סלט קפרזה ים תיכוני
סלט עגבניות שרי בשלל צבעים וגדלים, בתוספת של מלא גודיז, סלט קייצי באווירה ים תיכונית, עם גבינה בולגרית זה הכי טעים שיש.

סלט קפרזה ים תיכוני, סלט קייצי וקליל, עם עגבניות שרי בשלל גדלים וצבעים, לפינלה גבינה בולגרית במרקם מעודן, נרשמה התלהבות מהגבינה ומהסלט.

קיבלתי לנסות את הגבינה הבולגרית של פיראוס הטעימה. החלטתי שהכי כיף וטעים להכין למשפחתי היקרה ארוחת ערב קלילה עם רוטב עדין שמתאים לימים החמים האלה. אם תוסיפו את הלחם הקלוי וחתיכות גדולות של הגבינה ומעל תבזקו מעט שמן זית תקבלו רק מחמאות. אחותי רחל כבר לקחה את המתכון, ומה איתכם!

חברי היקרים♥ מאחלת לכם קיץ נעים וטעים, תנסו ותשתפו אותי!

 

החומרים להכנת הסלט

 

לחם דגנים מלא אפוי בתנור עם שמן זית ומעט מלח

להוסיף את הרוטב על הסלט

מתכון להכנת סלט קפרזה

החומרים:

גבינה בולגרית של פיראוס 16% במרקם מעודן

חצי קילו עגבניות שרי מכל הצבעים והגדלים

בצל סגול קטן

5 צנוניות מיני

חופן של זיתים יווניות או קלמטה

4 עלים של בזיליקום

חופן פטרוזיליה קצוצה

5 פרוסות של לחם דגנים חתוך לריבועים

 

לרוטב:

4 כפות מן זית

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

2 כפות חומץ בן יין אדום ( אני השתמשתי בחומץ תפוחים )

שן שום כתושה

מעט מלח

 

אופן ההכנה:

לשטוף את העגבניות, לחתוך לחצאים, לחתוך את הצנוניות לפרוסות דקות, לחתוך את הבצל הסגול לרצועות עדינות,לקצוץ את הפטרוזיליה, לחתוך את הבזיליקום לעלים גסים.

לחתוך  פרוסות של לחם דגנים לריבועים, להעביר לתבנית ולבזוק מעל מעט שמן זית ומלח, להכניס את התבנית לתנור לאפיה, עד אשר נעשה שחום מעט, להוציא ולקרר.

לחתוך את גבינת הפיראוס לריבועים או מלבנים.

בקערה קטנה: להכניס את כל חומרי הרוטב ולערבב.

בקערה גדולה לשים את העגבניות, מעל את הצנוניות החתוכות, הבצל הסגול, הזיתים היווניות,פטרוזיליה ובזיליקום. להניח את הלחם הקלוי על הירקות, למזוג מעל את הרוטב ולערבב עם הידיים קלות, להוסיף את הגבינה הבולגרית ושוב לערבב קלות.

לקחת קערת הגשה יפה ולשים בערמה את הסלט. אפשר להוסיף מלמעלה עוד כמה פיסות של לחם קלוי וגבינת פיראוס .

בתאבון לכולם

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן