ש נעים ומתוק♥אוהבת

 

עוגיות סנדביץ עם ריבה אדומה

החומרים להכנת העוגיות

במעבד מזון, או במיקסר עם וו גיטרה: מכניסים את אבקת הסוכר, מעל מפזרים את קוביות החמאה, מפעילים את המעבד עד שמקבלים תערובת קרמית. מוסיפים את תמצית הוניל ומעבדים קלות.

מוסיפים את הקמח, מעבדים בפולסים

מקבלים בצק רך וגמיש, מורידים למשטח מקומח, זהירות מהלהב של המעבד מזון

עוטפים את הבצק בניילון נצמד, משטחים. שמים על צלחת ומכניסים למקרר, בחורף לשעה, בקיץ לשעתיים

מוציאים מהמקרר, מחלקים את הבצק ל 2 חלקים. מפזרים קמח גם על המערוך, מרדדים את הבצק, שלא יהיה דק.

קורצים עיגולים, אפשר גם עם כוס. מי שיש לו קורצן פרח או משונן אפשר להשתמש

מניחים את עיגולי הבצק בתבנית על נייר אפיה

קורצים מספר שווה של עיגולים ושל עיגולים עם חור באמצע. מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, אפייה של רבע שעה, יש לשים לב שהעוגיות לא ישחימו מידי, הן נאפות ממש מהר.

לאחר שהוצאנו מהתנור, העוגיות צריכות להתקרר באופן מוחלט. מסדרים את העוגיות בצורה הזו כמו בתמונה, עיגולים שלמים מול עיגולים עם חור

על העיגולים עם החור מפזרים עם מסננת אבקת סוכר. את העיגולים השלמים הופכים שהצד התחתון יהיה עכשיו עליון. שמים בקערה 3 כפות של ריבה אדומה מעורבת או ריבת תותים, מערבבים היטב. על כל עיגול שלם מניחים כפית של ריבה.

מרימים בעדינות את העוגייה עם אבקת הסוכר, מניחים על העוגייה עם הריבה ומהדקים מעט

 

מתכון להכנת עוגיות סנדביץ עם ריבה אדומה

החומרים:

מקבלים 22 עוגיות סנדביץ

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס ועוד 2 כפות (75 גרם) אבקת סוכר

כוס וחצי קמח ועוד 1 כף (225 גרם סה"כ)

2 כפיות תמצית וניל

6 כפות ריבה אדומה מעורבת או ריבת תות

אופן ההכנה:

שמים בקערת מעבד המזון (או במיקסר עם וו גיטרה) את אבקת הסוכר ומעל את קוביות החמאה ומעבדים 15 שניות לקרם אחיד.

מוסיפים לקערה תמצית הוניל ומעבדים לשנייה. מוסיפים את הקמח ומעבדים לזמן קצר, רק עד שמתקבל בצק אחיד.

מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד, משטחים את הבצק. מכניסים למקרר, בחורף לשעה, בקיץ לשעתיים.

מחממים את התנור לחום בינוני 170-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מקמחים את משטח העבודה וגם את המערוך. מחלקים את הבצק ל 2 חלקים.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3 מ"מ. קורצים מהבצק בעזרת קורצן משונן, או קורצן פרח, אפשר גם עם כוס.

36 עוגיות בקוטר של 7 ס"מ. קורצים במרכז מחצית מעיגולי הבצק חור קטן (אפשר עם פיה של צנטר קטן) או פקק קטן בקוטר של 1 ס"מ.

מניחים את העיגולים בתבנית על נייר אפייה, אופים כ 15 דקות ואפילו לא טיפה יותר. עד שהם מזהיבים קלות בשוליים.

מוציאים ומצננים.

על העוגיות עם החור באמצע בוזקים אבקת סוכר. את העוגיות השלמות הופכים לצד השני האפוי.

מערבבים בקערה  כפות של ריבה, מניחים על כל עיגול שלם כפית של ריבה, מעל מניחים את העוגייה עם אבקת הסוכר, מהדקים בעדינות.

שומרים בכלי אטום עד 5 ימים.

אפייה נעימה וטעימה♥♥♥

 

 

5 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן