מרק חרירה, עם עדשים ירוקות וגרגרי חומוס – ומלא עלים ירוקים ובריאים ולימון שמוסיף המון
מרק שיש בו הרבה ברכה והצלחה! כשמתקשרים אלי מוקדם בבוקר ומבקשים מרק חרירה לארוחת הערב…….
כבר לימדתי אתכם שכדאי שהמזווה יהיה מסודר, תקנו תמיד מה שצריך ולא סתם מוצרים שלא תשתמשו בהם!
אז קטניות חובה שיהיו לכם בבית, החורף מתקרב ונשתמש בהם הרבה הרבה, גם בשביל המרקים הטובים.
המרק כל כך משביע בגלל שיש בו עדשים וגרגרי חומוס, גם עגבניות והרבה עלים ירוקים ובריאים.
אתמול בערב הייתי אצל רופאה מומחית, דודי ועדי הצטרפו אלי כי הם ילדים דאגנים! הרופאה התפלאה!
מה….. שני הילדים שלך הגיעו איתך? כנראה שעשית משהו טוב בחייך שהם איתך………תודה לאל התוצאה תקינה.
אפשר לנשום לרווחה, ולהמשיך להכין לכם מתכונים טעימים.
את הסיר הגדול של המרק הבאתי להם כשחזרנו, שמתי על הכיריים, לא הדלקתי גז. עשיתי לקטנטונת אמבטיה
שיחקנו עם הצעצועים בתוך המים, ניגבתי אותה עם המגבת של מיני מאוס, הלבשתי עם פיג'מה חדשה של חד קרן.
סירקתי ושמתי לה קרם. אמרתי שאני חייבת ללכת כי אבא מחכה לי והוא דואג.
לאחר שעה אני מקבלת תמונה לווטסאפ, הם מסובים סביב השולחן ואוכלים את המרק חרירה שלי.
עדי… "חשבתי שיישאר לי קצת מרק לקחת לעבודה"…. אז היום אני צריכה להכין להם שוב!
יאלללה תכינו, אל תשכחו לשתף גם את החברים שלכם!
אוהבת אתכם תמיד♥יהודית
מתכון להכנת מרק חרירה משי
החומרים:
כוס גרגרי חומוס מושרה לילה – או קופסת שימורים שטופה ומסוננת
כוס עדשים ירוקות שטופות ומושרות לשעתיים
1 בצל גדול קצוץ
חבילת כוסברה קצוצה
חבילת פטרוזיליה קצוצה
סלרי אמריקאי קצוץ עלים וגבעול (3עלים)
1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות 400 גרם ( או 4 עגבניות בשלות מרוסקות על פומפייה)
מיץ מלימון אחד
תבלינים:
מלח,כורכום ופלפל שחור
2 כפות שמן קנולה
לרביכה:
1 כף קמח גדושה עם 2 כפות מים קרים, לטרוף היטב שלא יהיו גושים
אטריות דקות
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
בסיר גדול שמים 2 כפות שמן ובצל גדול קצוץ, מטגנים לשקיפות, מוסיפים גרגרי חומוס מקופסה, לסנן ולשטוף תחילה
(אפשר להשרות לילה לפני כוס גרגרי חומוס בתוך קערת מים) מוסיפים עדשים שהשרנו לפני.
מוסיפים קופסת עגבניות מרוסקות או עגבניות טריות מגורדות. מערבבים היטב.
מעל מוסיפים את כל הירק הקצוץ, מכסים ב- 2 ליטר מים. מבשלים עד שכל הקטניות מתרככות.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים .
5 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את רביכת הקמח וטורפים שלא יהיו גושים. מוסיפים את מיץ הלימון.
מוסיפים 2 חופנים של אטריות דקות ואת חופן הכוסברה הקצוצה. מערבבים ומתקנים תיבול. מכסים עם מכסה.
אם המרק יוצא סמיך, ניתן להוסיף מים, להביא לרתיחה ולכבות את האש.