מופלטה 2020
מופלטה בלי טיפת שמרים – נוטפת בדבש וחמאה. הכי מימונה שיש

השנה חגגנו את חג המימונה עם המשפחה הגרעינית, כל זאת בגלל הקורונה.

אישי היקר ואני כבר למעלה מ 35 ימים בבית, זה קשה אבל אנחנו מסתדרים ונתגבר כמו כולם.

בחג שביעי של פסח – פורסם המתכון של מופלטה בלי שמרים. שייך לחברתי יהודית אביב הבלוגרית המוכשרת.

החלטתי השנה ללכת על המתכון הזה, להבדיל משנים קודמות, תמיד הכנו במשפחה מתכון לבצק עם שמרים.

אם תלכו לפי ההוראות, יצאו לכם מופלטות טעימות. במקור במרוקו הכינו בצק בלי שמרים.

תרבחו ותסעדו

תכינו תכינו, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי.

אוהבת אתכם♥

מופלטה 2020

החומרים להכנת הבצק: קמח, מלח, שמן ומים

מנפים את הקמח, מכינים בכלי את המים, את השמן והמלח

בקערת המיקסר עם וו לישה: שמים קמח מנופה, מעל את המלח ומערבבים, מתחילים להפעיל את המיקסר, באיטיות מוסיפים את המים עד אשר מתקבל בצק יציב המתלפך סביב הוו לישה

יוצרים מהבצק כדור, מוזגים מעליו את חצי כוס השמן ומורחים את הבצק, מכסים את הקערה ומשהים כחצי שעה.

ככה הבצק נראה לפני שעובדים איתו

על מגש גדול שופכים מהשמן שיש לנו בקערה עם הבצק. קורצים עיגולים ומגלגלים לכדור, מניחים את העיגולים הטבולים בהרבה שמן על המגש. פוחסים מעט ומשהים כ – עשרים דקות, תהליך זה חובה

יש כמה שיטות לרידוד הבצק: 1. לוקחים נייר אפיה ושמים מעליו כדור בצק, מעל שמים עוד נייר אפיה ואז מתחילים לפתוח את הבצק בשיטת הרידוד לכל הצדדים, אפשר להעזר במערוך. אני פתחתי את הבצק על השיש בלי נייר.

מחממים מחבת, שמים כפית שמן, לוקחים את המופלטה הראשונה ושמים במחבת, לאחר שהמופלטה השחימה מהצד התחתון הופכים אותה, מעליה שמים את המופלטה השניה שרידדתם ואז הופכים, וכן הלאה עם כל המופלטות

מעבירים את מגדל המופלטות לתוך מגבת גדולה, ככה החום והטריות נשמרים

נהוג להגיש עם חמאה ודבש

 

מתכון להכנת מופלטה

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח מנופה

2 כפיות מלח

חצי כוס שמן

2 וחצי כוסות מים מהברז (אם חסר אפשר להוסיף עוד חצי כוס) תלוי בקמח

עוד חצי כוס שמן לשימון המופלטות, הידיים ומשטח השיש

ההכנה:

במיקסר עם וו לישה, שמים קמח, מעל את המלח ומערבבים, מתחילים להוסיף את המים תוך כדי לישה. מתקבל בצק גמיש ורך.

מגרדים את הבצק מהקערה ומגלגלים אותו לכדור, מחזירים לקערה, מוסיפים מעל את חצי כוס השמן ומורחים את כל הכדור.

מכסים את הקערה במגבת ומשהים כחצי שעה עד שעה.

לוקחים מגש גדול או תבנית חד פעמית, מוזגים לתוכו את מחצית השמן שיש בקערת המיקסר.

קורצים עיגולים מהבצק, מגלגלים ביד לכדור, מניחים על המגש ומשמנים את הכדורים, פוחסים אותם, משהים כחצי שעה.

לאחר כחצי שעה שהכדורים ממתינים בתוך השמן, כן הרבה שמן.

שיטה 1. מניחים נייר אפיה על השיש, מעליו שמים כדור בצק, מעל שמים עוד נייר אפיה ואז מתחילים לפתוח את הבצק בשיטת הרידוד לכל הצדדים, אפשר להעזר במערוך.

שיטה 2. להניח כדור על משטח משומן היטב, להתחיל לפתוח את הבצק לצדדים עם ידיים משומנות, עד אשר הבצק נעשה דק, אם הוא נקרע לא נורא.

מחממים מחבת ושמים כפית שמן, לקחים את המופלטה הראשונה המרודדת ושמים במחבת, לאחר שהתחתית נעשית מעט חומה הופכים לצד השני, כל הזמן על אש בינונית. עכשיו מרדדים את הכדור השני, מניחים אותו על המופלטה שבמחבת, הופכים עם כף.

ככה עושים עם כל המופלטות עד שיש מגדל במחבת, מעבירים למגבת ומכסים את המופלטות, ככה החום נשמר והטריות.

מגישים עם חמאה ודבש. מכינים כוס תה עם נענע, עורכים שולחן יפה ומכבדים את האורחים.

 

—————————————————————————————————————————————————–

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן