עוגיות אלפחורס
אלפחורס הכי משגעים שטעמתם! מקור העוגיה הוא מארגנטינה, העם הארגנטינאי גם מכין את "הדולצ'ה דה לצ'ה" ריבת חלב בעצמו.

מזה שנים רבות שאני מכינה את העוגייה העדינה הזו. מי שהכי אוהב זה דודינק'ה בני היקר.

אין ספק שזו עוגייה לאניני טעם. אומנם היא כרוכה בלא מעט עבודה אבל זה שווה את הטירחה.

האמת שמזמן לא הכנתי את האלפחורס שלי – ובגלל שרציתי להעלות את המתכון לבלוג פשוט חידשתי את הצילומים והנה המתכון כאן להנאתכם.

בקשה לי אליכם! אל תאפו את העוגיות יותר מידי בתנור, השאירו אותן בצבע לבנבן זהוב.

אשמח אם תשתפו אותי בפייסבוק ובאינסטגרם לאחר שתכינו♥♥

עוגיות אלפחורס

החומרים להכנת העוגיות

במיקסר עם וו גיטרה – טורפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת קרם תפוח ובהיר

מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבול – נקבל תפיחה צהובה עם מגע של ממשי

מוסיפים גרידת לימון, קמח, סוכר וניל וממשיכים לערבל

מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים לאט כדי שלא יעוף עלינו

מורידים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ללוש מעט, עוטפים בניילון נצמד – מכניסים למקרר לחצי שעה

לחתוך את הבצק ל -2 – לרדד כל עלה על משטח מקומח, לקרוץ עיגולים עם מקד או עם כוס

להניח בתבנית על נייר אפייה, לשמור על מרווחים

העוגיות לאחר אפייה וקירור – להכין צלחת מלאה בקוקוס וצנצנת ריבת חלב למילוי

העוגיות לאחר מילוי ריבת חלב – לאחר מכן לגלגל אותן בצדדים בצלחת הקוקוס

מתכון לאלפחורס

חומרים:

1 כוס קמח תופח (כוס מידה אוניברסלית)
3 וחצי כוסות של קורנפלור (כוס מידה אוניברסלית)
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר (כוס מידה אוניברסלית)
8 חלמונים (צהובים)
1 כף גרידת לימון
קורט מלח
2 שקיות סוכר וניל

למילוי וקישוט:

1 קופסה של ריבת חלב (500 גרם)
כוס וחצי פתיתי קוקוס

כמות עוגיות של 40 זוגות
קורצן עגול (או כוס)

אופן ההכנה:

בקערה לנפות את הקמח והקורנפלור.

בקערת המערבל עם וו גיטרה, מערבלים את החמאה והסוכר עד לקבלת קציפה אוורירית ובהירה.
מוסיפים בהדרגה את החלמונים ומקציפים כשתי דקות, מוסיפים את גרידת הלימון , קורט מלח וסוכר וניל, לבסוף יש להוסיף את הקמח והקורנפלור להמשיך לערבב ממש מעט, אם דביק אפשר להוסיף  מעט קורנפלור לא יותר.
מוציאים את הבצק מהקערה, על משטח מעט מקומח מעבדים לבצק רך וגמיש, לעטוף בניילון נצמד ולשלוח למקרר לחצי שעה.
לחמם את התנור לחום בינוני של 170-180 מעלות, להניח נייר אפיה בתבנית.
לחלק את הבצק ל 2 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ, ובעזרת קורצן קורצים עיגולים.
מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית ואופים בחום של 170 -180 מעלות עד לקבלת גוון פחות מזהוב. יש לצנן היטב (לא לאפות יותר מידי).
לחלק את העוגיות האפויות לשניים .
מחצית מהן להפוך, ולשטח מעליהם בעזרת כפית מעט ריבת חלב ולכסות עם העוגייה הנותרת, יש להדק את העוגייה כך שמעט ריבת חלב תבצבץ לשוליים.
למרוח בשוליים מעט ריבת חלב, לגלגל את דפנות העוגייה בפתיתי הקוקוס.
יש לאחסן בכלי סגור.

 

אשמח שתצטרפו אלי לעמוד האינסטגרם שלי https://www.instagram.com/judithmorhaim/

היכנסו שם גם לסטורי ותהנו מסרטונים של המתכונים שלי.

2 Comments

  • עומרי כץ הגיב:

    הכנתי את האלפחורס האלה מלא פעמיים יצא וואוו ! כמה דברים : 1 האם ניתן להכין את התערובת בגרסה ידנית ללא מיקסר ? 2 האם ניתן במקום לרדד ולקרוץ כל פעם לגלגל לכדור ולפחוס בתבנית / לקחת את הבצק ולעשות ממנו 2 נקניקים ולשים לכמה שעות במקפיא / במקרר ואז לפרוס לעוגיות ? בבקשה ממך אשמח לתשובה מהירה בנושא ?

    • Judith הגיב:

      היי עומרי, עדיף להשתמש במיקסר, רק ככה תהיה אפשרות להקרים את החמאה.
      רעיון נהדר בקשר ל 2 גלילים שיכנסו להקפאה ואחר כך לחתוך לעוגיות, אהבתי

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן