מניפות תפוחי אדמה ובטטה ברוטב בשמל

מאפה של תפוחי אדמה ובטטה – עם רוטב בשמל וגבינות משגע!

באווירת החג, צריך להתחשב גם באלה שמכינים ארוחת חג חלבית. יש בינינו כאלה שאינם אוכלים בשר ומעדיפים ארוחות יותר קלות!

הפעם הכנתי מניפות תפוחי אדמה ובטטה, הצבעים והטעמים ממש משגעים! התוספת של הגבינות ורוטב בשמל בתוך הרוטב עושה את המאפה לטעים וקריספי! תדאגו לתבל היטב את הרוטב עם שום, מלח ופלפל, זה עושה את כל ההבדל.

המאפה מאוד מתאים גם ליום שאחרי ערב חג, אפשר רק לחמם מעט ולהגיש, כמובן שעדיף לאכול את המאפה כאשר הוא חם ומבעבע.

המתכון נכתב בשיתוף השף הלבן. במיוחד מתאים לכל הצמחוניים שבנינו♥

אם בא לכם לצלם לאחר ההכנה ולהשוויץ, אני אשמח שתשתפו אותי באינסטגרם או בפייסבוק!

בברכת שנה טובה ומתוקה♥♥♥

חג שמח מלא באושר בריאות ונחת

מניפות תפוחי אדמה ובטטה ברוטב בשמל

 

החומרים להכנת המאפה: תפוחי אדמה, בטטה, פטריות, שום. רוטב בשמל, שמנת מתוקה, חלב, חמאה,קשקבל. עירית קצוצה, מלח ופלפל שחור או לבן

במחבת רחבה, מוזגים שמנת מתוקה וחלב, מוסיפים את רוטב הבשמל

מוסיפים מלח ופלפל שחור (אפשר לבן)

כותשים שום ומעבירים לתערובת

אפשרי להוסיף פטריות חתוכות ועירית קצוצה

בתבנית לאפיה: משמנים עם מעט חמאה, חותכים דק את תפוחי האדמה ואת הבטטות מניחים פרוסה של תפוח אדמה ופרוסה של בטטה בצמוד אליה, עד אשר מכסים את כל התבנית

שופכים את הרוטב על תפוחי האדמה והבטטה, מפזרים מעל גבינת קשקשל שהשארנו בצד, חותכים קוביות חמאה ומפזרים מכל. מכסים עם נייר אפיה ומעל נייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש כחצי שעה, מורידים את הכיסוי וממשיכים באפייה לעוד שלושת רבעי שעה או עד אשר הנוזלים נספגים.

המאפה בתנור, הגבינה והרוטב מבעבעים

מתכון להכנת מניפות תפוחי אדמה ובטטה ברוטב בשמל

החומרים:

4-5 תפוחי אדמה אדומים (תלוי בגודל התבנית)

3 יחידות בטטה מתוקה

4 פטריות מנוקות וחתוכות (לא לשטוף במים)

2 שיני שום כתושות

חופן של עירית קצוצה (לא חובה)

חצי מיכל רוטב בשמל של השף הלבן

רבע כוס חלב של תנובה

חצי מיכל שמנת מתוקה של השף הלבן

50 גרם גבינת קשקבל

20 גרם חמאה

חצי כפית מלח (לטעום את הרוטב)

רבע כפית פלפל שחור או לבן

אופן הכנת תפוחי האדמה:

מקלפים את הבטטות ושוטפים. שוטפים היטב את תפוחי האדמה, מי שרוצה יכול להשאיר את הקליפה של תפוחי האדמה.

פורסים דק דק עם סכין חדה, שמים כל סוג בקערה נפרדת.

חותכים את הפטריות לפרוסות, קוצצים את העירית.

אופן הכנת הרוטב:

במחבת גדולה או בסיר, מוזגים את החלב והשמנת מתוקה, מוסיפים את הרוטב בשמל ומערבבים עם מטרפה, מוסיפים מלח ופלפל שחור, שום כתוש, מתחילים לחמם על אש קטנה, כל הזמן מערבבים שלא יגלוש. מי שאוהב יכול להוסיף פטריות חתוכות, לבסוף עירית קצוצה, לאחר שכל הרוטב מבעבע מכבים את האש, טועמים, אם חסר מלח מוסיפים.

לוקחים תבנית חסינת חום, אפשר עגולה, מרובעת או אליפסית. משמנים היטב עם חמאה. מתחילים להניח את תפוחי האדמה.

לפי הסדר מניחים, תפוח אדמה פרוס, בעמידה בצמידות אליו מניחים פרוסת בטטה וכן הלאה מסביב, עד אשר ממלאים את כל התבנית.

מפזרים מעט גבינת קשקבל מגוררת, מעל מוזגים את הרוטב, שוב מפזרים גבינת קשקבל מגוררת.

מעל כל זה מניחים חתיכות קטנות של חמאה. מכסים את המאפה בנייר אפייה, מעל נייר כסף.

מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה שעה, עד אשר תפוחי האדמה נעשים רכים.

מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות בתנור חם, עד שפני המאפה משחימים ומבעבעים.

שתהיה לכם אפייה טעימה ומהנה♥

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן