ספינג'יות לחנוכה
ספינג'יות מתוקות  וממכרות! סופגניה מרוקאית שמככבת בחנוכה.

כמידי שנה, כל המשפחה מתכנסת אצל אחת האחיות ומדליקים נר חנוכה. ריקי אחותי ממונה על הכנת הספינג'יות.

כולנו מכינים גם מיני מאפים, פשטידות ודברי מתיקה.

השנה החלטתי שגם אני אכין את המתכון שלה, מתכון שתמיד מוציא קריאות התפעלות מכולם.

לקחתי מאחותי הגדולה את המגש המרוקאי, את הכוסות המונחים אצלה תמיד בסלון ביתה וצילמתי.

אם אתם רוצים לראות את הסרטונים ואת אופן ההכנה, אני מזמינה אתכם לעקוב אחרי באינסטגרם

יהיה לכם ממש כיף וגם טעים לצפות בכל המתכונים שלי! https://www.instagram.com/judithmorhaim/

מאחלת לכולם חג חנוכה שמח,  מלא באור ובאהבה♥♥♥

ספינג'יות לחנוכה

החומרים להכנת הבצק

במיקסר עם וו לישה: קמח מנופה, שמרים וסוכר, מערבבים עם כף

מוסיפים שמן לקערה

מוסיפים את הביצה

מוסיפים את המים ומתחילים לערבל

לאחר 5 דקות של לישה, מוסיפים את המלח, מערבלים עוד 3 דקות

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, שמים על משטח עבודה ומכדררים את הבצק, מעבירים לקערה משומנת, משמנים ג את הבצק, עוטפים בניילון, מכסים עם מגבת גדולה ומתפיחים כחצי שעה או עד אשר הבצק יכפיל את נפחו

לאחר תפיחה ראשונה, מוציאים את האוויר ומתפיחים עוד כרבע שעה

לאחר תפיחה שלישית, מוציאים את האוויר ומחלקים ל 4 חלקים

מרדדים כל חלק ל 1 סנטימטר וחצי, קורצים עגול גדול עם מקד או עם כוס גדולה קורצים עגול גם באמצע בעזרת מקד עגול, למי שאין יכול להשתמש בפקק של שתיה קלה, הפיה של הפקק צריכה להיות רחבה

מניחים את הספינג'יות על נייר אפיה שגזרנו לריבועים, מכסים במגבת מטבח, מתפיחים כחצי שעה, הספינג' הראשון יכנס ראשון לטיגון

מחממים בסיר רחב שמן, מכניסים לתוך הסיר 2 חתיכות של גזר, בזמן שהשמן חם מספיק, מגלישים את הספינג' עם נייר האפיה לתוך השמן, מושכים את הנייר החוצה. מטגנים עד הזהבה

הופכים לצד השני ומטגנים שוב עד הזהבה

מוציאים עם כף מחוררת לצלחת, לאחר מכן מעבירים לקערה בה יש סוכר, טובלים את הספינג'יות בסוכר ומגישים חם

 

מתכון להכנת ספינג'יות:

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח מנופה

2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית 50 גרם)

4 כפות סוכר

1/4 כוס שמן

1 ביצה

כפית מלח

4 כוסות חד פעמי שתייה קלה מים פושרים

ההכנה:

לשים בקערת מערבל עם וו לישה: קמח, שמרים וסוכר, מערבבים.

מוסיפים, שמן, ביצה ומים פושרים. מתחילים לערבל עד אשר הבצק מתלפף סביב וו הלישה.

לאחר 5 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד 3 דקות.

מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח ולשים. משמנים קערה נקייה, משמנים את הבצק ומכניסים לקערה.

מכסים את הקערה עם ניילון ומעל שמים מגבת או שמיכה. מתפיחים כחצי שעה, או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.

מוציאים אוויר מהבצק ומתפיחים עוד כרבע שעה. מוציאים אוויר ומתפיחים פעם שלישית כעשרים דקות.

מחלקים את הבצק ל 4, מרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח, קורצים עגולים גדולים, באמצע קורצים עגול.

אפשר להשתמש לעיגול הפנימי עם פקק של שתיה קלה, כמו פקק של תפוזינה, הפיה רחבה ומתאימה.

חותכים ניירות אפיה לריבועים ומניחים ל משטח עבוד, על כל חתיכת נייר מניחים ספינג' להתפחה, מכסים את כולם במגבת.

לאחר התפחה מכניסים לטיגון, בסיר רחב נשים שלושת רבעי בקבוק שמן (זה פעם בשנה) מכניסים לסיר 2 חתיכות גזר.

הגזר ישמור על השמן שלא יישרף. הספינג' הראשון שקרצנו הוא הראשון שיכנס לטיגון.

לטגן משני הצדדים עד להזהבה, להוציא עם כף מחוררת ולשים על נייר, לאחר מכן להעביר לקערה מלאה בסוכר.

לטבול את הספינג'יות בסוכר ולהגיש חם.

חג אורים שמח♥

9 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן