מרק חרירה משי
מרק חרירה, עם עדשים ירוקות וגרגרי חומוס – ומלא עלים ירוקים ובריאים ולימון שמוסיף המון

מרק שיש בו הרבה ברכה והצלחה! כשמתקשרים אלי מוקדם בבוקר ומבקשים מרק חרירה לארוחת הערב…….

כבר לימדתי אתכם שכדאי שהמזווה יהיה מסודר, תקנו תמיד מה שצריך ולא סתם מוצרים שלא תשתמשו בהם!

אז קטניות חובה שיהיו לכם בבית, החורף מתקרב ונשתמש בהם הרבה הרבה, גם בשביל המרקים הטובים.

המרק כל כך משביע בגלל שיש בו עדשים וגרגרי חומוס, גם עגבניות והרבה עלים ירוקים ובריאים.

אתמול בערב הייתי אצל רופאה מומחית, דודי ועדי הצטרפו אלי כי הם ילדים דאגנים! הרופאה התפלאה!

מה….. שני הילדים שלך הגיעו איתך? כנראה שעשית משהו טוב בחייך שהם איתך………תודה לאל התוצאה תקינה.

אפשר לנשום לרווחה, ולהמשיך להכין לכם מתכונים טעימים.

את הסיר הגדול של המרק הבאתי להם כשחזרנו, שמתי על הכיריים, לא הדלקתי גז. עשיתי לקטנטונת אמבטיה

שיחקנו עם הצעצועים בתוך המים, ניגבתי אותה עם המגבת של מיני מאוס, הלבשתי עם פיג'מה חדשה של חד קרן.

סירקתי ושמתי לה קרם. אמרתי שאני חייבת ללכת כי אבא מחכה לי והוא דואג.

לאחר שעה אני מקבלת תמונה לווטסאפ, הם מסובים סביב השולחן ואוכלים את המרק חרירה שלי.

עדי… "חשבתי שיישאר לי קצת מרק לקחת לעבודה"…. אז היום אני צריכה להכין להם שוב!

יאלללה תכינו,  אל תשכחו לשתף גם את החברים שלכם!

אוהבת אתכם תמיד♥יהודית

מרק חרירה משי

החומרים להכנת המרק: עלים של סלרי, חבילת פטרוזיליה, חצי חבילת כוסברה למי שאוהב) כוס עדשים ירוקות, כוס גרגרי חומוס, בצל גדול, מי לימון, קופסה של עגבניות מרוסקות, 2 חופנים של אטריות דקות למרק, תבלינים: מלח, כורכום ופלפל שחור

בסיר גדול: 2 כפות שמן, בצל קצוץ, מטגנים עד לשקיפות

מוסיפים את העדשים המסוננות, את גרגרי החומוס המסוננים, מערבבים ומטגנים קלות

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את הסלרי הקצוץ ואת הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים, מערבבים היטב תוך כדי טיגון על אש קטנה

מוסיפים לסיר 2 ליטר של מים רותחים או חמים, מביאים לרתיחה

לאחר רתיחה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים, ממשיכים לבשל על אש בינונית

עושים רביכה: בקערה קטנה, שמים 1 כף קמח, מוזגים 2 כפות מים ומערבבים היטב מוסיפים את הרביכה למרק וטורפים מיד ומהר, כדי שלא נקבל גושים

5 דקות לפני סיום הבישול: מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים, בודקים תיבול, אם חסר מלח מוסיפים טיפה

לאחר שהוספנו את הלימון, מוסיפים מיד את האטריות, מערבבים ומבשלים עוד כ 5-7 דקות

מערבבים, בודקים שהאיטריות התבשלו, סוגרים את הגז ושמים את המכסה של הסיר. מחכים כ 10 דקות עד להגשה

 

 

מתכון להכנת מרק חרירה משי

החומרים:

 

כוס גרגרי חומוס מושרה לילה  – או קופסת שימורים שטופה ומסוננת

כוס עדשים ירוקות שטופות ומושרות לשעתיים

1 בצל גדול קצוץ

חבילת כוסברה קצוצה

חבילת פטרוזיליה קצוצה

סלרי אמריקאי קצוץ עלים וגבעול (3עלים)

1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות 400 גרם ( או 4 עגבניות בשלות מרוסקות על פומפייה)

מיץ מלימון אחד

תבלינים: 

מלח,כורכום ופלפל שחור

2 כפות שמן קנולה

לרביכה:

1 כף קמח גדושה עם 2 כפות מים קרים, לטרוף היטב שלא יהיו גושים

אטריות דקות

חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

בסיר גדול שמים 2 כפות שמן ובצל גדול קצוץ, מטגנים לשקיפות, מוסיפים גרגרי חומוס מקופסה, לסנן ולשטוף תחילה

(אפשר להשרות לילה לפני כוס גרגרי חומוס בתוך קערת מים) מוסיפים עדשים שהשרנו לפני.

מוסיפים קופסת עגבניות מרוסקות או עגבניות טריות מגורדות. מערבבים היטב.

מעל מוסיפים את כל הירק הקצוץ,  מכסים ב- 2 ליטר מים. מבשלים עד שכל הקטניות מתרככות.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים .

5 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את רביכת הקמח וטורפים שלא יהיו גושים. מוסיפים את מיץ הלימון.

מוסיפים 2 חופנים של אטריות דקות ואת חופן הכוסברה הקצוצה. מערבבים ומתקנים תיבול. מכסים עם מכסה.

אם המרק יוצא סמיך, ניתן להוסיף מים, להביא לרתיחה ולכבות את האש.

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן