עוגיות סנדביץ של הילדות, במילוי ריבה אדומה. הטעם מטריף וחמאתי!
עוגיות שלא תפסיקו להכין ולנשנש. כאלה פריכות עם טעם של החמאה ומצד שני הריבה המתוקה של הילדות.
כשעדי הייתה בקורס קצינים, הייתי כל שבוע מכינה לה את העוגיות האלה ועוד מלא מלא סוגים של עוגיות.
מכניסה לתוך קופסאות בצורה מסודרת, נוסעת לסניף הדואר ושולחת לה חבילות.
כשהחבילה הייתה מגיעה אל עדי….השמחה הייתה רבה, כל הבנות בקורס התחלקו בדברי המתיקה ששלחתי.
מאז הן נקראות "העוגיות של קורס קצינים".
אל תתלבטו בכלל! תכינו כבר לשבת הקרובה, אתם תקבלו מלא תשבחות.
זה הזמן לעקוב אחרי באינסטגרם https://www.instagram.com/judithmorhaim/ תיכנסו לסטורי ותראו את הסרטונים
שאני מעלה מהמטבח הביתי שלי. שתפו חברים כדי שגם הם ייהנו!
תהנו מסופ"ש נעים ומתוק♥אוהבת
מתכון להכנת עוגיות סנדביץ עם ריבה אדומה
החומרים:
מקבלים 22 עוגיות סנדביץ
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס ועוד 2 כפות (75 גרם) אבקת סוכר
כוס וחצי קמח ועוד 1 כף (225 גרם סה"כ)
2 כפיות תמצית וניל
6 כפות ריבה אדומה מעורבת או ריבת תות
אופן ההכנה:
שמים בקערת מעבד המזון (או במיקסר עם וו גיטרה) את אבקת הסוכר ומעל את קוביות החמאה ומעבדים 15 שניות לקרם אחיד.
מוסיפים לקערה תמצית הוניל ומעבדים לשנייה. מוסיפים את הקמח ומעבדים לזמן קצר, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד, משטחים את הבצק. מכניסים למקרר, בחורף לשעה, בקיץ לשעתיים.
מחממים את התנור לחום בינוני 170-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מקמחים את משטח העבודה וגם את המערוך. מחלקים את הבצק ל 2 חלקים.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3 מ"מ. קורצים מהבצק בעזרת קורצן משונן, או קורצן פרח, אפשר גם עם כוס.
36 עוגיות בקוטר של 7 ס"מ. קורצים במרכז מחצית מעיגולי הבצק חור קטן (אפשר עם פיה של צנטר קטן) או פקק קטן בקוטר של 1 ס"מ.
מניחים את העיגולים בתבנית על נייר אפייה, אופים כ 15 דקות ואפילו לא טיפה יותר. עד שהם מזהיבים קלות בשוליים.
מוציאים ומצננים.
על העוגיות עם החור באמצע בוזקים אבקת סוכר. את העוגיות השלמות הופכים לצד השני האפוי.
מערבבים בקערה כפות של ריבה, מניחים על כל עיגול שלם כפית של ריבה, מעל מניחים את העוגייה עם אבקת הסוכר, מהדקים בעדינות.
שומרים בכלי אטום עד 5 ימים.
אפייה נעימה וטעימה♥♥♥
היי♥️ מאוד נהנהת מהמתכונים שלך,אם אני רוצה שיצא לי כמות יותר גדולה אפשר להכפיל כמויות?
היי בתיה, תודה על המחמאות, אני מעדיפה להכין כל כמות של בצק לחוד, לא להכפיל כמויות
היי איפה קנית את הדבר אהדום כדי לעשות את החור וגם את העוגה ?
היי יעל, את הקורצן האדום קניתי בחנות של ממלכת האופים בנשר
היי יהודית שמתי את הבצק כך הלילה זה בסדר??